Fredrikshald Vorspiel Club har spillere med X-faktor!

NM: Skal avansere til sluttspillet!
Annonse:

Peter Bjørkheim hos Fredrikshald Vorspiel Club (FVC) beretter om triumfen i Trondheim Indoor, pre-season 18.-20. september 2015, og avslutter med tanker om NM.

 

Hei Peter, hva kan du si om gruppespillet deres?

– Gruppespillet var grei skuring, lagleder måtte steppe inn da vi manglet keeper. Det ble en del unødvendige mål i mot (som følge av dårlig keeperspill), men kampene var relativt enkle. Oil Galaxy, en gammel kjenning, møtte vi i siste kamp for å gjøre opp om gruppeseieren. De spilte svært teknisk og sto høyt, noe som ga oss mye rom å kontre i. De var det desidert vanskeligste laget å møte i gruppespillet, med gode, tekniske futsalspillere, dog slet de defensivt.

 

Hvordan vil du beskrive kampene deres i sluttspillet før finalen?

– ¼-finalen vant vi på Walkover da motstander ikke møtte opp. I semifinalen møtte vi et lag som var ganske lik Oil Galaxy. Tekniske og bra ballkontroll, men slet bakover og med fysikken. Seieren var aldri truet i denne matchen.

 

Så var det finale mot Gardstad$ utvalgte.  Kan du beskrive finalen?

– Nesten helt lik spillestil som laget vi møtte i semifinalen, bare hakket vassere i egentlig alt de gjorde. Vi la oss lavt og satset på kontringer da vi har et par spillere med fart og styrke fremover. Vi var tålmodige og lot Garstads trille mye ball. Gikk aldri for hardt i, noe som resulterte i få avslutninger fra Garstads. Vi havnet fort under 0-2, men sekunder før pause satt Jon Christian «Toget» Wilmann fart fra egen 5-meter, driblet et par motstandere og scorte. En sårt trengt scoring. I 2. omgang løp vi rett og slett mer, var gjerrige og kyniske bakover. Da vi fikk 2-2 målet bestemte vi oss for høyt ballpress noe som ga uttelling. Hver gang de hadde ball angrep de med alle spillerne, vi sto alltid igjen med én spiller. De to siste scoringene kom av et resignert Garstads-lag, der vi kontret inn begge målene.

 

Fredrikshald Vorspiel Club vant før-sesong turneringen i Trondheim Indoor i helgen. Finalen ble spilt av Fredrikshald Vorspiel Club mot Gardstad$ utvalgte. Finalen ble en veldig jevnt og tøff kamp. Garstads gikk opp til 1-0 tidlig i kampen, men Fredrikshald fikk utlignet til 1-1 like før pause. Etter pausen gikk Fredrikshald opp til bade 1-2 og 1-3. Fem minutter før slutt fikk Gardstads redusert til 2-3, men fikk 2-4 i sekken like etter og kampen var så godt som over fire minutter før slutt. Finale Fredrikshald Vorspiel Club -Garstad$ utvalgte 4-2 Semifinaler Fredrikshald Vorspiel Club-FC Dalkurd 2-1 Garstad$ utvalgte-Reservelaget 2013 2-1 Turneringens beste spiller og toppscorer ble Jon Christian Wilmann, også kjent som «toget». Gratulerer! Se alle resultater på futsal.No #ifstrondheim #futsal

Et bilde publisert av IFS Futsal Norway (@ifsfutsal)


Hvem er spillerne på Fredrikshald Vorspiel Club?

Simon «Obelix» Petersen: 23 år gammel, spiller til daglig i NTNUi i 3.divisjon. Har tidligere erfaring fra Kvik Halden og Strindheim. Stor, sterk og dansk. Taper aldri en kroppsduell og har relativt bra fart og ballkontroll for fysikken. Toppscorer forrige sesong. Liker å tuppe i avslutningsøyeblikket (dette gir overraskende mange mål)

 

Martin Jensen: 23 år gammel. Nykommer på laget. Første gang han spiller fotball siden 14-års alder. Stor og robust, vanskelig å komme forbi. Gir alltid mer enn han orker, noe som fører til melkesyre i beina og løping kun på adrenalin. Spiller fotball for linjeforeningen sin.

 

Mads «Gunshow» Antonsen: 23 år gammel. Tidligere spilt for Kvik Halden og Heimdal. Lavt tyngdepunkt og god fysikk. Har sin styrke i det defensive, liker å krige. Bra utholdenhet og store biceps.

 

Carl-Erik Skagen: 23 år gammel, tidligere spilt for Kvik Halden og Heimdal, samt utallige bedriftslag. Trygg forsvarsspiller som sjeldent prøver på det utrolige. Har gode gjenvinningsegenskaper og spiller sikre pasninger.

 

Jon Christian «Toget» Wilmann: 22 år gammel, tidligere spilt for Lyn FK og Ranheim IL. Eneste på laget som ikke kommer fra Halden, snarere tvert imot fra Snarøya. En av to spillere på laget som har x-faktor og kan avgjøre kamper på egenhånd. Bra fysikk, fart og teknikk.

 

Erik Glomsrød: 23 år gammel, tidligere spilt for Kvik Halden. Naturtalent i alt som har med idrett å gjøre. Veldig bra fotballhode og slepen teknikk. Kan bli litt useriøs i de enkleste matchene og gå for en tunnel for latterens skyld.

 

Ole Jacob Herft: 22 år gammel, erfaring fra Kvik Halden, Heimdal og Kvik FK (Trondheim). Hurtigtog med lav fettprosent som spiller på kroppsfinter. Har en appetitt for å lage mål ut av døde vinkler.

 

Peter Bjørkheim: 23 år gammel, tidligere spilt for Kvik Halden, Bjarg og Heimdal. Lagleder per dags dato da han slo opp en gammel kneskade i 2014, noe som førte til at fotballskoene måtte plasseres på hylla. Toppscorer i laget første IFS-sesong 13/14, men følger nå laget fra sidelinjen med stort engasjement.

 

Phristina FFK ble avdelingsmester i Østfold Indoor. Er Fredrikshald en gullgruve av gode futsalspillere?

–  Jeg vil ikke si at Halden (Fredrikshald) er flust av gode futsalspillere, men gode fotballspillere derimot er det liten tvil om. Jeg tror dog ikke Prishtina bare benytter seg av spillere fra Halden, men fra litt overalt i Østfold, kommenterer Bjørkheim, og vrir fokuset over på laget sitt: –  FVC er et Halden-basert kameratlag i Trondheim, der samtlige foruten om Jon Christian Wilmann har sine røtter i Kvik Halden FK. Spiller i en 1-2-1 formasjon der vi satser på kollektivt samspill sammen med en god porsjon utholdenhet og fysikk. Ingen utpregede futsalspillere, men nesten alle har spilt noenlunde høyt i divisjonssystemet med vanlig fotball. Liker å legge oss lavt mot gode motstandere, la motstander trille ball, være tålmodige og satse på kontringer eller at en av x-faktor spillerne våre scorer på egenhånd.


Til slutt, dere er klare for NM, kan du fortelle om forrige opplevelse?

– Jeg tror og håper vi kommer oss til sluttspillet uten problemer, derfra kommer det helt an på hvilke lag vi møter. Kommer vi til en kvartfinale blir det pils på gutta, uansett hvordan det måtte gå i den kampen. I fjor møtte vi tapende finalist The WestWing sammen med Fat Camp i gruppespillet. Førstnevnte lag imponerte meg ikke nevneverdig. Jeg trodde Fat Camp med Tresor Egholm og Tom Sadeh kom til å gå mye lengre enn hva de gjorde, fordi de virket ganske gode ut i fra gruppespillet. I 1/16-finalen møtte vi Tepa Futsal som hadde med et par ekstra spillere som vanligvis ikke er med i Trondheim. Det ble et fortjent 0-2 tap mot kanskje den beste keeperen vi har møtt noensinne. Vi har med den faste spillerstallen sammen med to haldensere til som bor i Oslo. De kommer til å gi laget flere løft. Samtidig tror jeg de fleste lag som kommer til NM fra et annet sted enn Oslo forsterker troppen sin akkurat denne helgen…

Neste turnering i Trondheim Indoor (sesongåpning) er 16.-18. oktober 2015 – KLIKK FOR PÅMELDING

Please follow and like us:
error
Annonse: