NM-vinneren 2013: – NM var et utrolig mesterskap for oss!

Annonse: – Vi spilte futsal på det beste, sier Pishtiwan Poor, lagleder for EL CLASICO! Hei Pish, og gratulerer med NM-tittelen! I gruppespillet kom dere på andreplass etter at 1-2-3 Rogaland fra Stavanger Indoor ble førstemann grunnet innbyrdes oppgjør. Hvordan […]
Annonse:

– Vi spilte futsal på det beste, sier Pishtiwan Poor, lagleder for EL CLASICO!

Pishtiwan Poor

Hei Pish, og gratulerer med NM-tittelen! I gruppespillet kom dere på andreplass etter at 1-2-3 Rogaland fra Stavanger Indoor ble førstemann grunnet innbyrdes oppgjør. Hvordan kan du beskrive gruppespillet for deres del? Hvilken motstander var hardest å kjempe mot? – Når det gjelder gruppespillet så tapte vi overraskende første kamp for 1-2-3 Rogaland Futsal. Dette var jo selvsagt en kamp vi burde ha vunnet. Vi spilte veldig bra futsal og hadde massevis av muligheter. Men det var vår første kamp og vi manglet noen spillere. 1-2-3 la seg veldige lavt fra start og satsa på overganger. Det var ett lag som overrasket oss, og det var REVO Feet of Norway. De gutta spilte veldig fin pasningspill og fikk oss til å løpe mye;)

 

I sluttspillet møtte dere Dukati Futsal fra Stavanger Indoor i 16-delsfinalen. Dere vant 4-1. Dukati Futsal har gjort det godt i Stavanger Indoor, men dere vant mye over dem. Hva vil du si om denne kampen?– Mot Dukati Futsal så dominerte vi så å si hele kampen, og hadde full kontroll. Vi kjente flere av spillerne på dette laget og etter min mening så var dette det mest Fair Play-laget vi møtte gjennom turneringen. Veldig fine og hardtjobbende gutter dette. Jeton (Pestisha, red. anm) kjenner jo flere av disse gutta så var litt spesielt for han.

 

I 8-delsfinalen møtte dere Store Hyller FC fra Trondheim, som har deltatt i Europacupen i Frankrike i regi av det Europeiske Futsalforbundet (UEFS). Der kom de på sjetteplass, og fikk honnør for kompakt forsvarsspill. Dere vant 2-0 i 8-delsfinalen over Store Hyller FC, hvordan vil du beskrive denne kampen? – Store Hyller spilte veldig defensivt. Tok litt tid før vi putta, men etter min mening en enkel kamp. De hadde mer enn nok å gjøre med å prøve og jobbe ut Ibba.

 

Store Hyllers Emil Fiskvik (keeper) måtte gi tapt for El Clasico som fikk to baller forbi Fiskvik. Bildet er tatt i Korsika da Store Hyller FC deltok i Europacupen i Futsal i regi Av Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS). EL CLASICO stoppet Store Hyllers muligheter til europeisk spill neste år.

 

Så møtte dere KSI Futsal fra Kristiansand i kvartfinalen. KSI har deltatt tidligere i internasjonal futsal; blant annet spilte de mikrofutsal (3 vs. 3) i Spania i september, hvor de kom helt til semifinalen. Dere vant til slutt 2-1 i denne kampen. Hvordan synes du det gikk her? – KSI spilte veldig organisert, og som de fleste lag som spilte mot oss så la de seg veldig lavt fra start. Denne kampen hadde vi full kontroll på, men vi var litt forvirret da det plutselig sto 1-1, da vi trodde at vi leda med 2-0: )

 

I semifinalen møtte dere NFA Legends som spiller i Oslo Indoor. Her vant dere hele 5-1, hva kan du si om denne kampen? – Semifinalen mot NFA Legends var vår enkleste kamp i sluttspillet. Her koste gutta seg!

 

Keeper på WestWing, Eirik Johansen – Ble kåret til Beste spiller i IFS Futsal- NM 2013

…om finalen mot West Wing fra Bergen Indoor:– Finalen var en veldig bra kamp. Gutta spiller veldig bra og kommer til utrolig mange muligheter, vi holder roen og har tro på at vi klarer dette. Keeperen til WestWing var helt utrolig og gjorde noen syke redninger. West Wing løper veldig mye og er veldig presise i spillemåten sin. Når vi går til pause så ligger vi under 2-0, og her var vi enige om å fortsette og spille som vi liker, så kommer målene. En skadet Jeton ønsket tross skaden sin å spille, og det sier litt om vinnermoralen i laget. På slutten av omgangen så satser vi alt og scorer 2-1 målet ved Rocky. Rett etter på kommer 2-2. Vi satser alt for å score ett mål til og West Wing får faktisk en del gode overganger til å avgjøre. Kampen går til Sudden Death, og her har vi flere gode muligheter til å avgjøre; vi treffer stolpen på åpent mål!

Kampen går til straffer.

Martin redder straffen, så Ibba får mulighet til å avgjore dette. Strålende straffe nede ved stolpen og vi vinner.

 

Dette var en utrolig turnering for oss, og vi var det klart beste laget gjennom turneringen som spilte futsal på sitt beste, fortsetter den selvsikre laglederen til El Clasico. – Gutta spilte utrolig godt sammen, og hadde det veldig morsomt.

 

Dere har med mange gode ballbehandlere på laget ditt. Hvordan er det å mikse så mange tekniske og offensive spillere med defensiv organisering som også er viktig i futsal? – Vi har egentlig kun tekniske spillere om liker å drible. Men igjen så er vinnermentaliteten så stor hos alle at det å jobbe hardt bakover aldri har vært noe problem. Gutta stoler på hverandre og ønsker å vinne hver eneste kamp. Vi har altid 100% fokus på å vinne, så det å tenke forsvar er ikke noe vi tenker på før kamper. Angrep er det beste forsvar.

 

Med tanke på NM Allstar-laget som taes ut etter hvert NM; er det noen spillere du vil utheve fra laget ditt etter helgens NM?– Når det gjelder NM All-star-laget 2013 så vil jeg si at alle på laget er gode kandidater. Så det hadde ikke gjort meg noe om El Clasico laget ble tatt ut. Vi spilte tross alt fantastisk futsal og dominerte alle kampene våre.

 

Dere har mange gode spillere, som også spiller på et høyt nivå i utendørsfotballen. Mesterligaen i Futsal i regi av Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) vil spilles i Spania i april/mai 2014, og vi forstår at det kan være vanskelig for flere gode futsallag å delta i futsalspill når utendørssesongen har begynt. Hvordan ser mulighetene dine ut for at du kan få sendt laget ditt til utlandet? – Ja, det blir veldig vanskelig for oss å stille til Mesterligaen. Så allerede nå tror ikke jeg dette er mulig. Men vi kommer til å diskutere dette i de neste turneringene når laget er samlet, så får vi se.

 

– Jeg vil til slutt på vegne av laget takke for en utrolig fin turnering. Vi som lag opplevde det som et fin gjennomført NM med lite forsinkelser. Veldig artig å møte flere gode lag fra Norge, avlsutter Pisthiwan Poor.

 

Please follow and like us:
error
Annonse: