Norge Futsal møter Tsjekkia i Praha, 19.-24. mai 2014!

Annonse: IFS-landslaget spiller mot vertsnasjonen i Praha i UEFS Futsal-EM, mai 2014! Merk: Tidligere var det skrevet feil dato i denne saken. 05-10. mai er datoen for Mesterliga, ikke Futsal-EM for landslag. UEFS Futsal-EM 19.-24. mai 2014 Gruppe 1 – […]
Annonse:
IFS-landslaget spiller mot vertsnasjonen i Praha i UEFS Futsal-EM, mai 2014!

Merk: Tidligere var det skrevet feil dato i denne saken. 05-10. mai er datoen for Mesterliga, ikke Futsal-EM for landslag.

UEFS Futsal-EM 19.-24. mai 2014

Gruppe 1 – Vertsby: PRAHA
Gruppe 2 – Vertsby: JILEMNICE Gruppe 3 – Vertsby: JILEMNICE
CZECH REPUBLIC RUSSIA BELGIUM
NORWAY CATALONIA  REPUBLIC BELARUS
ISRAEL BASQUE COUNTRY SLOVAKIA

Uttak av IFS-landslaget vil foretas hovedsaklig blant spillere fra IFS Futsal-NM 2013. En stamme på minimum 5 spillere fra IFS- landslaget anno 2012 vil imidlertid først velges ut. Hovedfaktor for uttaket er at spillerne har deltatt flere ganger i de regionale IFS-turneringene.

Merk: I kongress i regi av Det Europeiske Futsalforbundet (06. og 07. desember 2013 i Spania), ble det besluttet at forbund med kun regional, og ikke nasjonal forankring, etter neste års futsal-EM ikke kan stille med landslag, men kun med regionale lag. Bakgrunn for at regionale forbund, som eksempelvis Katalonia, har tidligere fått deltatt i landslags-EM, er grunnet kongressbeslutning i 2004 (IFS Norge stemte imot dette forslaget den gang). Siden gang har UEFS vokst seg kraftig frem med flere ressurssterke landsforbund. UEFS blir nå delt opp i landsforbund og regionale forbund. En sammenligning av diskusjon rundt regional og nasjonal tilhørighet er i utendørsfotballens UEFA; hvor England, Wales, Skottland, Nord-Irland og Færøyane har landslagsrepresentasjon, til tross for at disse ikke er selvstendige nasjoner. IOC anerkjenner eksempelvis bare Stor-Britannia som en deltagende part i de Olympiske Leker.

 

Pierre Goyvaerts (t.h.), vise-president i Det Belgiske Futsalforbundet og 1. visepresident i Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS), følger nøye med på trekningen av EM-gruppene under møte i The Executive Commitee of UEFS. Han er sammen med Executive Director i UEFS, Nelly Necrashevich.

 

Se bilder fra Norge Futsal i UEFS Futsal-EM 2012 (flere fotoalbum inne på Facebook-siden)

Please follow and like us:
error
Annonse: