Alex Valencia: Futsal-VM var en opplevelse for livet!

Valencia deltok for IFS-landslaget i AMF Futsal-VM 2003.
Annonse:

– Dette er noe av det største jeg har vært med på som fotballspiller. I det hele tatt har mesterskapet vært en fantastisk opplevelse, selv om vi ikke går videre til mellomspillet. Vi har overrasket publikum og motstanderne ved at vi har utfoldet oss teknisk. Vi har også vært modige nok til å utfordre hele tiden, sa Alex Valencia etter at turneringen var over for Norges del.

Alex Valencia i Dagbladet om AMF Futsal-VM 2003.

 

Alex Valencia deler sine erfaringer med VM-troppen 2015:

Alex Valencia fra AMF Futsal-VM 2003

– Først og fremst må spillerne være forberedt på et vanvittig nivå; det er en helt annen type «fotball» og futsal enn hva de fleste er vant til i Norge. Innendørsfotball har vært mer lekent i Norge, hvor de teknisk briljante kan leke seg mer. Men i internasjonal futsal er det mye mer taktikk. For eksempel da vi spilte mot Argentina var det helt tydelig at argentinerne hadde en tydelig plan i alle deler av spillet. Utrolig mye taktikeri! Argentinerne var selvsagt også briljante teknikere, men de viser det på en annen måte i internasjonal futsal gjennom ball-possesion; det er mye bruk av såleteknikk i dragninger og mottak, spillerne holder ballen innad i laget stort sett hele tiden på gulvet i høyt tempo.

 

Saken fortsetter under videoen:

Futsal-action: Alex Valencia for Norge mot Canada i Futsal-VM 2003

 

Alex Valencia kommenterer: – Det var overraskende mye avslutninger, veldig mange skudd. Futsalballen er jo veldig aerodynamisk slik at skuddene blir harde. Det virket som flere land hadde fokus på å skyte på volley; det var mange volley-avslutninger på kast (I AMF Futsal spilles det med innkast og hjørnekast, red. anm.). Norge må være oppmerksomme på motstandernes skuddmuligheter.

 VM 2007: Kaptein på IFS-landslaget, Bjørn Viljugrein, scorer på volley etter hjørnekast.

Saken fortsetter under videoen.

Forøvrig gir Alex følgende innspill: – Det er mye vanskeligere å «leke seg» i etablert angrep da forsvaret er nesten lukket hele tiden. De norske spillerne blir hardt straffet hvis de mister ballen, da er det rett på kontring for motstanderne. Det er nesten ikke råd til risikospill, slurver man blir man veldig hardt straffet. Pass også på at motstanderlagene er fenomenalt flinke til å bevege seg uten ball; de skaffer seg rom og er ekstremt flinke til å hjelpe hverandre og til å være pasningsalternativer.

 – Uansett hvordan det går for Norge, så er det en kjempeopplevelse å spille i VM og å se mange futsalkamper på høyt nivå. Jeg har spilt på store stadioner med mange tusen tilskuere i min fotballkarrierre, men kommer alltid til å ha med meg i livet den store opplevelsen av å spille i Futsal-VM inni en hall med mange tusen mennesker. Det var rett og slett kjempekult!

Stian Reinertsen og Thierry DjeDje fra VM-troppen 2015 deltok også i 2003 sammen med Alex Valencia.

VM-troppen 2003:

NORGES VM-LAG 2003: Disse representerte Norge i VM i Paraguay. Bak fra venstre: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro og Tresor Egholm. Foran fra venstre: Håvard Berger, Stig Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen og Thierry Danon Dje Dje

 

Please follow and like us:
error
Annonse: