Indoor-profilen: Kristoffer Hjelmeland på Old Stars Bergen

Annonse:

Old Stars-lederen setter stor pris på å få lov til fortelle om stjernene sine!

Har ingen normale bilder av meg selv, kommenterer Hjelmeland

Navn: Kristoffer Hjelmeland (bildet)

Alder: 21 år

Avdeling: Bergen Indoor

Lagleder for: Old Stars

 

 

Hei Kristoffer, beskriv kameratfotball med tre ord: – Slagmark, jeopardy og innbytterpuls.

 

Om kameratfotball-historikken: – Har deltatt i kameratfotballen siden jeg var 15 år, med et 18 måneders avbrekk (militæret). Startet da i et urutinert og overivrig Chica Sambas-lag før jeg hoppet inn i UCFC-drakten. Idag er jeg en veldig stolt Old Stars-spiller. Kan ikke skryte av noe annet enn en 2.plass på Maratontabellen og uendelig mange finaletap. Old Stars har forøvrig 1 seier i Løkke-Cupen (Bergen Indoor-red.anm), men uten meg på laget. Har med andre ord ingenting på forsiden av VG å gjøre.

 

– Old Star har en vinnervilje av sjelden art

– Da vi opprettet Old Stars var hensikten å sette sammen et lag med mennesker fra den nærmeste vennekretsen for å ha det gøy sammen.

Den holdningen endret seg hurtig. Intensiteten og stemningen som oppstår i Racketsenteret gjør at ethvert tap gir en bitterhet det tar uker å svelge – og som man aldri vil gjenoppleve. Derfor bestemte vi oss for å stille med et toppet lag som månedlig ble bestemt basert på prestasjoner under trening og turneringer, i tillegg til et 2.lag med like stor vinnerlyst. For kjennetegnet til alle Old Stars-spilleren er nettopp det – et konkurranseinstinkt og en vinnervilje av sjelden art.

Alexander Skogvolds er den desidert viktigste brikken i laget. Han er ekstremt pliktoppfyllende i den defensive rollen samtidig som hans teknikk, hurtighet og spillerforståelse gir oss et evig håp om nettkjenning når vi trenger det som mest. Han gir en uerstattelig trygghet i det kollektive spillet. Preben Johansen er også ballkunstner med fart i beina. Han beveger seg samtidig smart uten ball og skaper ekstremt mange målsjanser på egenhånd. I tillegg har vi allsidige Erik Braathen. Han fungerer ekstremt bra på alle posisjoner og løser alle sportslige utfordringer til karakteren A. Han er født med en unik spillerforståelse og har kanskje Nordens største konkurranseinstinkt. Disse egenskapene kombinert med å svært sjeldent gjøre feil, gjør han til en uvurderlig Old Star. Ellers er ingen av oss spesielt teknisk begavet, men du kan være sikker på at hvert eneste individ spiller med hjertet utenpå drakten og legger ingenting imellom for å gå seirende ut av hvilken som helst fotballkamp. Du får en liten smakebit allerede når du møter hardtarbeidende Martin Brandtun på egen banehalvdel. Du kan gange opplevelsen med 10 hvis du ønsker å visualisere hvordan det er å møte bakspillerne. Samtlige som leser dette skal få 500 kroner for hver gang de kommer seirende ut av en duell med Anders Hopsdal. Alle skal grue seg til å gå ut i krigen mot Old Stars, og det tror jeg veldig mange har fått kjenne på. Vil også nevne at vi er en stor felles familie, uavhengig om du spiller på det såkalte 1.- eller 2.laget. Er du en Old Star så er du en Old Star – vi gjør alt i vår makt for å presse hverandre til suksess.

Personlig er jeg bare en bakspiller med litt flere kilo på kroppen enn hva som er optimalt for en futsal-spiller. Er derimot allergisk mot tap og har fortsatt noe fotball boende i meg. Kan nevne at jeg blir fly forbanna hvis jeg ser at noen ikke gir 110% eller spiller under sin beste evne, og kommer du 5 minutter for seint søndags formiddag fordi du var har vært ute, da er du ikke populær i min bok.

 

Hvor gode er laget ditt fra 1-3? – Når vi stiller med en toppet og motivert stall havner vi alltid blant topp 4. Hvis dette ikke er tilfellet, da er historien en helt annen. Old Stars’ uforutsigbarhet og sjanseløse bunnnivå fortjener ikke en 3er. Må derfor svare 2 på dette spørsmålet.

 

Om lagets målsettinger i Bergen Indoor: – Målene for Old Stars er flere. Kortsiktig er det å løfte pokalen i de kommende turneringene og vinne maratontabellen. Må også nevne at å vise West Wing hvem som egentlig er sjefen står høyt oppe på ønskelisten. Langsiktig er det å være deltaker i Kameratfotballen så lenge som mulig – med respektable plasseringer. Vi har også en liten drøm om å kjempe oss inn i 2. divisjon og hevde oss blant den gjengen. Håper også at både 1.- og 2. laget møtes i en finale.

 

Om Hjelmelands oppgaver som lagleder: – Det er ikke noen vanskelig oppgave å være lagleder for Old Stars. Det eneste som kan være problematisk er å formidle informasjon angående kamp- og turneringstidspunkt, og finne ut av hvem som faktisk har anledning til å være med. Samtlige har tilsynelatende en kalender med mindre plass enn Jens Stoltenberg sin og en pålitelighet som kan sammenlignes med Judas. Må som oftest ha ringerunde 20 min før kampstart. Informasjon som blir gitt er glemt før viseren på klokken har gått en halv runde. Tilbakemeldinger endres like raskt. Treninger foregår hvert skuddår. Idol, Fifa, Norske Talenter eller stearinlys-kveld med kjæresten blir prioritert først. De kaller det bare for «opptatt eller kan ikke», da. Jeg vet helt ærlig ikke om jeg finner noen spesiell gøy side med å være lagleder. Jeg er egentlig ikke noen offisiell leder, jeg bare påtar meg oppgaven fordi ingen andre gjør det.

 

The West Wing

Om andre lag som utmerker seg i Bergen: –  Jeg er ikke så kjent med andre lag enn de som deltar i «Løkke-Cupen», men vil gjerne trekke frem Bompibjørnene og West Wing. Bompibjørnene er et ungt lag man fort kan undervurdere hvis man ikke har møtt dem tidligere. De har grunnferdigheter og en vinnervilje som få andre, og kommer alltid veldig langt. Har potensiale til å skaffe seg en lang merittliste. Når de står på andre banehalvdel forbereder jeg meg på krig.

West Wing er derimot et et lag full av erfaring, rutine og motivasjon – noe man alltid kommer langt med. Det er umulig å ikke legge merke dette kyniske lagets vinnerlyst. Man slår ikke dette laget med kun flaks og vilje. Stabiliteten og det høye bunnivået er imponerende. Det er alt annet enn tilfeldig at West Wing ligger på toppen av Maratontabellen.

 

Hvem fra utefotballen kunne passet inn på parketten sammen med Old Stars? – Hvis du virkelig mener utendørsspillere, så kunne jeg jo bare hentet inn Zlatan, Ronaldo, Messi, Casillas, Puyol og Ferdinand og sagt vær så god – vinn alt. Det er jo ganske åpenlyst hva de ville tilført laget mitt, men det hadde jo ikke vært noe gøy. Jeg vil jo skape suksess med stammen i laget. Hvis jeg skal svare litt mer realistisk på spørsmålet, så må jeg starte med å se på lagets svakheter. En solid og god keeper med matchvinnende redninger er ofte forskjellen på katastrofe og suksess, og med tanke på at vår kjære Sebastian Haraldseid svært sjeldent deltar, så er det bakerste leddet ofte vår største svakhet. Jeg la merke til keeperen til Vadmyra (Tror navnet er Alexander) da han stod i mål for West Wing under en turnering før jul – Clean Sheet helt frem til finalen eller semi (se vekk ifra straffekonk). Ja, takk. Vi har også en tendens til å ha problemer med finne løsninger i stressende sluttminutter, og kunne derfor hatt stor nytte av en ekstremt rolig og kreativ Simen Hopsdal som fast stallmedlem. Marius Ahlsen er kanskje ikke en typisk Old Stars spiller, da vi er kjent for en mer «vilje fremfor teknikk-stil», men hans egne evne til å gjøre ting helt på egenhånd, er noe jeg virkelig kunne tenke meg. Teknikken, spilleforståelsen og den presise høyresleggen avgjør fort en thriller. Avslutningsvis må jeg for lojalitetens skyld påpeke at troppen vi allerede har er mer enn god nok til å gå til topps. Ingen tvil om det.

 

Hva er det gøyeste med kameratfotballen? – Det gøyeste og mest fascinerende med innefotballen er utvilsomt den enestående atmosfæren som oppstår under kamp. Det små arealet gjør at intensiteten bli skyhøy og i løpet av et øyeblikk har krigeren våknet i samtlige på banen. Adrenalinet stiger. Temperament og vilje når nærmest sitt maxpunkt. Kampenes korte varighet gjør at marginer spiller en stor rolle. Derfor må man må være fullstendig kampklar fra fløyten går. Enhver feil kan avgjøre og alle kan faktisk slå alle. På denne måten blir det veldig ofte ulidelig spennende. Det blir også helt fantastisk å seire og ubeskrivelig forferdelig å tape. Slik er det jo når man har lagt igjen blod, svette og tårer på matten. Det er en egen sport. For å gjøre det enda gøyere kan man kanskje lage en større ramme rundt arrangementet og være flinkere til å kreditere vinnerne. Variasjon på premie eller en mer motiverende gevinst er kanskje et alternativt, men alt koster jo penger. Vi får håpe at interessen vokser videre.

Vi takker IFS for muligheten og ønsker alle lag lykke til videre. Håper vi er like gode venner selv etter en intens futsal-match.

Please follow and like us:
Annonse:
Tags: