Neste generasjon i futsal!

Annonse: Birger Meling har funnet det helt rette navnet på laget sitt; Neste Generasjon. Spillerne på Melings lag er helt garantert spillere vi vil se mye av i årene fremover på futsalparketten. I intervjuet deler han noen av tankene sine. […]
Annonse:

Birger Meling har funnet det helt rette navnet på laget sitt; Neste Generasjon.

Spillerne på Melings lag er helt garantert spillere vi vil se mye av i årene fremover på futsalparketten. I intervjuet deler han noen av tankene sine.

Dere kom helt til finalen i sist turnering i Stavanger Indoor, og dere imponerte som vanlig både tilskuere og motstanderlag. Kan du beskrive sluttspill-kampene frem til finalen?

– Vi var veldig fornøyde med prestasjonene i sluttspillskampene. I 1/8-delsfinalen møtte vi Soulja Boiz. Vi tok ledelsen 2-0 veldig tidlig i kampen, og etter dette gikk ballen litt tregt og vi klarte ikke holde konsentrasjonen oppe. Dette førte til at Soulja Boiz reduserte til 2-1 og kampen ble mer spennende enn den burde bli, i og med at vi tok ledelsen så tidlig. Soulja Boiz var farlige offensivt.

I kvarten møtte vi Aksamije. Vi viste at dette ville bli en tøff kamp i og med at Aksamije består av mange gode spillere. Men denne kampen spilte vi veldig bra og vant ganske komfortabelt. Denne kampen var kanskje den beste vi spilte denne turneringen.

I semien møtte vi Fallom. Dette er et lag vi har møtt flere ganger, med litt blandede resultater. Fallom hadde ikke med innbyttere denne turneringen og var veldig slitne i denne kampen. Da vi tok ledelsen virket det som Fallom mistet litt troen på det. På stillingen 2-0 fikk Fallom i tillegg en to minutter, og siden de ikke hadde innbyttere spilte vi to minutter 4 vs 3. Vi vant tilslutt 3-1, men vi følte vi hadde god kontroll hele kampen
Hvordan kan du beskrive finalen?

– I finalen møtte vi regjerende NM-mestre 1-2-3. Vi hadde veldig mye ballen siden 1-2-3 la seg lavt. Dessverre hadde vi alt for lite tempo i ballen og klarte dermed ikke å spille dem ut. 1. omgang var veldig sjansefattig og med lavt tempo.

I andre omgang blir vi stresset etter at de scorer 1-0, og vi slipper inn to lette mål i løpet av ett min. Vi var nok litt urutinerte og hadde nok litt høye skuldre i og med at dette var vår første finale. Vi reduserer til 3-1 etter et kjempeskudd av Viljar Helland Vevatne, men 1-2-3 er nærmere 4-1 enn vi er 3-2. 1-2-3 skal ha all ære for å spille smart, de forsvarte seg bra samt at vi fikk ikke til spillet vårt. Da måtte det gå som det gikk.

1-2-3 fra Stavanger Indoor

I årets IFS Futsal-NM slo dere ut selveste Street Fighters i sluttspillet.
Kan dere fortelle litt om denne kampen?

– Da vi fikk vite at vi skulle møte Street Fighters i 1/8 dels-finalen ble vi enige om at vi skulle gi alt, og at uansett hvordan det gikk i denne kampen ville vi være fornøyde med NM. Vi kjempet godt begge veier samt at vi hadde publikum med oss, noe som ga oss et ekstra løft. Vi kommer under 1-0 ca midtveis i kampen, men får utliknet rett etterpå. Deretter er det stillingskrig før vi setter inn 2-1. Etter dette forsvarte vi oss så godt vi kunne og det holdt akkurat. Vi var veldig høyt oppe etter denne prestasjonen.

Dere fikk både up coming-prisen og fair play-prisen under NM. Vi
gratulerer dere med disse. Hva er dine kommentarer til prisene?

Vi var strålende fornøyde med å motta disse prisene. Vi følte vi spilte en bra turnering, og overasket nok mange med å komme så langt som vi gjorde. I tillegg slo vi jo ut NM-mester fra 2010 Street Fighters. Så det at vi fikk prisen for Up comingteam var nok ikke så overraskende ut ifra våre prestasjoner i kampene, og mange var overasket over at vi gjorde det så bra. Det at vi vant Fair play-prisen var mye mer overraskende. Vi har noen spiller som har temperament, og det var noen episoder mellom våre og andre lags spillere under enkelte av kampene. Så det var en stor overraskelse.

Neste Generasjon fra IFS sin NM-bankett 2011

Hvilke lag imponerte deg under NM?

– Det laget som imponerte klart mest var Torg 77. Så bare en kamp av laget; kampen mot Stavanger Futsal. Selv om de tapte på golden goal imponerte de stort og spilte til tider ut Stavanger Futsal. De bestod av mange gode enkeltspillere og spilte underholdende futsal. I tillegg imponerte 1-2-3 meg med en enorm lagmoral. De lå under 2-1 i kvarten, men klarte å snu kampen til en 3-2 seier mot Stavanger Futsal. I tillegg lå de under 2-0 mot laksekongen i finalen. Det står stor respekt i at de klarte å snu kampen.
Kan du fortelle litt om spillerne på laget ditt?

– Vi består av mange små tekniske spillere. I tillegg har vi mange spiller som er gode begge veier. Vi har også slitt med å score mål tidligere, men har endelig fått inn en goal-getter. Vi har i tillegg en sykt bra keeper. Han er en av grunnen til at vi slipper inn så lite mål.
I flere spillfaser virker dere like samspilte som et futsallag som har spilt i mange år. Hva er det som gjør at dere spiller så godt sammen?

– Det vet jeg faktisk ikke! Før vi reiste til NM, fikk vi mye avbud fra de faste spillerne våre av diverse årsaker. Derfor måtte vi ta med mange nye spiller. I NM hadde vi til og med 2 spillere som ikke hadde spilt futsal før! Men spillerne våre har god spillerforståelse samt at vi er gode venner utenom. I tillegg har mange av oss spilt på lag i flere år, noe gjør at vi kjenner til hverandres styrker og svakheter. I tillegg har vi en meget god keeper som har stått utrolig bra for oss både i NM og denne helgens turneringen. Han skaper dermed en stor trygghet i de bakre rekker. Vi har en god defensiv organisering og slipper inn lite mål, noe som er en av våre styrker. Dette kan være noen av grunnene til at vi framstår så bra som lag, men jeg har ikke noe konkret svar på hvorfor vi ser så samspilte ut.

Neste Generasjon fra turneringen i Stavanger Indoor 25.-27. november

Hvordan tror du det går med dere neste NM?

– I år var det ikke så mange som forventet så mye av oss. Dermed kunne vi slå nedenifra. Neste år vil nok flere lag være mer obs på oss, og det vil nok ikke forekomme situasjoner som i år. Da var det et lag som stod og lo av oss før kampen og da var det ekstremt deilig å slå dem ut av turneringen i sluttspillet! Mange lag undervurderte oss nok i og med at vi har mange små spillere og ikke gjorde det så bra på maraton-tabellen i Stavanger i fjor. Men vi har blitt et år eldre og har blitt mer rutinerte enn tidligere. I tillegg har vi trent med noen av topplagene i Stavanger, både Stavanger Futsal og Ganddal Futsal. Dette setter vi enorm pris på og lærer mye! Jeg vet at jeg setter hårete mål nå, men jeg tror/håper at vi kan komme en runde lenger til neste år, det vil si semifinale. Det hadde hvert fantastisk kjekt!

 

 

 

Please follow and like us:
error
Annonse: