VM 2015 | Landslagsprofilen: Møt Geir Valland

Møt den myndige sisteskansen!
Annonse:

Navn: Geir Håkon Valland

Lag: 1-2-3 Rogaland Futsal

Født: 1978

 

Geir Valland - nasjonalsang

Geir Valland debuterer for landslaget under VM i Hviterussland etter å ha blitt hentet inn i troppen etter den regionale samlingen i Stavanger. Valland er keepertrener utendørs og det er først de siste årene han har begynt å spille futsal.

 

 

 

 

Om forventningene til VM:

– VM blir en forhåpentligvis enn vanvittig opplevelse. Det er stort å være med i et VM uansett idrett. Jeg håper at vi kan hevde oss mot alle lagene vi møter i gruppespillet og at vi kan komme oss videre til sluttspillet. Nivået er nok skyhøyt, men når vi først er med så skal vi forhåpentligvis bite fra oss.

 

Om egne ferdigheter/hva han vil tilføre laget:

– Jeg håper jeg kan tilføre laget noe av min erfaring fra fotball. Jeg mener selv at jeg er en bra skuddstopper, er bra med beina og har gode igangsettinger. Det er ellers viktig for en keeper i futsal å stå på beina lenge og ikke gå ned for tidlig. Jeg satser på at jeg og Erlend (Johansen, red.amn.) kan pushe hverandre slik at begge to kan bidra til at vi er med i alle kampene vi spiller.

 

Hvordan forbereder du deg før en viktig kamp/har du noen faste ritualer?

-Jeg har ingen spesielle ritualer før en kamp utenom å spise riktig mat og drikke mye vann.

 

Hva tenker du om gruppemotstanderne i VM?

Jeg kjenner ikke til noen av lagene men har forstått det slik at Paraguay har vært med i verdenstoppen i mange år. Videre har jeg fått med meg at Belgia var i finalen i sist EM, men at de tapte knapt for Hviterussland. Det sier seg selv at det fort kan bli litt å gjøre for oss keepere. Marokko kjenner jeg ikke noe til, men i et VM er nok alle lag gode så det blir sikkert tøft nok det også.

 

Lagene vi møter er ballbesittende, teknisk dyktige og er vant til høyt tempo; hva vil være din fasit i spillet mot disse?

– Det er viktig å se på ballen og ikke ruse opp i presset. Da blir man fort vippa av pinnen. De er sikkert veldig uforutsigbare så det blir viktig å ikke være forutinntatt. For keeper sin del så blir det veldig viktig å stå oppreist så lenge som overhodet mulig. Går man ned for tidlig mot slike lag kan det fort bli mange mål imot. Med tanke på faste situasjoner som innkast og hjørnekast så får vi forhåpentligvis se flere videoklipp slik at vi kan forberede oss mer på hva som venter oss.

 

Hvordan bli en god futsalspiller?

Det er ingen fasit på hvordan man blir en god futsalspiller. Jeg tror det viktigste er at man har det gøy. De aller fleste som spiller futsal, ihvertfall i Norge, har god erfaring fra vanlig fotball og det er mye å ta med seg derfra.

 

Geir VallandKommentar fra spillende landslagsleder Tommy Nicolaisen:

– Geir er en veldig bra keeper som er god på å stoppe skudd og god med beina. Han imponerte under den regionale samlingen i Stavanger.

Kommentar fra lagleder på 1-2-3 Rogaland Futsal, Tom Øyvind Ulseth:

Geir Håkon er en reaksjonssterk keeper med god rekkevidde. Han har veldig gode igangsettinger som mange ganger fører til mål. Han har erfaring fra spill i 1. og 2.divisjon utendørs og er veldig rutinert. Han er en typisk matchvinner som har avgjort mange kamper i vår favør. Jeg tror og håper at han får vist sine fantastiske kvaliteter i VM.

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error
Annonse: