AMF Futsal: Gedigen satsing i India

Luis Figo leder prosjektet som er godkjent av Det Internasjonale Futsalforbundet AMF.
Annonse:

– Det er et kjempestort prosjekt min kollega i India er med på, sier Kurt Hartvedt, europeisk visepresident i Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF), og snakker om Namdev Shirgaonkar ( på bilde nedenfor t.v.) som er asiatisk visepresident i AMF i tillegg til å være president for Det Indiske Futsalforbundet (FAI).

– FAI og AMF støtter den gedigne futsalsatsingen hvor Luis Figo vil være leder, og entusiasmen rundt AMF Futsal vil øke kraftig, fortsetter Hartvedt.

Konseptet til Luis Figo og Premier Futsal er å etablere en svær elitesatsing hvor internasjonale stjerner fra over 20 land i tillegg til lokale stjerner fra India blir fordelt på elitelag. Over 20 000 indiske futsalspillere skal få vise seg frem før opprettelsen av topligaen, og en del av disse vil bli tatt ut til å spille i en serie sammen med internasjonale futsalstorheter. Bak storsatsingen er støttespillere som Det Indiske Futsalforbundet FAI som i likhet med IFS er medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet AMF. AMF som det eneste rendyrkede verdensforbundet for futsal har også gitt sin støtte til Luis Figo og Premier Futsal.

 

Figo India photo Futsal Association of India FAI with Namdev Shirgaonkar

Foto av Figo: FAI

Nå gjenstår det å se om norske stjerner i IFS Norge vil få muligheten.

-Jeg er i dialog med Namdev om muligheten for at norske spillere kan få muligheten til å prøvespille på sikt. Vi får vente og se om det kan bli aktuelt for spillere å få prøvespill-tillatelse fra Premier Futsal og FAI, avslutter Kurt Hartvedt.

AMF-kongressen 2016: Kurt Hartvedt (tredje fra venstre) sammen med representanter fra Kasakhstan, Italia, Russland, Monaco og Namdev Shirgaonkar.

AMF-kongressen 2016: Kurt Hartvedt (tredje fra venstre) sammen med representanter fra Kasakhstan, Italia, Russland, Monaco og Namdev Shirgaonkar.

Please follow and like us:
Annonse: