NFA Legends: – Vi skal til Europa! Se video fra årets europacup-finale!

Annonse: Oslo-laget opplevde et eventyrlig IFS Futsal-NM 2013. 18 år gamle Endre Lübeck jobber som LIVE-skribent og spiller ellers i Oslo Indoor med laget sitt NFA Legends. I NM kjempet de seg mot alle odds til en respektabel fjerdeplass, og […]
Annonse:

Oslo-laget opplevde et eventyrlig IFS Futsal-NM 2013.

18 år gamle Endre Lübeck jobber som LIVE-skribent og spiller ellers i Oslo Indoor med laget sitt NFA Legends. I NM kjempet de seg mot alle odds til en respektabel fjerdeplass, og kvalifiserte seg dermed til neste års Europa-cup i Futsal i regi av Det Europeiske Futsalforbundet (første- og andreplass i NM kvalifiserer seg til Mesterligaen i futsal, mens tredje-og fjerdeplassen går til Europa-cupen, red.anm.).

-Les saken: Fra kameratfotball til europeisk futsal (åpnes i nytt vindu)

 

Sauda Futsal ødela nesten NFA Legends Europa-drøm! Spillerne på Sauda i tilfeldig rekkefølge: Håvard Wiersen, Håvard Kaldheim, Andre Aabø Hansen, Jone Hustveit, Sindre Lorentzen, Thomas Larsen og Eirik Baugstø.

 

– NM var eventyrlig, sier Endre Lübeck: – Vi møtte Laksekongan, Tiller, Fallom og Czech i gruppespillet. Vi hadde et helt brukbart gruppespill og kom oss videre til sluttspillet på søndagen. I 1/16-finalen møtte vi Daugava. Vi lå under 0-2 lenge, men klarte å snu det på mirakuløst vis. Stort. I 1/8-finalen ventet Black Mambas. De smadra vi greit 4-1. I kvartfinalen sto Sauda Futsal på motsatt banehalvdel. De var et seigt lag å møte. Vi ledet lenge 1-0, og det så ut til å holde. To minutter før slutt utlignet Sauda, og da var det mye nervøsitet hos gutta. Likevel reiste vi oss igjen, og satte inn 2-1 ett minutt før slutt! Etter kvartfinale venter som kjent semifinale, og her sa det stopp for oss. El Clasico var rett og slett bedre enn oss, og selv om vi hadde noen feite sjanser var det fullt fortjent at de tok seg til finalen. Hele søndagen var vi kun seks spillere, og dette merket vi i bronsefinalen. Mye trøtte bein førte til at vi ble slått av Gullungene, og dermed ble vi nummer fire.

Vi er veldig fornøyde med å bli nummer fire da samtlige på laget er 18 år eller yngre. Vi møter jo kun eldre og mer fysiske spillere. I tillegg var det to av spillerne som var med i NM som aldri hadde spilt futsal før. Nå skal vi til Europa!

 

Merk: Nederst i saken vises video fra finalen i årets Europa-cup mellom russiske Volga Saratov og franske Bastia Futsal. Russerne knuste franskmennene hele 6-0!

 

Hvis du skal beskrive kameratfotball med tre ord, hvilke ord popper opp i hodet ditt da?

– Kos. Såle. Tunneler.

 

Hvor lenge har du spilt kameratfotball i IFS, og hvilke meritter kan du
skryte av?

– Samtlige på laget vårt spiller fotball ute frem til oktober/november, og vi prøver å være med på så mange turneringer som mulig fra sesongslutt og frem til det begynner for fullt igjen ute. Legendene deltok på sin første turnering i 2011, og det desiderte høydepunktet kom jo forrige helg med 4.plassen i NM.

 

Kan du fortelle litt om lagnavnet, deg selv og de andre gutta på NFA Legends?

– Vi har fått en del spørsmål om lagnavnet vårt, og grunnen til at laget heter «NFA Legends» er at stammen i laget tidligere gikk på NFA (Norsk Fotballakademi) i Bærum. Her fikk vi vår fotballutdannelse som barn. Vi utviklet oss enormt mye på tekniske ferdigheter og spilleforståelse da vi gikk på NFA.

Undertegnede trives best med ball i fot, og det er fellesnevner for de andre gutta på laget også.  Vi har en leken sammensetning av spillere, som styres av Lübeck og André Nansen. I tillegg til å være assisterende coach er Nansen også visekaptein; en oppgave han løser med bravur.

 

Hva er målet for laget ditt i kameratfotballen?

– Vi har ingen klare mål for resultater, vi legger vekt på å være et publikumsvennlig lag som kan holde på resultater i form av rolig kos med ball, men også dundre i angrep og snu kamper hvis vi må det. Det siste skjer heldigvis ikke altfor ofte, så da blir det mye leking på legendene.

 

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den
gøyeste?

Den desidert vanskeligste jobben er tiden som brukes på å få bekreftelser på at gutta kan stille til turnering, via diverse sosiale medier eller per tlf. Spørsmål om hvem som kjører opp til Ekeberg har også vært en evig diskusjon, men den floka er nå løst av visekaptein Nansen(som forøvrig faller innenfor kategorien «Eminente sjåfører».)
Når vi først er på plass i Ekeberghallen og målene renner inn vår vei, da er det glede.  Ren glede. Alt handler om å få de gode opplevelsene, og vi i NFA Legends har ekstremt mange gode opplevelser knyttet til kameratfotballen. Vi pleier å si at «det er moro når det er gøy.»


Hva ville vært det ultimate dream team i futsal være hvis du fikk plukke fra utefotballen? 

– Et lag bestående av undertegnede, Andrea Pirlo, David Luiz, Luka Modric, Zinedine Zidane og Petr Cech hadde vært overlegent. Hadde ikke vært mye steintouch der!

 

Se video av Bastia Futsal (Frankrike) vs. Volga Saratov (Russland).

1. omgang

 

2.omgang

 

Store Hyller FC spilte i Europa-cupen 2013 i Korsika, se relaterte saker:

Tynset Futsal endte på 6.plass i Europacupen! Her er referat fra kampen minutt-for-minutt

Tynset Futsal vs. Altrans Futsal minutt-for-minutt

Pierre Goyvaerts: – Emil Fiskvik og Trond Arne Thoresen var gode!

Kommentarer om kampen mellom Tynset Futsal og Saint-Gilles

Tynset Futsal vs. St. Gilles FC minutt-for-minutt!

Tøff motstand for Tynset Futsal?

UEFS Cup 2013: Møt Tynset Futsal!

Please follow and like us:
error
Annonse: