VM 2015 | Landslagsprofilen: Møt Stian Reinertsen

Stian Reinertsen ser frem til å både spille mot og lære av de beste i futsalfaget.
Annonse:

Bildet øverst: Stian Reinertsen med IFS-landslaget i VM 2003 og EM 2004.

 

Navn: Stian Reinertsen

Lag: Team Fivert

Født: 1978

Stian Reinertsen har vært et kjent ansikt i Futsal-Norge i mange år, og laget hans Team Fivert hadde sin debut i IFS helt i begynnelsen av 2000-tallet. Reinertsen var med i VM-troppen i 2003 i Paraguay, i EM-troppen 2004 i Hviterussland og er nå tilbake på IFS-landslaget i VM-troppen. Han er med sine 37 år den eldste spilleren i troppen, men vil til gjengjeld bringe med seg mye rutine og profesjonalitet i laget.

 

Team Fivert fra oktober 2002. Fivert ble stiftet 2001 og bestod primært av studenter fra Nord-Norge. Stian Reinserten er bak, nr. 2 fra høyre.

 

 

Finale i Asuncion mellom Paraguay og Colombia i 2003. Vertsnasjonen vant.

Stian Reinertsen deltok på historiens første futsallandslag i Norge i regi av IFS. Han deltok i AMF Futsal-VM i 2003 i Paraguay, og var spillerspaltist for lokalavisen Helgeland Arbeiderblad som fulgte sin lokalkjendis nøye under mesterskapet.

Klikk her for å lese reisespalten til Reinertsen – fra hans tidlige karriere som futsalspiller.

Klikk her for mer info om VM i 2003.

 

Om forventningene til VM:

– Jeg har store forventninger. Å få spille mot, og ikke minst lære av, de beste i futsalfaget er veldig motiverende. Jeg håper å ta med meg gode opplevelser og kunnskap hjem til Norge.

 

Om egne ferdigheter og hva han vil tilføre laget:

– Jeg har vært med en stund både nasjonalt og internasjonalt, og vil nok tilføre en del rutine.

Stian Reinsertsen (midten th.) skriver autografer under AMF Futsal-VM 2003 i Paraguay.

 

Hvordan forbereder du deg før en viktig kamp/har du noen faste ritualer?

– Ikke annet enn mental og fysisk hvile, samt bygge opp adrenalin og motivasjon i timene før kamp.

 

Hva tenker du om gruppemotstanderne i VM?

– Vi møter de ypperste i spesielt Belgia og Paraguay. Begge lag har en tydelig spillestil med enere i alle ledd. Begge holder høyt balltempo, med Belgia som noe mer dristige i etablert angrep. Dyktige til å jobbe kollektivt for å åpne kanaler både parallelt og diagonalt. Marokko er nok mer uryddige, noe som alltid er en utfordring i seg selv. Her handler det om å kontrollere kampbildet.

Saken fortsetter under videoene.

 

Se Norges gruppemotstander Belgia mot Belgia (UEFA):

Vennskapskamp: Belgia (UEFS-hvite drakter) vs. Belgia (UEFA)
Sted: Brussel
Tid: April/mai 2014

1. omgang

 

2. omgang

Norge (IFS) spiller mot Belgia (UEFS) i gruppekamp 21.04.2015 kl. 18:00 i Minsk i AMF Futsal-VM 2015

 

Lagene vi møter er ballbesittende, teknisk dyktige og er vant til høyt tempo; hva vil være din fasit i spillet mot disse?

– Det blir viktig for oss å definere en tydelig presshøyde og -linje for å ikke bli overspilt. Alt annet enn bunnsolide forflytninger uten ball vil straffe oss hardt. Vi må kneble de kritiske kanalene som motstanderne vil jobbe mye for å åpne. Offensivt vil det høyt i banen bli muligheter for flere av våre sterke 1vs1-spillere. Blir vi stående med ball i beina, så er vi ferdige. Vi må angripe kritisk, spesielt siden jobben uten ball kommer til å prege oss offensivt.

 Saken fortsetter under bilde og video.

 

Belgia

AMF Futsal-VM 2007 |Paraguay- Belgium 4-1

 

Hvordan bli en god futsalspiller?

– Rendyrking. Være bevisst på arbeidskrav i futsalspillets ulike faser, og følge opp med funksjonalitet i treningsarbeidet både teknisk, taktisk og fysisk.

 

Vurdering av Reinertsen av landslagsleder Tommy Nicolaisen:

– Stian er det man kan kalle en ekte futsal-spiller. Han er en seriøs spiller med veldig fin teknikk, og god kontroll på ballen. Han vil tilføre laget rutine og er veldig profesjonell i det han gjør. Sosialt sett er han også en veldig likandes kar.

 

Vurdering av Reinertsen fra Vegard Johansen:

– Stian er den desidert beste medspilleren jeg har hatt, og han har i ti-femten år vært en av Norges beste futsalspillere. Han har vært med på det meste, som landslagsspill og VM, seriemesterskap og påfølgende europacup med Nidaros, og vinner av Gullballen som årets futsalspiller. Stian har en helt egen evne til å dra hele laget med seg, og med sitt overblikk er han like dyktig defensivt som offensivt. Som forsvarsdirigent er han flink til å kommunisere og styre laget i posisjon, og han er plasseringssterk og smart i dueller. Offensivt er han veldig tøff, og den som drar av en mann og deretter setter medspillerne opp i skåringsposisjon med gode pasningsvalg, om han ikke går hele veien selv og avslutter med tåskudd. Med sin lange erfaring er han dyktig til å legge opp riktig taktikk og eventuelt justere denne underveis i kamper hvis nødvendig. Stian er i veldig god fysisk form, utrolig glad i å trene og konkurrere, og har en sterk vinnervilje både i kamp og trening.

 

 

Please follow and like us:
error
Annonse: