Olav Øby på El Tractoro og Sarpsborg 08 har fått sansen for kameratfotball!

Annonse: Blitt særlig imponert over lag i Oslo Indoor som El Clasico og Etterstad Futsal! Midtbanespilleren, som er født i 1994, var nylig med Sarpsborg 08 til La Manga, og er spådd en lys framtid på fotballbanen. Nå har han […]
Annonse:

Blitt særlig imponert over lag i Oslo Indoor som El Clasico og Etterstad Futsal!

Midtbanespilleren, som er født i 1994, var nylig med Sarpsborg 08 til La Manga, og er spådd en lys framtid på fotballbanen. Nå har han blitt belønnet med en toårskontrakt, skriver sarpsborg08.no.

Kent Jonas Trinborg, Region Østfold

Øby gjør det også lysende bra på parketten med kameratlaget El Tractoro. Laget vant forrige turnering i Østfold Indoor. Avdelingsleder Kent Jonas Trinborg uttaler følgende om Tractoro-lederen: – Noen spillere er veldig gode inne, andre er veldig gode ute. Noen svært få, er veldig gode både inne og ute. Olav Øby er en av dem. Med sitt gjennombrudd i Sarpsborg 08-trøya denne sesongen må han sies være et av Østfolds aller største fotballtalent. Selv om vi er såpass langt fra hverandre ferdighetsmessig er det godt å se at vi deler den samme kjærligheten for spillets grunnidé. Man kan nemlig se at Olav virkelig koser seg med kameratene sine ute på Rakkestadhallens parkett. Det er trekanter, finter, temposkifte, flotte oppspill, det er avslutninger og det er mål. Det meste med stor tilstedeværelse og fokus. Det skal bli veldig spennende å følge Olav Øby og El Tractoro utover vinteren.

 

Her følger intervju med Øby:

 

Hei Olav, hvordan vil du beskrive gruppespillet? Utifra resultatene, ser det ut til at dere gjorde grei skuring?
– Gruppespillet var ganske enkelt. Vi brukte litt tid på å komme i gang, men så gikk det lett.

 

I sluttspillet ser vi at dere vant 2-1 i semien mot Kambo Futsal 2, mens dere slo Team Extreme med hele 5-1 i finalen. Var Kambo-gutta tøffere motstand, egentlig?
– Kambo lå veldig kompakt og gjorde det vanskelig for oss. Vi hadde ballen mye, og klarte til slutt å vippe kampen til vår fordel. Team Extreme satset mer på et eget angrepsspill, noe som førte til en åpen og morsom kamp hvor vi viste litt bedre ferdigheter offensivt kombinert med defensiv trygghet. To forskjellige, men gode lag.

 

Olav Øby (blå drakt) i aksjon mot ranheim

 

Du spiller til daglig på Sarpsborg 08, og vi gratulerer forøvrig med ny kontrakt i tippeligaen. Hva kan du si om spillerstallen din på El Tractoro? Er alle 08ere?
Tusen takk! Vi er noen kompiser som koser oss med futsal, så først og fremst er vi er kompisgjeng som stiller. Men flere av oss spiller i 08 og i andre gode lag som Fredrikstad o.l.

 

IFS etablerte Østfold Indoor i år, hvor dere deltok i første turnering i Kongstenhallen. Vi har fremdeles en vei å gå i forhold til rekruttering, og vi regner med det vil komme enda flere lag i årene som kommer. Men allerede nå, ser du potensiale i noen av de andre lagene? Er det noen motstanderlag du vil fremheve som gode innendørslag?
– Det er en del gode lag i Østfold indoor, så det er moro å være med. Sa du luka? er et teknisk lag med unge spillere. I Oslo indoor har jeg blitt både imponert og inspirert til å drive med futsal av mange tekniske spillere på El Clasico og Etterstad.

 

 

Som utendørsspiller på høyt nivå, hvilke ferdigheter tar du med deg innendørs? Må du omstille deg litt eller mye?
– Jeg tar med meg masse fra utefotballen, selv om det er to ganske forskjellige spill. Førsteforsvarerjobben er veldig viktig inne, siden man alltid er så nærme mål, men jeg elsker det offensive ved futsal. Du er veldig ofte i scoringsposisjon og kan ved en dribling eller en vegg skape mål og sjanser hele tiden, noe som skjer litt sjeldnere ute.

 

Alex Valencia uttalte til kameratfotball.no/www.futsal.no noen måneder før Østfold Indoor sin første turnering at det var perfekt å starte opp i Østfold, da det er stort engasjement for fotball generelt der. Han har selv spilt mye innendørsfotball i Bergen Indoor, når han var yngre. Hva synes du om at IFS har startet opp organisert kameratfotball i ditt fylke?
– Perfekt at det er et futsaltilbud i Østfold!

 

Som spiller på Sarpsborg 08 har du sikkert møtt flere gode utespillere. Hvis du skulle tatt ut 5 spillere fra norsk fotball i Tippeligaen, utenom Sarpsborg-spillere, og fem fra europeisk liga som ville egnet seg godt på parketten, hvilke spillere ville det ha vært (keeper + fire utespillere)?

 

Tippelagets allstar-lag:

Keeper Adam Larsen Kwarasay, Strømsgodet

Christian Gamboa, Rosenborg
Umaru Bangura, Haugesund
Ibba, Bodø/Glimt
Gudmundur Thorarinsson (Sarpsborg 08, bare MÅ med)

 

og mitt dream-team:

Keeper Julio Cæsar, Queens Park Rangers

Thiago Silva. Paris St. Germaine

Moussa Dembele, Tottenham Hotspurs

Andres Iniesta, Barcelona

Adel Taarabt, Queens Park Rangers/ Fulham

 

 Øby avslutter med følgende ord: – Jeg ønsker å fremheve laget vårt, som spilte strålende og hadde det kjempegøy!: )

 

Påmelding til neste turnering, klikk her: Østfold (Rakkestad) 29.nov-01.des.

Please follow and like us:
Annonse: