VM 2015 | Landslagsprofilen: Møt Mattias Høiland

Fra Lindesnes til Leverkusen til Minsk! Les mer om Mattias Høiland her.
Annonse:

Navn: Mattias Høiland

Lag: Leverkusen

Født: 1991

 

Mattias Høiland

 

 

Mattias Høiland ble hentet inn i troppen dagen før avreise til VM, men fikk vist seg frem både på den regionale samlingen og under landslagssamlingen før avreise. Den glade sørlendingen har spilt for Leverkusen i Bergen og VM blir hans landslagsdebut.

 

 

 

Om forventningene til VM:

– For meg kom det veldig brått på, så alle forventninger og inntrykk kom på en gang.
Men dette er en veldig stor mulighet som kanskje bare kommer en gang i livet, og derfor vil jeg bruke denne muligheten til å lære mest mulig av de beste. Jeg har bare spilt futsal i halvannet år så jeg har fortsatt mye og lære. Jeg håper at jeg kan lære mye av lagkamerater og trenere. Under dette verdensmesterskapet skal jeg gjør mitt ytterste for å komme lengst mulig, og det vet jeg at resten av laget også vil.

 

Om egne ferdigheter/hva han vil tilføre laget:
Det er aldri lett å skryte av seg selv, det ligger i min natur å gjøre det minst mulig. Men det jeg kommer til å tilføye laget er mye positivitet, og jeg er en spiller som jobber mye med lagmoral.
Folk sier også at jeg er en løps maskin så når det krever mye hard jobbing så er jeg den spilleren som kommer til å gå i spissen. Jeg jobber hardt og blir aldri sliten, det er en evne som kom med den den gode sørlandske morsmelken.
Og når det kommer til magi på futsal banen har jeg mye på lager.:)

 

Hvordan forbereder du deg før en viktig kamp/har du noen faste ritualer?
– Når det er snakk om en viktig kamp begynner mine forberedelser alt 48 timer før kamp. Da handler det om å sove godt, spisse mye og drikke mye. Jeg er det du kan kalle litt for seriøs til å kun spille 3. div på Sotra, men jeg liker å gjøre ting skikkelig. Holder jeg først på med noe, går jeg 100% inn for det – for hvorfor bruke mye tid på noe hvis du ikke skal gjøre det 100%.
Samme dag kampen er sørger jeg for å drikke 2 liter vann før jeg møter opp til kamp. Spise en god middag 2 timer før jeg møter, altså 3 timer før kamp start. Like før kampstart liker jeg å ha 2 minutter med meg selv der jeg ber en liten bønn og tenker på det jeg skal prestere og gjøre på banen.

 

Hva tenker du om gruppemotstanderne i VM?

-Alt kan skje i futsal. Vi møter 3 gode lag, men hvorfor skal ikke vi klare å vinne:) Jeg liker å ikke tenke for mye på hvem vi skal spille mot, men heller fokusere på våre oppgaver og hva vi har som plan.  Jeg har studert lagene litt å ser at de har kvalitet, men vi er gode spillere vi også. Det kan være at vi ikke har hatt like mange treningstimer sammen som de andre lagene, men vi skal gi dem god motstand.

 

Lagene vi møter er ballbesittende, teknisk dyktige og er vant til høyt tempo; hva vil være din fasit i spillet mot disse?

– For min del liker jeg veldig godt å ligge å vente. Stå kompakt og så storme frem ved hver anledning. Jeg tror vi kan klare å ta dem på innsats og vilje. Ved å aldri la dem slippe frem til mål, utnytte bruddene når de kommer og sette våre sjanser, så vinner vi.

 

Mattias Høiland - VM 2015Hvordan bli en god futsalspiller?

Jeg har kun ett tips til den som vil bli en god futsal spiller. Leke leke leke. Spill fotball og futsal hele tiden. Bruk mye tid med ball. For min egne del spiller jeg mye squash fotball. Tror ikke det er en offisiell sport, men veldig gøy, samme regler som squash bare du bruker fotball og har to touch. Spille fotball inne i små haller som en squash hall er perfekt for å bli en god futsal spiller.

 

Vurdering fra medspiller:
Mattias er verdensmester i alt 😀

Please follow and like us:
error
Annonse: