N`koloKolo: Jo tøffere NM-pulje, jo bedre!

Annonse: Benjamin Nyheim ser særlig frem til å møte Europa-heltene Store Hyller FC. Hei Benjamin, kan du fortelle litt om deg selv og spillerne dine? Har dere med nye spillere til helgens NM? – Vi er en gjeng som kjenner […]
Annonse:

Benjamin Nyheim ser særlig frem til å møte Europa-heltene Store Hyller FC.

Hei Benjamin, kan du fortelle litt om deg selv og spillerne dine? Har dere med nye spillere til helgens NM?

– Vi er en gjeng som kjenner hverandre svært godt, og har gjort det en god stund. Dette gjør at vi føler oss ganske samspilte, med en høy arbeidsmoral. Fin blanding av ferdigheter i laget også, med alt fra forsvarsmurer til primadonnaer på topp.

Vi stiller med det samme laget vi gjorde for 2 år siden faktisk, så kontinuiteten er det i alle fall ingenting å si på.

 

Dere gjør det bra i Kristiansand, hvilke andre lag i IFS Kristiansand vil dere fremheve? Og hvilke andre lag fra Kristiansand som deltar i helgens NM mener du har en mulighet til å nå langt?

– FC Peja, KSI Futsal, Snublepupp og Laksekongan er lag som alltid gjør det bra. Nå vet jeg ikke om alle disse deltar i NM, men gjør de det er det absolutt lag å se opp for (FC Peja deltar dessverre ikke i årets NM, men de andre lagene Nyheim nevner er med, red. anm).

 

Laksekongen fra tidligere deltagelse i IFS Futsal-NM

 

Nå er det altså NM til helgen, hva synes du om gruppen dere er i? Noen lag dere merker dere?

– Det spiller egentlig ingen rolle hvilken gruppe vi havner i, tøft blir det uansett. For oss er det faktisk slik at jo tøffere pulje vi har hatt, jo bedre resultat har vi fått. Det eneste laget vi kjenner til er Store Hyller FC, som er et bra lag. Vi har noen bekjentskaper der, så det skal bli artig møte de.

 

Tynset Futsal (laget heter Store Hyller FC i IFS-serien, men må normalt ha geografisk navn i Europa) kvalifiserte seg til Europa-cupen i regi av Det Europeiske Futsalforbundet etter fjerdeplass i IFS Futsal-NM 2012. Bildet er tatt i Korsika, Frankrike før kamp.

 

Hvordan vil du beskrive spillestilen deres (taktikk/formasjoner etc)?

– Vi har egentlig ingen fast spillestil, kun noen «knagger» å henge prinsippene våre på. Har vi store folk på topp bruker vi disse som oppspillspunkt, så laget kan komme etter. Vi bruker også alltid å stå igjen med en mann så vi ikke er så sårbare for raske kontringer. Og alltid spill ballen til Asgeir hvis du er i tvil om hva du skal gjøre, så finner han på noe.

 

Maratonmester avd. Kristiansand, sesongen 2012-13, bildet er tatt fra forrige NM.

 

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den gøyeste?

– Det vanskeligste er fortsatt det å få folk opp på søndags morgen, og få tak i de som ikke møter til avtalt tid. Primadonnaer som Tor Martin Dahl er vanskelige å få opp av senga.

Det artigste er vel at du får lov til å bestemme litt; hvem som skal spille, hvem som tar frispark/straffer osv.

Les tidligere indoor-profil av Benjamin Nyheim.

Hva kan du fortelle om lagnavnet ditt?

– Hehe, lagnavnet vårt stammer fra mange, mange år tilbake, da en del av oss fortsatt bodde i Trondheim. Vi var fascinert av afrikansk fotball, og spesielt Afrika-mesterskapet, så vi kom da fram til dette veldig afrikanskinspirerte navnet: )

 

 IFS-landslaget skal ut i aksjon i UEFS Futsal-EM neste år i Praha, og NM-deltagelsen er viktig for nominasjonen av spillere. Er det noen på ditt lag og spillere generelt i IFS Kristiansand du vil fremheve som gode kandidater?

-Tor Martin Dahl og Asgeir Høimoen er gode kandidater hvis de har dagen, absolutt. Tor Martin er stor, god til å holde på ball og med

Asgeir Høgmoen

et par frekke hælspark her og der.

Asgeir er den lille teknikkeren som alltid kommer seg forbi motspillern, skaper 2 mot 1 og spiller nøkkelpasningen. Ofte nest sist på ballen.

Ellers ville jeg fulgt med Drillos fra Trondheim. Mange gode der, som for eksempel Lars Risan.

Lars Grong Risan, Drillos

Please follow and like us:
error
Annonse: