Landslagsprofilen | Nr. 11: Møt Joakim Johansen

Blir spennende med internasjonal futsal.
Annonse:

Navn: Joakim Johansen

Alder: 23

By: Kristiansand

«Jeg studerer til å bli lærer, samtidig som at jeg har jobbet som vikar i snart 2 år nå. I tillegg spiller jeg fotball i Vigør i 3. divisjon, og er sonetrener i Agder fotballkrets.» Joakim Johansen ble NM-mester sammen med KSI Futsal.

 

Joakim Johansen bak landslagskeeper Torgrimm Tveito

Joakim Johansen bak landslagskeeper Torgrimm Tveito

 

 

Hva er dine forventninger i forkant av EM i Moskva?

-Jeg tror det blir en kjempeopplevelse å delta på et slikt arrangement. Forhåpentligvis kan både jeg personlig, og laget vise oss frem på en positiv måte.

 

Norge er det eneste landet som holder uforpliktende turneringer, alle andre land har serier – hva kan du si om det å komme fra kameratfotballen til internasjonal futsal?

-Det å komme til internasjonal futsal blir spennende. Samtidig må jeg innrømme at jeg ikke har så stor kunnskap om nivået ute i Europa, men når det er sagt så fins det mange gode lag og spillere i Norge.

 

Joakim Johansen omkranset av det norske flagget. Troppen er utenfor EM-arenaen Sports Palace hvor tilskuere ba om å få ta bilde med Norge.

Joakim Johansen omkranset av det norske flagget. Troppen er utenfor EM-arenaen Sports Palace hvor tilskuere ba om å få ta bilde med Norge.

 

Hva er dine styrker og svakheter på banen?

-Mine styrker er vel det at jeg er et godt oppspillspunkt som er flink til å holde ballen, samt spille mine medspillere i gode posisjoner. Kan vel også noen ganger glimte til med noen enkeltprestasjoner.

Mine svakheter er at jeg gjerne skulle vært noe mer raskere, og trenger av og til en del sjanser for å få satt ballen i mål.

 

Joakim Johansen (andre fra høyre). Foran er Jon Christian Wilmann, og bak Johansen følger Thomas Lyngbø og Geir Valland.

Joakim Johansen (andre fra høyre). Foran er Jon Christian Wilmann, og bak Johansen følger Thomas Lyngbø, Geir Valland og kaptein Stian Reinertsen.

 

Hva vil du tilføre laget både på og utenfor banen?

-På banen vil jeg tilføre god jobbing offensivt og defensivt, pluss litt krydder her og der. Utenfor banen liker jeg å tro at jeg er en sosial fyr som blir godt likt av de fleste.

 

Vi møter Frankrike og hjemmelaget Russland i gruppespillet, Frankrike har veldig mange gode tekniske individualister, mens lagmoral og «maskineri» er ord som kjennetegner det russiske landslaget. Hva tenker du blir viktig for å vinne disse kampene?

-Mot begge lagene blir det viktig å legge ned et godt stykke arbeid, samtidig som at vi ligger kompakt defensivt, og tør å bruke ball offensivt. Setter vi sjansene våre kan alt skje.

 

Johansen med sitt vante smil. Foran er er trenerassistent Kim Lønn.

Johansen med sitt vante smil. Foran er er trenerassistent Kim Lönn.

 

Det er stor forskjell på å spille futsal og utendørsfotball. Hva er dine tips for å bli en god futsalspiller?

-Futsal handler mer om å være god på små flater, så nærteknikk er et nøkkelord i futsal. Det er også viktig å være god en mot en både offensivt og defensivt, så dette er noe man kan øve på.

Joakim Johansen (nr. 11) mot Frankrike

Joakim Johansen (nr. 11) mot Frankrike

 

Hva er det gøyeste med futsal og turneringene?

-Det gøyeste er samholdet, det at man kan samle en kompisgjeng og spille. Futsal bringer også tilbake minnene om den gode gamle løkkefotballen, noe som alltid vil forbli det gøyeste med fotballen.

 

Norgesmesteren Joakim Johansen ytterst til høyre.

Norgesmesteren Joakim Johansen ytterst til høyre.

Please follow and like us:
error
Annonse: