Tommy Nicolaisen før uttaket: – En landslagsspiller skal ha det store ekstra!

Annonse: Tommy Nicolaisen skal lede landslaget i UEFS Futsal-EM i Praha! IFS-forbundet er medlem av Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) og Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF). Landslaget i regi av IFS, Norge Futsal, skal ut i aksjon i Praha i mai 2014 […]
Annonse:

Tommy Nicolaisen skal lede landslaget i UEFS Futsal-EM i Praha!

IFS-forbundet er medlem av Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) og Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF). Landslaget i regi av IFS, Norge Futsal, skal ut i aksjon i Praha i mai 2014 hvor gruppemotstanderen er blant andre vertsnasjonen Tsjekkia. Tommy Nicolaisen fra Stavanger er ansvarlig for landslaget.

 

Navn:  Tommy Nicolaisen

 

Futsalerfaring fra IFS, nasjonalt og internasjonalt:

Tommy Nicolaisen er spiller nr. 8. Her er kampen ferdig mot Spartak Moskva.

– I 12 år har jeg deltatt og i 10 år har jeg vært leder for Stavanger Futsal (tidl. Bandidos, red.anm) i IFS sine turneringer.

Sist det fantes en tabell over gullvinnere på Futsal.no sine sider ledet Stavanger (Bandidos) Futsal  med stor margin i Stavanger avdelingen. Hadde vært gøy å se hvordan den så ut nå.

Jeg har deltatt to ganger i UEFS Champions League, Tsjekkia og Russland.

Man lærer mye av å få delta i internasjonale turneringer. Og når man scorer mål på så høyt nivå, så kjenner man en følelse lik ingen annen gjennom hele kroppen. Stemningen er til å ta å føle på i laget. Jeg husker veldig godt kampen mot Spartak Moskva, laget som ble CL-mestere året før. Vi lå under 1-0 da jeg fikk en pasning gjennom forsvaret, keeper la seg og jeg chippet ballen vakkert over keeper og i mål. Følelsen gjennom kroppen, og følelsen når jeg snur meg og ser lagkameratene bli helt gale, guttene på benken tar helt av: «Dette kan vi klare»!
Vi tapte 9-1!

 

Men øyeblikket var stort! Det var stort å spille mot Spartak Moskva og ikke minst mot en spiller som Andrei Gregorievskiy.

 

Nevn utfordringer for en spillende landslagsleder:

– Mange utfordringer. Først og fremst kartlegging av aktuelle spillere. Finne rette type spillere til de forskjellige oppgavene og posisjonene på banen. Nå har jeg en del erfaring som spillende leder, men det er ekstra viktig å være tydelig med instrukser på forhånd når man også skal spille selv.

 

Tommy Nicolaisen (bildet) signerte kontrakt med IFS i februar 2014.

 

Nevn egenskaper som du synes er viktig for en landslagsspiller:

– Spisskompetanse innenfor oppgaven og den posisjonen spilleren har. Solide grunnleggende ferdigheter som førstetouch, mottak, pasning, og så det store ekstra.

Gode holdninger, evnen til å jobbe frem og tilbake på banen, gode defensive og offensive ferdigheter, evnen til telle opp og følge markering, evnen til å jobbe i lag; en god lagspiller som får det beste ut av sine medspillere; må ha en god evne til å motta instruksjoner og forståelse for at futsal er en lagsport; bruker sine medspillere på en god måte og som viktige brikker for å få ballen i mål.

 

IFS har fokus på kreativ frihet til spilleren, og spillemssig råderett til laget, særskilt gjennom kameratfotball-konseptet. IFS ønsker at spillerne på landslaget skal føle seg i størst mulig grad frie i spillet. Hvilke utfordringer/problemstillinger i organisert futsalidrett, men også positive utfall kan en slik tanke gi for landslaget og spillet? Og er det i det hele tatt mulig på høyt internasjonalt nivå og gi spillerne en viss offensiv frihet?

-Vi må være veldig strukturerte i forsvar, der er det lite rom for frihet å hente, men det er absolutt rom til å være fri til å være kreative i den offensive delen. Samtidig så må man øve inn forskjellige kombinasjoner som vil være grunnleggende, og så være kreative utover det.

 

 Video ovenfor: Norge Futsal mot Canada i AMF Futsal-VM i Paraguay, 2003.

 

Hvordan ser du for deg sammensetningen i IFS sin endelige landslagstropp?

– En god fordeling av strukturerte lagspillere til kunstnere.

 

I ditt virke arbeider du som Personlig Fotballtrener, og jobber i eget selskap som heter nettopp PersonligFotballTrener (PFT). Kan du fortelle litt mer om PFT?

– I mine år som fotballspiller har jeg hatt flere trenere og mange forskjellige øvelser.

Jeg har tatt med meg de beste tekniske øvelsene videre. De øvelsene som har gitt meg mest og størst fremgang har jeg lyst å videreføre for å hjelpe andre fotballspillere.

Som liten ønsket jeg større tekniske utfordringer for å bli bedre, det fantes ingen tilbud til det i klubben jeg var medlem hos. Jeg skulle ønske at det fantes en Personlig Fotballtrener da jeg var ung. Man må starte tidlig å terpe på det tekniske.

 

 

Som Personlig Fotballtrener fokuserer vi på individuelle tekniske ferdigheter. Fra basic til avanserte teknikker. Korte/lange pasninger (sideskru, underskru, utsideskru), mottak, finter, ballkontroll, avslutninger. Jeg kan avslutte med å si at førstetouch, mottak og pasning er de viktigste ferdighetene fotballspillere har, terp på begge føtter.

Vi tar tekniske treninger med lag og med enkeltspillere.

Jeg vil også fremheve Coerver Coaching som gjør en formidabel jobb med å fremme tekniske øvelser for fotballspillere i Norge. Coerver Coaching har innfridd til samarbeid med PFT og det er en stor glede å samarbeide med dem fremover.

Treningsvilje slår talent, kom deg ut på banen.

Relaterte saker:

Se Norge Futsal fra VM i 2007 mot Argentina

Landslagslederen besøker Kristiansand Indoor på søndag!

Tommy Nicolaisen ny spillende landslagsleder for Norge Futsal!

UEFS Europa-ranking

Norge Futsal møter Tsjekkia i Praha, 19.-24. mai 2014!

IFS-landslaget: Årets NM vil vektlegges i uttaket!

Mesterligaen: Andrei Gregorievskiy skrøt av Tommy Nicolaisen!

Please follow and like us:
error
Annonse: