Teddy Moen: – Positivt at kameratene setter sine egne premisser for spillet!

Annonse: Daglig leder for Norsk fotballtrenerforening leder også talentlaget REVO Feet of Norway i Kristiansand! Bildet av Teddy Moen er hentet fra trenerforeningen.no NORSK FOTBALLTRENERFORENING (NFT) ble stiftet 9.november 1986 og er en egen interesseorganisasjon for fotballtrenere på alle nivåer […]
Annonse:

Daglig leder for Norsk fotballtrenerforening leder også talentlaget REVO Feet of Norway i Kristiansand!

Bildet av Teddy Moen er hentet fra trenerforeningen.no

NORSK FOTBALLTRENERFORENING (NFT) ble stiftet 9.november 1986 og er en egen interesseorganisasjon for fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. I 25 år har foreningen arbeidet for å sikre trenerens stilling og status i norsk fotball. Trenerforeningen samler i dag over 1700 av landets fotballtrenere til ivaretakelse av felles interesser, og foreningen arbeider for utvikling og samarbeid mellom trenere og andre innen fotballen (kilde: trenerforeningen.no, – red.anm)). Teddy Moen, tidligere Start-trener, er daglig leder for trenerforeningen. I tillegg er Moen sentralt involvert i talentutviklingsprogrammet til REVO Coaching, hvor Moen blant annet leder de unge talentene på REVO Feet of Norway i Kristiansand Indoor.

REVO Coachings slagord er: «Revo Coaching believes that great players are not born great but are made great.» IFS sitt futsalkonsept er åpent for alle over 15 år, både sofaslitere og futsalkunstnere. Den sistnevne kategorien er REVO Feet of Norway tilknyttet, og Moens spillere viser i Kristiansand Indoor sitt voksende talent i samsvar med Reco Coaching sin filosofi. Nedenfor er intervju med Teddy Moen om kameratfotball.

 

Hei Teddy, nevn tre ord som beskriver kamerafotballen: – Moro, spennende og lærerikt

 

Hvor lenge har du vært lagleder for REVO Feet of Norway 1 og 2? – Som lagleder har jeg bidratt til å holde to ungdomslag i gang i den lokale serien de to siste årene. Begge lagene har hevdet seg godt mot mer etablerte og eldre spillere.

 

Kan du fortelle litt om spillerne dine? – Spillerne er i stor grad fra aldersbestemt fotball (95 årgang) i VÅG FK samt noen spillere utenfra. Alle har deltatt i ett spillerutviklingsprogram som har gått under navnet REVO Coaching Elite de siste årene, hvor de har trent jevnlig sammen og deltatt i flere internasjonale fotballturneringer.

 

Hvordan rangerer du lagets nivå? –  Lagene består av 15-17 åringer som er ambisiøse i forhold til fotball. Slik sett er de i kategorien TOPP, men fordi de er unge og ikke så erfarne ennå, vil de fortsatt ha litt vei å gå før de vinner den lokale turneringene.

 

REVO Feet of Norway fra IFS Futsal-NM 2012

Hva er målet for laget ditt i kameratfotballen? – Å holde spillerne samlet både fotballmessig og sosialt på en tid av året hvor det er rom og tid for å gjøre ting utenfor den organiserte fotballen. Futsal er en flott avveksling og er også stimulerende med tanke på ordinær fotball.

 

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den gøyeste? – Holde orden i papirene og sørge for at kontingenten blir betalt! Når kampene spilles setter jeg meg på tribunen og koser meg. Da ordner spillerne opp i tingene de har lært på trening. Det er viktig at de løser oppgavene selv, blir mer selvstendige.

 

Hvilke spillere, stjerner eller ei, kunne vært et godt tilskudd til laget ditt?  – Lokalt ville jeg gjerne hatt med Daniel Aase fra Vindbjart (Laksekongan), mens internasjonalt er

Daniel Aase ble NMs beste spiller i 2011!

det vel Falcao som er førstevalget. Disse spillerne har evnen til å ta vare på ballen i alle sammenhenger og gir den ikke bort unødvendig. En sentral ferdighet i alt fotballspill på høyt nivå.

 

 Hva er positivt med kameratfotball?

–  At det er kompiser som kommer sammen for å spille og hvor de selv legger premissene for spillet og hva de ønsker å oppnå med futsalen. Spillet gir mange utfordringer ferdighetsmessig og når spillerne er så mye borte i ballen som de er her, gir det dem glede og opplevelser som 11-fotball ofte tar vekk fra dem. Spesielt hvis TRENEREN forsøker å styre for mye av hvordan han/henne ønsker at de skal opptre på banen!

Please follow and like us:
error
Annonse:
Tags: