Møt IFS sine internasjonale dommerrepresentanter!

Annonse: IFS ønsker å sende flere dommere til utlandet i mesterskap i regi av Det Europeiske Futsalforbundet. IFS er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet – Asociacion Mundial de Futsal (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet – Union Europea de Futsal (UEFS). […]
Annonse:

IFS ønsker å sende flere dommere til utlandet i mesterskap i regi av Det Europeiske Futsalforbundet.

IFS er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet – Asociacion Mundial de Futsal (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet – Union Europea de Futsal (UEFS). AMF ble stiftet 1972 og UEFS ble stiftet 1988.

Innunder disse forbundene er IFS ansvarlig for administrering av landslagsuttak i Norge. IFS er det eneste medlemslandet innunder AMF og UEFS som organiserer futsal gjennom kameratfotballkonseptet, de andre medlemslandene har standard klubborganisering på lik linje med andre lagidretter. UEFS har 27 europeiske nasjoner innunder sin regi, og IFS som forbundsmedlem har flest arbeidsoppgaver internasjonalt innenfor dette forbundet. Oppgaver er blant annet å sende dommere til mesterskap hvor klubber og landslag fra IFS deltar.

• Mesterskap i regi av UEFS pr år: Nations Cup, Eurofutsal kvinner, Eurofutsal sub-21 herrer, UEFS Champion`s League herrer, UEFS Cup herrer, Europe Cup for clubs kvinner, UEFS Cup of veterans (+ 40 herrer), UEFS cup of veterans (+ 50 herrer), Europe Super Cup herrer. EM for herrelandslag hvert andre år, (neste er i mai 2012). Nytt fra og med 2012 er Student-futsal (prøveprosjekt). I 2011 ble også Mikrofutsal (3 vs. 3) opprettet innenfor UEFS.

IFS har foreløpig godkjent følgende dommere til å representere Norge i Europa i mesterskap i regi av UEFS og AMF.

 

Mariano Garces, Oslo
Mariano har dømt i en årrekke i IFS sine arrangementer. Han er en konsekvent og bestemt dommer som legger seg på en streng linje. Han har god kontakt med sine internasjonale dommerkolleger, og har en stor motivasjon til å dømme på parketten så lenge det er mulig. Garces har dømt i flere mesterskap i regi av Det Europeiske Futsalforbundet, og var IFS sin landslagsdommer under landslagets treningsleir i Belgia 2011. Mariano er norsk dommerrepresentant for IFS under kommende Futsal-EM for landslag i regi av Det Europeiske Futsalforbundet i mai i Brest, Hviterussland.

 

 

Daniel Sakshaug, Oslo/Kristiansand
Daniel har hatt dommerverv og dommeransvar i Kristiansand i en årrekke, inntil han flyttet til Oslo hvor han dømmer der og har ansvar for dommerfordeling og – kommunikasjon. Ble kåret til NMs beste dommer i 2011. Grunnet pappapermisjon deltar han ikke som internasjonal dommer denne våren.

 

 

 

 

Stefan Merenyi, Stavanger
Stefan er IFS sin eldste futsaldommer, og er personen som har dømt lengst i IFS-historien (over 10 år). Han er en idrettsprofil i Stavanger som er kjent og kjær for mange i lokalmiljøet. Merenyi har vært dommer, dommeransvarlig, turneringsleder og NM-bankettspeaker i IFS. Deltok som dommer i Mesterligaen 2011 i regi av Det Europeiske Futsalforbundet hvor han dømte en kamp som hoveddommer, og fikk ansvaret for sekretariatsarbeidet i sluttspillet. Stefan skal til Mesterligaen 2012 i mai i Otrokovice, Tsjekkia i regi av Det Europeiske Futsalforbundet hvor han representerer de to IFS-klubbene som skal delta.

 

Foto: Vaulen

Ronald Urban, Stavanger
Ronald er en sympatisk og jovial dommer som er blitt tatt godt i mot av Stavanger Indoor. Han har vist en trofasthet på IFS-parketten i flere år, og vil i mai erfare internasjonal futsal for første gang sammen med dommerkollega Merenyi i Mesterligaen 2012 i mai i Otrocovice, Tsjekkia i regi av Det Europeiske Futsalforbundet hvor han også vil representere de to IFS-klubbene som skal delta .

 

 

 

 

 

Zoran Radojkic, Bergen
Zoran har tidligere dømt i Futsal-EM i regi av Det Europeiske Futsalforbundet i 2006 i Catalonia og i 2008 i Belgia som dommerrepresentant for IFS-landslaget som deltok i disse mesterskapene. Han har dømt for IFS siden begynnelsen av 2000-tallet, og ble historisk sammen med kollega Morten Borg da de dømte første Norway Futsal Cup. Han har vært kneskadet en stund, men vi håper han er tilbake snart for fullt.

 

 

Tilbud fra IFS om internasjonal dommerrepresentasjon fremover:

Inge Berg, Kristiansand – Dommeransvarlig i Kristiansand. Inge har dømt i flere år for IFS, og er en rettferdig dommer som ivrer etter å beskytte ballbehandlerne.

 

 

 

 

 

Foto: Vigør

Trond Kristiansen, Kristiansand – I likhet med Inge har Trond dømt i flere år for IFS. Han er en dyktig, seriøs og observant dommer.

 

 

 

 

 

 

Morten Borg, Bergen – Morten har dømt i flere år før han fikk muligheten til å bli turneringsleder i Bergen. Dømte i NM 2011 og viser at han er stødig ikke bare bak mikrofonen, men også bak fløyten. Det Europeiske Futsalforbundet ønsker flere yngre dommere, og IFS håper Morten føler seg klar for en internasjonal oppgave som dommer.

Please follow and like us:
error
Annonse:
Tags: , ,