Fra kameratfotball til europeisk futsal

Kameratfotball-konseptet gir unike muligheter i Europa - Se video fra tidligere UEFS Mesterliga.
Annonse:

IFS er det eneste forbundet innunder Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) som organiserer futsal gjennom kameratfotball.

Reglene i IFS Norge er til dels forenklet (eksempelvis er foreløpig ikke akkumulerte frispark integrert i reglementet med unntak av finalen), kamptiden er kortere og sporten er organisert gjennom turneringer hvor de 15 beste på maratonpoeng-tabellen i vanlig klasse (nivå 1) etter endt sesong går videre til IFS FUTSAL- NM. IFS sitt NM er det offisielle Norgesmesterskapet i Futsal under Det Internasjonale og Det Europeiske Futsalforbundet.

KSI Futsal fra Europacupen 2016

KSI Futsal fra Europacupen 2016

Lagene som melder seg på IFS sine turneringer  bestemmer selv hvor mange turneringer de ønsker å delta i regionalt, og beholder poengene de har samlet opp i èn turnering til endt sesong. I NM kvalifiseres normalt de 4 beste lagene til europeisk futsal.

I Europa møter kameratlagene etablerte futsalklubber (ikke kameratlag), og det er et stort sprang fra kameratfotball-turneringene til europeiske kamper. Til tross for overgangen, har IFS sett en god utvikling hos kameratlagene som har deltatt i Europa. Europeisk futsaldeltagelse gir mersmak og er ikke minst en god læring for lagene. – Det er en oppevelse en sent vil glemme, uttalte Tom Øyvind Ulseth tidligere til www.futsal.no, lagleder for 1-2-3 Rogaland Futsal, som deltok i Mesterligaen 2012 i Tsjekkia.

 

Nedenfor er video fra finalen i UEFS Mesterliga 2013 som gikk av stabelen i Gomel, Hviterussland mellom hviterussiske VRZ Gomel (røde drakter) og russiske Dinamo Moskva:

 

 KLIKK HER FOR Å STARTE DITT EGET KAMERATLAG!

KLIKK HER FOR Å SE PÅ MARATONTABELLENE

Please follow and like us:
error
Annonse: