Kim Lönn: En dramatisk og severdig finale

Herlig sportsånd og underholdning!
Annonse:

 AV KIM LÖNN, AVDELINGSLEDER I OSLO

Kim Lönn er assistenttrener for IFS-landslaget, og er nå headhuntet til å være med i osloledelsen. Her er Kim Lönn (t.v.) under spillermøte med landslaget i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Kim Lönn er assistenttrener for IFS-landslaget, og er nå headhuntet til å være med i osloledelsen. Her er Kim Lönn (t.v.) under spillermøte med landslaget i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Imzouren RIF vinner en dramatisk finale i årets siste Oslo Indoor!

Finalen i årets siste turnering ble en skikkelig dramatisk kamp mellom to lag som begge bød opp til dans! Få Det På Futsal og Imzouren RIF revstartet finalen når Få Det På scoret 1-0 etter kun 2 minutter. Imzouren virket litt rystet etter å ha hatt en forholdsvis behagelig vei frem til finalen, bortsett fra en tøff kvartfinale mot Stovnergutta.

 

Axel Pedersen fra landslagssamling under NM.

Axel Pedersen fra IFS-landslagssamling under NM.

Men etter å ha fått noe av en abrupt start så tok de seg så tilbake inn i kampen. Flere gode sjanser til, men en storspillende Få Det På-keeper ved navn Erik Sivertsen sto i veien. Til slutt kunne han dog ikke holde Imzouren ute av kampen og kvitteringen kom etter godt lagspill. Nå svinger spillet frem og tilbake, men etter et fint kombinasjonsspill finner vi Axel Pedersen alene med keeper. Han skuffer ingen og setter inn 2-1.  Kort til etter setter Få Det På også 3-1 gjennom samme målscorer – han som ble utnevnt til NMs beste spiller for noen uker siden, nemlig Axel Pedersen. 3-1-målet var et resultat av flott pasningsspill, samtlige utespillere på banen er involverte i kjapt kortpasningsspill, der Axel, alene med keeper, rolig legger den inn og utøker ledelsen. Nå ser Imzouren ut til å være beseiret. I siste sekund av første omgang skyter Imzouren et skudd som går mot krysset, men en refleksredning fra Sivertsen i målet holder stillingen omgangen ut. Få Det På Futsal går til pause med en betryggende tomålsledelse.

I andre omgang er det Imzouren som må steppe opp og komme seg opp i ringen. Kampen står og veier

Den elegante ballbehandleren, IBBA, ble kåret til beste spiller i IFS Futsal-NM 2012.

Den elegante ballbehandleren, IBBA, ble kåret til beste spiller i IFS Futsal-NM 2012.

lenge med de størse sjansene til Imzouren, men Sivertsen holder samtlige skudd ute av målet. Men til slutt klarer heller ikke han å stå imot. 3-2 kommer og nå har Imzouren blod på tanN! En intensiv forsering tar plass og Få Det På Futsal forsvarer seg for alt hva de er verdt og nå får Sivertsen nye sjanser å briljere. Best husker vi nok når Imzouren angriper på venstrekanten gjennom Japan-proffen Abdurahim «Ibba» Lajaab. Med den berømte venstrefoten skyter han hardt mot mål, men keeper redder ut til høyre. Her fyller Imzouren-spillere på og får helt åpent mål. Jeg selv tar tak i mikrofonen og gjør meg klar til å rope «Og der kommer kvitteringen – den var umulig å redde for Sivertsen». Men da kommer han – flyende på en måte som hadde gjort selveste Clark Kent misunnelig – og gjør det utrolige. Sivertsen redder også returen og publikum tror ikke det de ser. Her var det ikke langt unna at vi ringte politiet – Imzouren ble åpenbart ranet for et mål!:) Men kanskje ble Sivertsen her litt starstruck av seg selv, for i angrepet rett etter dobbel-super-mega-redningen utligner «Ibba» til 3-3. Han hadde tydelig lært seg fra forrige situasjonen, siden han denne gangen rolig plasserte ballen i stedet for å gå på kraft. 3-3 altså, og vi har fått en comeback vi ikke trodde vi skulle få.

Kampen går litt frem og tilbake ved dette tidspunktet uten at noen helt melder seg for å prøve å avgjøre kampen før full tid. Lagene virker fornøyde og venter inn Golden Goal. Men da skjer det – Imzouren stjeler ballen høyt opp i banen og som et lyn fra klar himmel scorer de 4-3 med 25 sekunder igjen av kampen. Kampen ender 4-3 og alle vi som fikk se på kampen koste oss skikkelig når vi fikk være med og oppleve denne finalen. Det ble kun 4 frisparker dømt i hele finalen og god sportsånd våket over kampen. Begge lagene viset prov på herlig sportsånd når de blant annet hjalp motstandere med skader og hele tiden hadde en fin dialog med dommere, med- og motspillere.

Imzouren og Få Det På Futsal i god, sportslig forening.

Imzouren og Få Det På Futsal i god, sportslig forening.

 

NESTE TURNERING ER 06.-08. januar 2017.

Relatert:

Imzouren RIF i førersetet!

Please follow and like us:
error
Annonse: