Reinertsen gir råd til kameratlag

Annonse: Les intervju med Stian Reinertsen, lagleder for Team Fivert og Nidaros Futsal. Team Fivert er et kjent og kjært kameratlag i Trondheim Indoor, og spesielt tidlig i Trondheim Indoors historie deltok dere ofte. Dere har en lang historie siden […]
Annonse:

Les intervju med Stian Reinertsen, lagleder for Team Fivert og Nidaros Futsal.

Team Fivert er et kjent og kjært kameratlag i Trondheim Indoor, og spesielt tidlig i Trondheim Indoors historie deltok dere ofte. Dere har en lang historie siden den gang i futsal i Norge. Hvilke konkrete forskjeller i spillestil og spillerstall kan du si om Team Fivert anno begynnelsen av 2000-tallet til den dag i dag?
– Spillerstallen er tilnærmet fullstendig endret. Spillerne hos dagens Team Fivert er hentet fra elitelaget Nidaros Futsal. Heldigvis kan vi også si at futsalen har utviklet seg såpass mye i Norge, at det som ga suksess for Team Fivert for 10-12 år siden, i dag ville vært korteste vei til fiasko. Noen av prinsippene henger nok igjen, men først og fremst handler futsal på høyt nivå om felles forståelse av prinsipper, og referanser. Så må vi ha nok kvalitetstid sammen for å sette disse prinsippene ut i praksis. Vi har fått ganske lang fartstid i gamet, og vår grunnleggende futsalfilosofi er såpass godt innarbeidet at vi skal være vanskelig å slå.

Team Fivert fra oktober 2002. Fivert ble stiftet 2001 og bestod primært av studenter fra Nord-Norge. Stian Reinserten er bak, nr. 2 fra høyre.

Du er kjent som en god futsaltaktiker og ikke minst en rask ballbehandler. Hvordan er spilleren Stian Reinertsen nå i forhold til begynnelsen av 2000-tallet?
– Jeg har heldigvis sett nødvendigheten av å utvikle meg som spiller også, i takt med økte og endrede arbeidskrav i futsalen. Fra å være en relativt ustrukturert driblefant til å bli en som i større grad evner å dra med seg kollektivet, det være seg spesielt å sette medspillerne opp i gode posisjoner med gode bevegelse- og pasningsvalg. Jeg er fortsatt like glad å trene, konkurrere og selvsagt vinne.

Det er mange lag som satser på det relativt uforpliktende futsalkonseptet til IFS, nemlig kameratfotball, og har enten ikke tid eller ikke ønsker å forplikte seg til tradisjonelt seriespill. Dog ønsker de å spille best mulig futsal på IFS-arenaen. Hva er dine råd til lag som ønsker forbedring på parketten?
– Mine aller beste råd er å leie fast halltid – identifisere utviklingsområdene og kapasitetene i spillerstallen – utvikle egne, enkle spilleprinsipper – etterstreb høyest mulig tempoutbytte i treningsarbeidet – unngå ukritiske spilløkter hvor tilfeldighetene får fritt spillerom. Tilfredsstiller man dette så tror jeg læringskurven er bratt for alle lag i IFS-systemet.

Til slutt, dere gjorde en solid figur i sesongens første turnering i Trondheim Indoor; kan du fortelle litt om seiersgangen deres fra gruppespill til finalen?
– Vi spilte et greit puljespill mot gode motstandere. Vi håpet i det lengste på best mulig motstand i puljen, og det fikk vi. I sluttspillet spilte vi aldri opp mot vårt beste, men hadde grei kontroll og følelse hele veien. I finalen bestemt vi oss for å gi litt ekstra gass, og i kombinasjon med lukta av gull, så leverte vi en av våre bedre kamper i IFS-historien der.

Takk for ei hyggelig turnering, avslutter Stian Reinertsen!

Finale i Asuncion mellom Paraguay og Colombia i 2003. Vertsnasjonen vant.

Stian Reinertsen deltok på historiens første futsallandslag i Norge i regi av IFS. Han deltok i AMF Futsal-VM i 2003 i Paraguay, og var spillerspaltist for lokalavisen Helgeland Arbeiderblad som fulgte sin lokalkjendis nøye under mesterskapet., Klikk her for å lese reisespalten til Reinertsen –  fra hans tidlige karriere som futsalspiller.

Klikk her for mer info om VM i 2003.

IFS ønsker forøvrig Team Fivert og Nidaros Futsal videre i sitt futsalvirke!

Please follow and like us:
error
Annonse: