Referat fra forrige Stavanger Indoor: Luringane tok en veldig sterk turneringsseier!

En turnering som inneholdt alt!
Annonse:

 Roy Larsen

AV TURNERINGSLEDER ROY LARSEN

Luringane med Alf Jakob Aano i spissen leverte en meget forrykende turnering i Figgjohallen og sto tilslutt øverst på pallen. I knallhard konkurranse mot gamle/nye storheter som 1-2-3, Stavanger Futsal, Dukati, Aksamije, Sparta Futsal, Soulja Boiz og Fallom. Det oste god gammel kvalitet over turneringen i desember. En turnering som ofte er kvalitetstemplet når det gjelder nivå på lagene.

 

Alf Jakob Aano fra spillerbussen til IFS-landslaget Norge Futsal under AMF Futsal-VM 2015.

Alf Jakob Aano fra spillerbussen til IFS-landslaget Norge Futsal under AMF Futsal-VM 2015.

En innholdsrik turnering som inneholdt flotte mål, tekniske finesser, høyt tempo, rivalisering, røde kort og høy temperatur. Det oste prestisje på parketten, noen av kampene luktet det VM-finale av, men til syvende og sist var det greit at Luringane stakk av med turneringsseieren i knivskarp konkurranse med 1-2-3 Rogaland Futsal.

Ekstra gøy er det å se andelen jentelag er på vei opp, kanskje det er mulighet for en egen turnering for Jentelag neste turnering i februar? Er uansett veldig kjekt at de holder nivået og vel så det. Kommer litt til kort når det gjelder fysikken, men de er ikke langt unna der heller.

Vi tar en liten gjennomgang av helgens puljer og sluttspill:

Pulje 1

En jevn og innholdsrik pulje uten de altfor store kanonene, det mest kjente laget var nok Tasta 2 som nok senket sitt eget nivå i denne puljen. Tok seg noenlunde enkelt gjennom gruppen med 12 av 12 poeng og 13-0 i målforskjell. I kampen om 2. plassen ble det svært jevnt, men det var Livets glade gutter + Trine som tok 2. plassen knepent foran Riska/Hana og Korrup. Riska/Hana slo forøvrig Livets glade gutter + Trine i første kamp 3-1, laget som for det meste består av jenter imponerte stort i denne kampen. Dessverre for Riska/Hana ble det tungt i resten av puljen, men fikk med seg ett poeng mot Egersund. Egersund var forøvrig det laget som spilte jevnest av lagene i puljen, men endte nederst. Så det er mye marginer i Futsal:

Tabell:
1. Tasta 2 / 12 poeng
2. Livets glade gutter + Trine / 6 poeng
3. Korrup 4 poeng (Innbyrdes)
4. Riska/Hana 4 poeng (innbyrdes)
5. Egersund 2 poeng

Pulje 2

Det kan trygt sies at Ballers og Sickheads (rent jentelag) ikke var heldige med trekningen av puljene når de møter store kanoner som Stavanger Futsal (3 landslagsspillere), Dukati (turneringsvinner i oktober) og Sparta Futsal. Som ventet ble det for tøft for Sickheads og Ballers i denne puljen, de måtte ta til takke med henholdsvis 3 poeng og 0 poeng. Sickheads og Ballers leverte en innholdsrik kamp hvor Ballers ble for sterke og vant 6-2 i sin kamp. Størst jubel var det nok når Sickheads reduserte mot Sparta, en solid scoring av jentene.

Nevnte Sparta leverte en solid puljeseier og vant 3-1 mot Dukati og 1-0 mot Stavanger Futsal, en meget solid turnering fra Hasan Kalaycis mannskap (reserve for Espen Melhus). I kampen om 2. plassen var det Dukati som vant knepent 1-0 mot Stavanger Futsal i den avgjørende kampen. Dermed måtte Stavanger Futsal som ble utslått i semifinalen under årets NM se seg utslått av puljespillet i Stavanger Indoor.

Tabell:
1. Sparta Futsalklubb / 12 poeng
2. Dukati / 9 poeng
3. Stavanger Futsal / 6 poeng
4. Ballers / 3 poeng
5. Sickheads / 0 poeng

 

Pulje 3

Denne puljen ble preget av at laget Arab ikke møtte opp, noe som ga ulemper i mye venting for enkelte lag grunnet spill på oddsen. Så alle lagene i denne puljen «vant» sine kamper mot Arab 2-0. Kampen om puljeseieren ble spilt i andre kamp mellom Aksamije og Dolap (Nr. 2 forige turnering) her var det tilslutt Aksamije som vant 1-0, en scoring som kom på tampen av kampen. Det mest interesante i denne puljen skjedde i den siste kampen, det gikk mot en skikkelig skrell mellom Dolap og EGC (jentelag med 2 gutter). EGC leverte maks i denne kampen og ledet både 2-0 og 3-1 i denne kampen. Spesielt 3-1 scoringen var av stor klasse. Fra 10 meter drar en av jentene på laget fram sleggå og smeller ballene i mål helt nede med stolperoten. En fantastisk scoring. Dolap var før denne kampen store favoritter og fikk nok litt angst mot slutten av kampen. Den avgjørene scoringen kom faktisk 3 sekunder før slutt. Uansett en fantastisk prestasjon av EGC.

EGC overrasket Dolap, men måtte gi tapt 4-3

EGC overrasket Dolap, men måtte gi tapt 4-3

Tabell:
1. Aksamilje 9 poeng
2. Dolap 6 poeng
3. Ballers 3 poeng
4. EGC 0 poeng
Arab ikke møtt

 

Pulje 4 / Dødens pulje

For en avslutning på puljespillet vi skulle få, i pulje 4 fikk vi 5 meget solide lag som på en god dag hadde nok alle kunnet kjempet om en finaleplass. Når vi så skrur klokken litt frem i tid så ser vi at finalen som ble spilt denne helgen, så var det mellom 2 lag som spilte i denne puljen. Nemlig 1-2-3 Rogaland Futsal og Luringane. Her var det rett og slett ørsmå marginer som tilsa videre til sluttspillet eller utslått i puljespillet. Avgjørelsen skulle ikke falle før i siste kamp hvor 1-2-3 slo den gamle storheten Fallom 1-0 og ble puljevinnere. Hadde Fallom vunnet mot 1-2-3 hadde Fallom vært videre på bekostning av 1-2-3 grunnet innbyrdes oppgjør. Luringane tok en solid 2. plass etter 2 uavgjorte kamper og 2 seirer. En målforskjell på 9-1 i denne puljen viser hvor godt defansivt strukturert laget var og hvor god deres keeper Eskil Leinebø var. Sleivdal som kun sto igjen med 1 poeng i denne puljen kan ikke sies å være noe dumpekandidat. Soulja Boiz sto også for en solid opphenting når de tok igjen Fallom sin ledelse 3-1 og vant 5-3. En heftig pulje med veldig høyt tempo.

En av turneringens beste spillere Eskil Leinebø her i aksjon i finalen

En av turneringens beste spillere Eskil Leinebø her i aksjon i finalen

Tabell:
1. 1-2-3 Rogaland Futsal 10 poeng
2. Luringane 8 poeng
3. Soulja Boiz 4 poeng (innbyrdes)
4. Fallom 4 poeng (innbyrdes)
5. Sleival 1 poeng

 

Sluttspill

Kvartfinale:

Tasta 2 – Luringane 2-3: Luringane hadde nok en del syra i beinå etter en knallhard pulje like før denne kvartfinalen mot Tasta 2. Noe Tasta utnyttet voldsomt i starten med tidlig scoring, Men Luringane tok sakte, men sikkert innpå Tasta igjen og sto igjen som seiersherrer like før full tid.

Sparta Futsal – Dolap 3-2 eeo. En av kampene med mest dramatikk denne kvelden. Sparta ledet 2-0, men Dolap malte seg tilbake i kampen og utlignet til 2-2 før full tid. Her var det høyt tempo og en del skitne triks og mye roping på dommeren som skulle få sitt å stri med. 1/2 minutt før full tid får en på Dolap sitt andre gule kort for dagen. Dermed rødt kort. Det betydde at Dolap måtte spille resten av kampen med 3 mann. Kampen gikk til Golden Goal og laget måtte spille med 3 utespillere i 2 1/2 minutt til. Det utnyttet Sparta og vant kampen 3-2. En innholdsrik kvartfinale med høy temperatur.

Aksamije – Dukati 4-0. En virkelig slager i Stavanger Indoor, her står det mye prestisje på spill når disse lagene møtes. En tett og jevn batalje, men det løsnet mot slutten av kampen for Aksamije som tilslutt endte opp med en solid 4-0 seier. 4-0 er nok ikke riktig resultat i forhold til selve kampen. Resultatet er en del av at Dukati må frem og at de egentlig gir litt opp.

1-2-3 Rogaland Futsal – Livets glade gutter + Trine 2-0 wo. 1-2-3 klarte enkelt å slå Livets glade gutter + Trine ettersom laget aldri møtte opp i hallen. GPS-problemer kan være årsaken.

Actionbilde Aksamije - Duakti 4-0

Actionbilde Aksamije – Duakti 4-0

Semifinale:

Luringane – Sparta 2-0. I denne kampen fikk Luringane virkelig bevist at de er solide defensivt, de utnytter enkle feil hos Sparta og straffer dem knallhardt med 2 kjappe mål. Jobber så knallhardt defensivt og ofrer seg i alle dueller. Fotrappe og meget tekniske spillere hos Sparta slet med å finne åpninger hos Luringane, dermed kjempet Luringane seg videre til finalen.

Aksamije – 1-2-3 Rogaland Futsal 1-2 e. str. Her skulle det også bli høy temperatur i nok en prestisjeduell. 1-2-3 tar tidlig ledelsen, men Aksamije fant målet 2 minutt før slutt, noe som gav ekstraomganger. I ekstraomgangen ble det noen røde og gule kort, men ingen flere mål. Dermed endte kampen i straffesparkkonkurranse. Det måtte 4 straffer til hos begge lag, der 1-2-3 trakk det lengste strået.

Finale

Luringane – 1-2-3 Rogaland Futsal 1-0. Finalen ble en ren reprise på åpningskampen i dødens pulje, en kamp som da endte 0-0. Alt tydet på at denne kampen også skulle bli jevn og spennende. Begge lag jobbet knallhardt defensivt og skapte ikke allverden fremover i banen. Avgjørelsen skjedde etter 6 minutt ut i 1. omgang. Etter litt trilling av ball rundt og inni 1-2-3s egen målboks får Johannes Eide satt ballen i nettet til 1-0 ledelse som også ble kampens eneste mål.

Luringane tok turneringsseieren hjem - En liten variant av Wales?

Luringane tok turneringsseieren hjem – En liten variant av Wales?

Vi gratulerer Luringane med solid turneringsseier, så ønsker vi alle en riktig god Jul og ønsker velkommen tilbake i Figgjohallen helgen 4.-5. februar.

Please follow and like us:
error
Annonse: