Landslagsprofilen | Nr. 7: Møt Stian Reinertsen

- Lærer alltid mest av å møte de beste i futsalfaget!
Annonse:

Fullt navn: Stian Reinertsen

Alder: 38

By: Trondheim
Stian Reinertsen har vært et kjent ansikt i Futsal-Norge i mange år, og laget hans Team Fivert hadde sin debut i IFS helt i begynnelsen av 2000-tallet. Reinertsen var med i VM-troppen i 2003 i Paraguay, i EM-troppen 2004 i Hviterussland og er nå tilbake på IFS-landslaget i EM-troppen. Reinertsen ble tatt ut til VM 2015, men måtte melde skadeforfall.

 

Team Fivert fra oktober 2002. Fivert ble stiftet 2001 og bestod primært av studenter fra Nord-Norge. Stian Reinserten er bak, nr. 2 fra høyre.

 

 

Finale i Asuncion mellom Paraguay og Colombia i 2003. Vertsnasjonen vant.

Stian Reinertsen deltok på historiens første futsallandslag i Norge i regi av IFS. Han deltok i AMF Futsal-VM i 2003 i Paraguay, og var spillerspaltist for lokalavisen Helgeland Arbeiderblad som fulgte sin lokalkjendis nøye under mesterskapet.

Klikk her for å lese reisespalten til Reinertsen – fra hans tidlige karriere som futsalspiller.

Klikk her for mer info om VM i 2003.

 

 

 

 

Hvordan var det å spille med flagget på brystet og hvilke erfaringer tar du med deg fra mesterskapet?

-En stor opplevelse. Lærer alltid mest av å møte de beste i futsalfaget.

IFS-landslaget jubler etter seier over Belgia i EM i Hviterussland 04. Norges lag: Magnar Nordtun – Henrik Arnesen, Stian Reinertsen, Roberto Rojas, Rodrigo Castillo, Stig Roar Hovland, Thierry Danon Dje Dje, Stian Nikodemussen, Robert Stene, Igor Salai

IFS-landslaget jubler etter seier over Belgia i EM i Hviterussland 04. Norges lag: Magnar Nordtun – Henrik Arnesen, Stian Reinertsen (hvit t-skjorte), Roberto Rojas, Rodrigo Castillo, Stig Roar Hovland, Thierry Danon Dje Dje, Stian Nikodemussen, Robert Stene, Igor Salai

Har du noen artige minner/episoder fra landslaget?

-Jeg husker godt Thierry Dje Dje og hans konstante humørsvingninger som skyldtes variert inntak av mat under VM i Paraguay 2003. Jeg har fortsatt god kontakt med flere av gutta som jeg reiste sammen med, så det avlet godt kameratskap.

 

NORGES VM-LAG 2003: Disse representerte Norge i VM i Paraguay. Bak fra venstre: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro og Tresor Egholm. Foran fra venstre: Håvard Berger, Stig Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen og Thierry Danon Dje Dje

NORGES VM-LAG 2003: Disse representerte Norge i VM i Paraguay. Bak fra venstre: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro og Tresor Egholm. Foran fra venstre: Håvard Berger, Stig Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen og Thierry Danon Dje Dje

 

Hva er dine forventninger i forkant av EM i Moskva?

-Store forventninger. Jeg forventer sportslig sett at vi får kjent på et nivå som vi ikke er i nærheten av i Norge. Dette gjelder nær sagt alle variabler i spillet. Spesielt tempo, samt fysiske og taktiske gester skiller seg mye fra det vi kjenner fra Norge. Alt dette gir gode referanser som vi tar med oss hjem.

 

Norge er det eneste landet som holder uforpliktende turneringer, alle andre land har serier – hva kan du si om det å komme fra kameratfotballen til internasjonal futsal?

-Kameratpreget gir selvsagt noen utfordringer og kvalitetsbrister sammenlignet med våre konkurrenter internasjonalt. Likevel så er dette en fin gulrot og test for de som legger litt ekstra i det, og som har kvaliteter som fortjener å bli testet og sammenlignet med de beste.

 

 

Team Fivert fra IFS Futsal-NM 2015

Stian Reinertsens Team Fivert fra IFS Futsal-NM 2015. Reinertsen bak, tredje fra ventre.

 

Hva er dine styrker og svakheter på banen?

-Mye erfaring og rutine. Trygg ballspiller, og god til å sette medspillerne opp  i gunstige posisjoner med gode pasningsvalg. Godt trent, så jeg tåler høye temposkiftninger. Svakheten er vel at jeg er en dårlig taper, og at det tar noe tid før hodet får summet seg (blir ikke bedre med årene).

 

Hva vil du tilføre laget både på og utenfor banen?

-Erfaring, ro og trygghet.

 

Vi møter Frankrike og hjemmelaget Russland i gruppespillet, Frankrike har veldig mange gode tekniske individualister, mens lagmoral og «maskineri» er ord som kjennetegner det russiske landslaget. Hva tenker du blir viktig for å vinne disse kampene?

-Det blir meget viktig å ha en felles forståelse av de defensive prinsippene. Roter vi her blir det stygt. I tillegg må vi tørre å ta vare på ballen. Det blir nok to utpregede forsvarskamper, så vi må stå så godt at vi etablerer gode arbeidsbetingelser offensivt etter ballvinning. Fokus og friske bein som tåler et tempo som vi ikke er vant til blir viktig.

 

Spillerbussen: Stian Reinertsen foran. Bak kommer trondheimskollega Jon Christian Wilmann og medisinsk ansvarlig Kari-Annette Arnestad Olsen

Spillerbussen: Stian Reinertsen foran. Bak kommer trondheimskollega Jon Christian Wilmann og medisinsk ansvarlig Kari-Annette Arnestad Olsen

 

Det er stor forskjell på å spille futsal og utendørsfotball. Hva er dine tips for å bli en god futsalspiller?

-Det finnes ikke et bedre tips enn funksjonell futsaltrening. Tett kobling mellom treningsmetodikk og arbeidskrav (teknisk, taktisk og fysisk), så har du allerede et godt utgangspunkt.

 

Hva er det gøyeste med futsal og turneringene?

-Kameratskapet er selvsagt viktig. Det spisses ytterligere med en gruppe som vil lære og som stadig blir bedre. Veldig gøy å møte masse ulike typer lag mtp profil og nivå. Jeg setter stor pris på den gjengen jeg har med meg fra Team Fivert både i trenings- og turneringssammenheng, men vil også gi honnør til alle lag i Trondheim Indoor som gjør hver turneringshelg til et høydepunkt.

 

God stemning i Trondheim Indoor

God stemning i Trondheim Indoor

 

Kommentar fra lagkamerat Vegard Johansen:

-Stian er den desidert beste medspilleren jeg har hatt, og han har i ti-femten år vært en av Norges beste futsalspillere. Han har vært med på det meste, som landslagsspill og VM, seriemesterskap og påfølgende europacup med Nidaros, og vinner av Gullballen som årets futsalspiller. Stian har en helt egen evne til å dra hele laget med seg, og med sitt overblikk er han like dyktig defensivt som offensivt. Som forsvarsdirigent er han flink til å kommunisere og styre laget i posisjon, og han er plasseringssterk og smart i dueller. Offensivt er han veldig tøff, og den som drar av en mann og deretter setter medspillerne opp i skåringsposisjon med gode pasningsvalg, om han ikke går hele veien selv og avslutter med tåskudd. Med sin lange erfaring er han dyktig til å legge opp riktig taktikk og eventuelt justere denne underveis i kamper hvis nødvendig. Stian er i veldig god fysisk form, utrolig glad i å trene og konkurrere, og har en sterk vinnervilje både i kamp og trening.

aVDELINGSMESTER TEAM FIVERT 2015-16

Please follow and like us:
error
Annonse: