KSI Futsal deltar i historiens første VM i Mikrofutsal!

Annonse: Studentlaget fra Kristiansand spiller 3 vs 3 i Lloret de Mar, Spania – Les intervju her! World Cup –  Microfutsal Catalonia, Lloret de Mar city, Moly pavilion, 30.09-04.10.2013 IFS er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet – Asociacion Mundial de […]
Annonse:

Studentlaget fra Kristiansand spiller 3 vs 3 i Lloret de Mar, Spania – Les intervju her!

World Cup –  Microfutsal

Catalonia, Lloret de Mar city, Moly pavilion, 30.09-04.10.2013

IFS er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet – Asociacion Mundial de Futsal (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet – Union Europea de Futsal (UEFS). Innunder disse forbundene er IFS ansvarlig for administrering av landslagsuttak i Norge. Norge Futsal har deltatt i to VM og fire EM siden 2003.

IFS er det eneste forbundet i UEFS som har organisert kameratfotball som futsalkonsept.

 

Action fra Microfutsal

Det Europeiske Futsalforbundet som IFS også har styrerepresentasjon i, tenker stadig nytt og innovativt innenfor organisert futsal. Neste steg i futsalsatsing har nå blitt MikroFutsal med tre spillere pr. lag på parketten uten keeper. Målene er på godt norsk «dukkemål», men dog litt mer modifisert. Egenskapene og erfaringene fra dette tette spillet kan overføres til storerbror-futsalen. Mikrofutsal vil spilles under flagget til det gamle futsalforbundet FIFUSA, som ble endret til AMF i 2002. FIFUSA vil nå være ansvarlig for kun Mikrofutsal, og vil samarbeide tett med UEFS.

Som et ledd i promoteringen av Mikrofutsal, ble det avgjort at første VM i Mikrofutsal skulle være åpent, og IFS inviterte kameratlag til å sende inn søknad om å delta. KSI Futsal ble valgt ut til å representere klubb fra Norge.

 

 

KSI sin lagleder Marius Grønvold har spilt i flere av IFS-avdelingene, og har stor erfaring som lagleder. Grønvold har også tidligere deltatt i europeisk futsal, og ser frem til et nytt møte med europeiske lag. Her følger intervju med ham:

 

Hei Marius, du og ditt lag har tidligere hatt erfaring med internasjonal futsal. Nå skal dere prøve dere på mikrofutsal; hvilke erfaringer fra storebror futsal tar dere med til mikrofutsalen hvor arealet er mindre, målene er mindre og det ikke spilles med keeper?

– Dette blir nok veldig ulikt Champions League i Tsjekkia, men vi har fått kjenne på europeisk toppnivå og vet at slike lag har et veldig hurtig pasningsspill. Da må vi ligge tett og kompakt i forsvar og sideforskyve oss hurtig. Det blir ekstremt viktig å ikke lage for store luker foran målet.

 

Marius Grønovld (i rødt) under åpningsseremonien i Champions League i Otrokovice, Tsjekkia.

 

Kan du presentere spillerstallen din?

– Laget består av 3 nye KSI-spillere som også spiller fotball for Vigør. Ellers er det jeg og Stig Sæther av de som spilte Champions League, samt Sindre Elverum som er på utlån fra Olsborg Kikkers.

 

Hvilken erfaring har dere med mikrofutsal?

– Vi spiller noe som ligner microfutsal én gang i uka. Da er vi 4 mot 4 og målene er litt større, men ellers er det veldig likt. Jeg og Sindre har spilt mye microfutsal i hjembygda vår, før det fikk et navn. Vi kalte det gymsalfotball.

 

Action MikroFutsal

 

Mikrofutsal – Premiebord

Som lagleder, hva er dine oppgaver foran og under et mesterskap?

–  Jeg tar meg av påmelding, registrering, innbetalinger og media. Jeg er også reiseleder og materialforvalter. Ellers er det laguttak, taktikk/kamp-plan og kommunikasjon med dommer og motstander som er mitt hovedansvar.

Dere har spilt i flere år i IFS-sammenheng, tidligere under navnet The Cocksmen. Har det vært noen endringer i spillerstall, spillermønstre, lagorganisering under KSI-epoken?

– Spillestilen i futsal bygger på de samme prinsippene som før, men hele laget bortsett fra meg har blitt byttet ut de siste årene pga flytting. Vi er derfor ikke like samspilte som før, men vi har en mye større spillerstall og konkurranse om plassene.

 

The Cocksmen fra IFS-bankett i 2010.

Please follow and like us:
error
Annonse: