Mikrofutsal 2014 – League of Europe: Vil ditt lag delta?

Annonse: IFS-forbundet er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet Asociacion Mundial de Futsal (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet Union Europea de Futsal (UEFS). Innunder disse forbundene er IFS ansvarlig for administrering av landslagsuttak i Norge. Norge Futsal har deltatt i to […]
Annonse:

IFS-forbundet er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet Asociacion Mundial de Futsal (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet Union Europea de Futsal (UEFS). Innunder disse forbundene er IFS ansvarlig for administrering av landslagsuttak i Norge. Norge Futsal har deltatt i to VM og fem EM siden 2003. Se landslagsstatistikken her!

IFS organiserer futsal gjennom et kameratfotball-konsept; dvs. at i tillegg til organiserte lag, kan uorganiserte lag (lag som ikke er registrert i NIF) få spillegodkjenning i Norge og i Europa gjennom IFS-forbundet.

Det Europeiske Futsalforbundet som IFS også har styrerepresentasjon i, tenker stadig nytt og innovativt innenfor organisert futsal. Neste steg i futsalsatsing har nå blitt MikroFutsal med tre spillere pr. lag på parketten (spiller uten keeper). Målene er på godt norsk «dukkemål», men dog litt mer modifisert.

 

Offisielt Mikrofutsal-mål

IFS ser at egenskapene og erfaringene fra dette tette spillet kan overføres til storerbror-futsalen, og organisasjonen håper at norsk representasjon internasjonalt vil vedvare. Mikrofutsal vil spilles innunder flagget til det gamle futsalforbundet FIFUSA, som ble endret til AMF i 2002. FIFUSA vil nå være ansvarlig for kun Mikrofutsal, og vil samarbeide tett med UEFS og AMF. IFS er tildelt adminstreringsrettighetene til sporten Mikrofutsal i Norge.

 

Action MikroFutsal

 Dato:

Kampdager: 18. september til 21. september 2014

Ankomstdag: 17. september

Avreisedag: 22. september

 

Sted: Lloret de Mar, Spania  (flyplass: Barcelona eller Girona)

Lloret de Mar, Costa Brava

Betingelser

 Økonomi: Deltagende lag er selv ansvarlig for økonomiske forpliktelser ifm reise og avgifter. Utenom selve flyreisen og transport t/r flyplass – hotell som laget selv dekker, stiller UEFS/FIFUSA følgende økonomiske krav:

 – 50 Euro pr person (dekker turneringsavgift)

 – 35 Euro pr spiller pr døgn (dekker hotellovernatting og daglige måltider (frokost, middag og kvelds). Dersom lag ønsker å reise tidligere hjem, vil prisen for overnatting i hele turneringsuken måtte dekkes. Merk: Det er ikke mulig å bestille eget hotell, offisielt spillerhotell må benyttes!

 – 50 Euro pr dag til vertsforbund (KUN dersom laget ikke stiller med egen dommer). Merk: Dette punktet utgår denne gangen, men dersom laget ønsker å sende dommere, vil invitasjonen først gå til IFS sine internasjonale dommere. Dersom laget ønsker å sende egen dommer, må IFS først godkjenne dommeren.

 Merk: 1000 Euro må betales på forskudd innen 01. august (forsikring mot at laget deltar. Denne avgiften refunderes ikke ved eventuell avmelding). Beløpet på 1000 Euro vil UEFS trekke fra totalsummen som laget skal betale for hotell. Restsummen må betales en uke før turneringsstart.

50 Euro pr. person i turneringsavgift må også samlet betales samtidig som hotelldepositum.

 

 

 

 

 

 

 

Enkelte sentrale regelpunkter:

 

Kamptid: 2 x 15 minutter, 5 minutters pause mellom omgangene

Varigheten på omgang vil utvides for å ta evt. straffespark eller 9m-spark. Tiden stoppes ved hver eneste ”dødball”.

MERK: Det er anledning til å ta èn time-out pr omgang. Time-out varer i 1 min.

Banestørrelse m.m:
Lengde: Minimum 26 m, maximum 28 m. Bredde: minimum 14 m, maximum 15 m.

Målfeltet er ca 1.5 x 3 meter, merk at dersom motstander har ballen, kan ikke forsvarer stoppe ballen innenfor sitt eget målfelt. Forsvarerne må altså bevege seg utenfor sitt eget målfelt for å forsvare målet. Målene er 07 m x 0.8 m. Det er også en nedre tverrligger på målet. Den nedre tverrliggeren er hevet 10 cm over gulvet.

Spillere: Det utnevnes en kaptein som lagets representant. Når kapteinen byttes ut må han levere kapteinsbindet til vise-kaptein. (LES: det skal normalt alltid være en kaptein på banen)

Bytter: Bytter kan skje løpende, men kun når ballen er ute av spill (normalt skal dommer ved teknisk område gies beskjed, men trolig vil dette ikke være nødvendig). Ved keeperbytte må dommer meddeles. Byttet må skje på innbytteområdet. (Teknisk område og innbytteområde vil vises nærmere på kamparena).

 

 

Kamp:

VIKTIG! Det spilles med hjørnekast og innkast (ballen kastes i halvbue over hodet, bena må være plantet på bakken) som er de originale futsalreglene fra 1930-årene.

Skli-”takling” er tillatt, såfremt spiller treffer ball, og ikke har rett såle.

Alle regler oppsummeres på regel/info-møte på første kampdag.

 

Bronselaget KSI Mikrofutsal 2013 Lloret de Mar

 

FRIST FOR Å SENDE SØKNAD TIL IFS: 20. juli 2014

– Merk: KSI Futsal vil automatisk være kvalifisert grunnet god innsats i fjorårets VM. Det er stor interesse for denne turneringen, og IFS kan ikke garantere plass til mer enn ytterligere ett lag. Lag som spiller jevnlig i IFS og har vist tilfredsstillende godt nivå vil prioriteres i søknadsprosessen.


Ta kontakt med hovedkoordinator i Norge, Maria Hanstveit (maria@www.futsal.no) ved henvendelser/påmeldingsforespørsel, merk emailen Mikrofutsal.

 

Over: Marius Grønvold (KSI Futsal) fra VM i Mikrofutsal 2013

 

•Mesterskap i regi av UEFS pr år: Nations Cup, Eurofutsal female, Eurofutsal sub-21 male, UEFS Champions League male, UEFS European Futsal Cup male, Europe Cup for clubs female, UEFS Cup of veterans + 40 male, UEFS cup of veterans + 50 male, Europe Super Cup – male. EM og VM i Mikrofutsal. EM for studentlag. EM for herrelandslag hvert andre år (neste er i 2016). Det er også en satsing innenfor barnefutsal.
IFS er det eneste forbundet i UEFS som har organisert kameratfotball som futsalkonsept.
Relaterte saker:

Folkebladet: – KSI Futsal kan bli verdensmestre fredag!

Mikrofutsal-VM: KSI Futsal er i semifinalen!

KSI Futsal vant åttendelsfinalen!

Sterk gruppeseier til KSI Futsal i Mikrofutsal-VM!

KSI Futsal deltar i historiens første VM i Mikrofutsal!

Please follow and like us:
error
Annonse: