Stian Reinertsen: – IFS har lag med mange gode individualister!

Les intervju med Team Fiverts lagleder!
Annonse:

 

Finalen i forrige turnering i Trondheim ble spilt imellom N’kolokolo og Team Fivert. N’kolo kjempet seg til en 1-0 seier over Tepa i 1/8-finalen, 2-1 over Garstads utvalgte i 1/4-finalen og en komfortabel 3-0 seier over Super Robot Monkey team i semifinalen.

Team Fivert hadde heller ingen lett vei til finalen. I kvartfinalen mot Joga Bonitos sto det 1-1 etter full tid og ekstraomganger, men Team Fivert avgjorde kampen på straffekonkurransen og var klar for semifinale. Der møtte de forrige rundes vinnere, Serie A, men Team Fivert kjempet seg til en 1-0 seier.

Finalen ble en jevn kamp der begge lagene sto bra i forsvar. Team Fivert fikk en tidlig scoring, men N’kolokolo fikk utlignet like før slutt i første omgang. Halvveis ut i andre omgang gikk Team Fivert opp i ledelsen igjen, og 2 minutter før slutt fikk de satt spikeren i kista da de kontret inn sitt tredje mål. Finalen endte dermed 3-1 til Team Fivert over N’kolokolo, forteller avdelingsleder Joachim Andersen.

 

 

Her følger intervju med Team Fiverts rutinerte lagleder Stian Reinertsen.

 

Finale i Asuncion mellom Paraguay og Colombia i 2003. Vertsnasjonen vant.

Stian Reinertsen deltok på historiens første futsallandslag i Norge i regi av IFS. Han deltok i AMF Futsal-VM i 2003 i Paraguay, og var spillerspaltist for lokalavisen Helgeland Arbeiderblad som fulgte sin lokalkjendis nøye under mesterskapet.

Klikk her for å lese reisespalten til Reinertsen – fra hans tidlige karriere som futsalspiller.

Klikk her for mer info om VM i 2003.

 

 

 

 

 

Hei Stian, hva kan du si om gruppespillet deres?

– Gruppespillet gikk greit for oss. Det ble store sifre i vår favør i alle kampene, men jeg synes Ren Bredde FC viste prov på gode futsaltakter. Flere interessante individualister som dog ikke hang helt sammen som lag. Blir spennende å følge utviklingen til flere av spillerne der.

 

Stian Reinertsen Foto: Nidaros Futsal

 

 Hvordan vil du beskrive kampene deres i sluttspillet før finalen?

– 8.delsfinalen mot Lekent gikk greit (4-1). Planen var å drepe kampen tidlig og deretter spare krefter siden vi kun var 6 stk. og veien videre visste vi kom til å bli krevende. Kvartfinalen mot Joga Bonitos ble nok den tøffeste for oss den helgen. Vi kom tidlig under, men klarte å utlikne ganske umiddelbart. Spillet bølget frem og tilbake med flere gode muligheter for begge lag. To gode keepere sørget imidlertid for at kampen ebbet ut til straffekonkurranse, hvor vår eminente sisteskanse, Endre Kjendalen, ble matchvinner. Semifinalen mot regjerende mester ‘Serie A’ ble en kamp full av nerve og intensitet. Dette er gamle kjenninger av oss som vi har møtt ved flere anledninger de siste 10-12 årene. Vi setter inn 1-0 midtveis, og bør øke ledelsen utover kampen. Serie A spiller seg også til noen gode målsjanser, og spesielt Arton Ademis venstrefot setter oss på prøve ved noen anledninger. Alt i alt en fortjent seier til oss.

 

Arton Ademi (nr. 4), deltok på treningsleir for IFS-landslaget i Belgia 2011.

 

Så var det finale mot tidligere avdelingsmester i Kristiansand, N`koloKolo. Hva er din kommentar her?

– Finalen ble jevn og velspilt. Vi tar tidlig ledelsen, men N’kolo-Kolo utlikner like etterpå. 2.omgang følger jeg vi har litt mer å gi enn vår motstander, og setter inn både 2-1 og 3-1. N’kolo-Kolo var virkelig en verdig finalemotstander med masse individuelle kvaliteter samlet inn i en tydelig spillestil. Laget har mye løpskraft, gode basisferdigheter og flotte kombinasjoner som gjorde at vi måtte være 100% dedikerte i alle faser for å ikke bli straffet. Vi traff godt på kampplanen og fikk heldigvis satt skåringene på viktige tidspunkter under finalen.

 

N`koloKolo vant bronse i IFS Futsal-NM 2014.

 

Hvem er spillerne på Team Fivert?

– Team Fivert består av flere gamle, og noen nye, futsalkjenninger fra det kjente futsalmiljøet på Dragvoll. Team Fivert samles til spill i gymsal flere ganger ukentlig, hvor deltakelse i IFS er gulroten.

 

Endre Kjendalen(38) er etter min mening løkkemiljøets beste futsalkeeper. Det har han bevist i hele høst, og spesielt i desember-turneringen hvor han var i det umulige hjørnet. På konstant jakt etter å bli bedre. I tillegg er han en av de aller viktigste drivhjulene innad i Fivert-miljøet.

 

Pål Nyheim (41) har spilt futsal i IFS siden tidens morgen, og imponerer stadig som en av de aller beste på parketten. Slepen teknikker, klokt futsalhode og sterk vinnerskalle.

 

Vegard Johansen (36) har vært en av nøkkelspillerne hos Team Fivert siden laget ble etablert for 12-13 år siden. Lagets storskårer som ofte setter ballen i mål fra «umulige» vinkler og posisjoner. Vegard er også hardtarbeidende og svært viktig for oss i alle spillets faser.

 

Benjamin Vallestad (22) er vår yngste spiller som har vært en av de aller beste spillerne i Nidelvhallen denne høsten. God futsalteknikk, bevegelig og målfarlig.

 

Marius Garnes (23) har levert solid i hele høst. Sterk duellspiller og god til å ta ut krefter både med og uten ball. En fin lagspiller som bare blir bedre og bedre.

 

Mats Olav Olsen (28) er vårt nyeste tilskudd fra Melhus Futsal. Passer perfekt til Fiverts profil som balanserende bakspiller. Spiller med stor ro og kløkt. God i posisjonering, og gjør alltid riktige valg med ballen. Fysisk robust.

 

Lars Henrik Morset (44) er vår superveteran som imponerer med løpskraft, enkle valg og masse skåringer. Få løper mer enn Lars Henrik, og få kommer til flere målsjanser. Fantastisk person på alle måter.

 

Undertegnede (36) organiserer og holder gutta litt i ørene. Har vært med hele veien siden oppstarten med både IFS og Team Fivert. Bidrar når det trengs på parketten.

 

Som en spiller som har spilt lenge i gamet, hvordan vil du beskrive futsalspillet til nye lag som spiller i IFS?

– IFS inneholder alle typer lag man kan forestille seg i et futsalmiljø. Èn fellesnevner er lag med mange gode individualister, men som

Ratzeputz

sliter litt med spesielt defensiv struktur. Det blir ofte fire ulike tanker om hvordan man skal håndtere motstanderne, og det oppleves ofte kaotisk sett utenifra. Maratontoppene synes jeg klarer å få ut potensialet på en god måte, men på ulike måter. En tydelig spillestil gjør at den korte kamptiden ikke trenger å utspille seg så tilfeldig. Derfor er N’kolo-Kolo, Ratzeputz Futsal, Serie A, Joga Bonitos, Tepa Futsal og Team Fivert i toppen før 2015 starter. Jeg har ikke deltatt så mye i IFS de siste årene, men det er gledelig å komme tilbake å se hvor mange nye futsalprofiler som står frem. I tillegg er det høy prestisje, spesielt når sluttspillet blåses i gang.

 

 

Reinertsen avslutter med hyggelige ord: – Takk for et flott semester i Trondheim Indoor. Meget fin stab dere har fått på plass her. Vi i Team Fivert gleder oss til nye futsaldyster i 2015.

 

Please follow and like us:
error
Annonse: