Geir Valland: En helt vanvittig gøy kamp!

EM-nasjonene tar oss på alvor!
Annonse:
Geir Valland - EM 2016

Geir Valland – EM 2016

Geir Valland bidro til å holde målet renere enn det kunne vært under kampen mot Russland og hadde noen virtuose redninger som han ikke helt vet hvordan han selv klarte å utføre.

– Man rekker ikke å tenke under de gode redningene, du er i en sone hvor du ikke tenker over noe annet enn det som skjer i den boblen man er i akkurat da. I dag var jeg heldigvis i en sone som var vanvittig bra og jeg følte meg involvert i kampen hele veien. Man må være på tå hev hele tiden, og når det kommer sånne sjanser fra motstanderne må man bare gjøre som man har gjort i 30 år. Jeg har heldigvis en god rutine etter så mange år som keeper.

 

 

 

 

Geir Valland i garderoben før oppgjøret mot Russland - EM 2016.

Geir Valland i garderoben før oppgjøret mot Russland – EM 2016.

 

Både under kampen i går mot Frankrike og kampen i dag mot Russland ligger Norge under, hva er det som gjør det?

– Den som visste hvorfor det ble sånn skulle vært her, smiler Valland, og fortsetter. – Det samme skjedde i VM, og det er fryktelig tungt å ligge under gang på gang. Det hadde vært sinnsykt spennende for en gangs skyld å lede en kamp, for det har vi ikke gjort. Jeg tror likevel at de andre landene tar oss på alvor, de ser at vi er et godt kollektiv og at vi har litt mer tempo i laget i år i forhold til tidligere.

– I dag er det også viktig å se litt bak resultatet. Man må se at Russland har 5 akkumulerte frispark* mot seg, noe som betyr at vi har vært i angrep og fightet for målene våre. Jeg tror heller ikke at resultatet i dag trenger å være negativt før kampen i morgen, for om vi hadde vunnet denne kampen hadde vi nok vært litt høye på oss selv.

*Etter at et lag får fem frispark imot seg, får motstanderlaget direkte 9-meter straffespark fra og med det sjette frisparket (red.anm.).

Han avslutter med å si at stemningsmessig var denne kampen på nivå med Marokko-kampen under VM, rett og slett helt vanvittig gøy!

Please follow and like us:
error
Annonse: