Møt futsalveteranen Thomas Hagen fra Fallom

Superveteranen deler sine mange minner, kårer beste Fallom-lag og beste futsal-lag!
Annonse:

AV THOMAS HAGEN

Mitt første møte med Stavanger Indoor, eller Radio 1 løkkecup som det het da, var vel på slutten av 2001. Det var definitivt ingen suksess. Rett fra fest skulle jeg spille med laget Rolf og det endte med exit i gruppespillet, straffebom, diverse klosett-besøk og generelt elendig spill.

Fallom fra tidligere turnering i Stavanger Indoor. Laget er ledet av futsalveteranen Thomas Hagen (bak, andre fra venstre). Hagen deltok på historiens første norske futsallandslag i 2003 som var i regi av IFS. Landslaget spilte i Futsal-VM i regi av AMF – Det Internasjonale Futsalforbundet.

 

Uansett var dette et konsept som trigget mange i kompisgjengen og neste turnering meldte vi på eget lag. Vi var i begynnelsen av 20-årene og mange spilte utendørs i 7. divsjon på 7er laget Fallom, som også ble vårt naturlige navn i Stavanger indoor. Flere av kameratene som spilte i Ganddal (som da var i 3 div), ble også med på laget og vi var et ok lag, som oftest gikk videre, uten å gjøre det helt store.

Etterhvert ble vi bedre og bedre på parketten og dette var definitivt en idrett som fenget både oss og svært mange gode og mindre gode fotballspillere i hele Norge.

Vi spilte oss frem til vår første finale i januar 2003, da vi tapte mot Vaulen-legendene i HPH. For min del og lagets del ble det vel avgjørende da noen bestemte at jeg skulle stå i mål. Jeg var vel en brukbar angriper mot dårlige lag, men ble noe stasjonær og for dårlig på returløp mot de gode lagene.

Sommeren 2003 kom vi videre til sluttspillet i tidenes første NM og utover høsten 2003 spilte vi noen strålende turneringer, og hadde diverse sure tap langt ute i turneringene mot det daværende storlaget, Ponte Preta. Uansett var vi nå et lag som ble lagt merke til og jeg var heldig og spilte en svært god turnering foran turneringsledelsen like før VM i futsal i Paraguay.

Action fra Løkkecup i Bergen i 2003

Overraskelsen var likevel stor da jeg fikk en telefon fra Kurt Hartvedt (landslagsleder fra 2002-2005, nå leder for IFS, red. anm.) om jeg kunne steppe inn som vikar for Alexander Lund Hansen (daværende Rosenborg) for å spille VM. En spiss i 7. divisjon skulle dermed overta plassen til en eliteseriekeeper som var opptatt med Europacup-spill. Surrealistisk, men knakende gøy for min del.

Treningssamling i Paraguay før VM 2003. Kurt Hartvedt (i midten i blå skjorte) hentet inn Thomas Hagen til VM-troppen (Hagen i blå genser til venstre i bildet)

 

Fra VM-finalen mellom Paraguay og Colombia.

 

NORGES VM-LAG 2003: Disse representerte Norge i VM i Paraguay. Bak fra venstre: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro og Tresor Egholm. Foran fra venstre: Håvard Berger, Stig Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen og Thierry Danon Dje Dje

 

 

VM i Paraguay var en fantastisk opplevelse på alle måter, og å spille med flagget på brystet i Norges første seier i futsal, da vi slo Canada 7-5, kommer alltid til å være et av mine beste minner i livet. En herlig gjeng å være på tur med og et meget kjekt land å besøke, der futsal-interessen var på et annet nivå en vi var vant med her hjemme.

 

 

 

 

 

Norge vs. Canada, scoring av Alex Valencia:

 

I starten av 2004 begynte IFS med «Futsal Elite». Et spennende konsept i starten, som vi var med på i fire år med Sandnes Futsal. Men etterhvert gikk IFS tilbake til det gamle turneringsformatet, som sikkert var greit for alle parter. Likevel er et annet topp minne fra parketten det første mesterskapet i forbindelse med Futsal Elite, da vi slo ut råsterke lag som Sogn og Rosenborg og spilte uavgjort mot daværende mester, Horten, med vår kameratgjeng.

 

Les:
Futsal Elite 2004-2007

IFS hadde TV-sending på Viasat SportN fra regionale runder i Oslo. Se eksempel under:

 

Etter Futsal Elite fulgte mange år med Stavanger Indoor for Fallom og meg: Fire maratontitler, mange turneringsseire og finaler, endel skuffelser og mange durabelige oppgjør mot lag som Rassnils, 1-2-3, Bandidos, Ganddal og ikke minst Dukati.

Dukati Futsal anno 2013

 

 

Tommy Nicolaisen spilte klokt i Mesterligaen i 2012, og fikk mye skryt fra toppspillerne.

Jeg fikk også oppleve å spille Champions League i futsal på mine eldre dager, da jeg fikk være med Stavanger Futsal og 1-2-3 Rogaland Futsal, som var kvalifisert til Europa.

Takk til Tommy Nicolaisen og Tom Øyvind Ulseth for at jeg fikk være med å bidra!

 

 

 

1-2-3 i Mesterligaen i regi av Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) tidligere i år. Mesterskapet ble spilt i Otrokovice, Tsjekkia. Her er bildet fra åpningsseremonien.

Svetlogorsk utenfor Kaliningrad i Russland var en begredelig plass, men flott hall og gøy å spille mot de beste lagene i UEFS-systemet, selv om det ble to tap på oss med Stavanger Futsal.

Året etter klarte vi å vinne en kamp da vi slo Napoli live på tsjekkisk TV i en kamp i Tjekkia, men vi var dessverre sjanseløse mot de beste i Europa også med 1-2-3 Rogaland Futsal.

 

1-2-3 Rogaland Futsal fra NM 2011.

 

XXII Champions League – 2012 Otrokovice, Czech Republic

 

Bildene ovenfor: VRZ Gomel

1. VRZ Gomel (Belorussia)
2. Chemcomex Prague (Czech Republic)
3. SMR plus Zlin (Czech Republic)
3. Volga Saratov (Russsia)
5. Spartak Moskva (Russia)
6. Lipino Zilina (Slovakia)
7. EFS Comforsa Ripoll (Catalonia)
8. VHBA Vauvert (France)
9. 1-2-3 Rogaland Stavanger (Norway)
10. Viribus Napoli (Italy)
11. LK KSI Kristiansand (Norway)

 

XXI Champions League – 2011 Svetlogorsk, Russia

1. Spartak Moscow (Russia) – Bildet over
2. Chemcomex Prague (Czech Republic)
3. DADDY Kaliningrad (Russia)
4. Belkommunmash Minsk (Belarus)
5. PREMIUM Stonava (Czech Republic)
6. FC Busel (Latvia)
7. Bastia Futsal (France)
8. Stavanger Futsal (Norge)

 

Til slutt tenkte jeg å sette opp mitt beste Fallom-lag fra mine mange år på parketten, og de beste motspillerene jeg har møtt over tid. Selvfølgelig vanskelig å sammenligne over så mange år, så noen blir nevnt og mange glemt 😊. Blir nimannstropp på begge lag og noen korte kommentarer.

 

Fallom:

Thomas Hagen – Blir meg i mål siden jeg har stått 99% av kampene. Mange gode og mange dårlige kamper, men gøy har det vært 😊

Falloms keeper og lagleder Thomas Hagen

Michal Maciag – Kanskje den beste futsalspilleren jeg har spilt med. Landslagskaptein for Polen før han flyttet til Norge. Dessverre ødela en skade i utefotballen videre spill. Vant fire av fem turneringer med han på laget.

Jørn Hagen – Har vært med helt siden starten og holder koken ennå. Fantastisk venstre bakspiller som har scoret drøssevis av mål. Tør påstå at han på sitt beste var den beste offensive bakspilleren i IFS-systemet. Beste lagkameraten jeg har hatt og den jeg har kranglet mest med 😊

Thomas Pedersen – Vanvittig god feilvendt angriper med fantastisk teknikk. Måtte dessverre legge opp tidlig med skade.

Glenn Stangeland – Sammen med meg om å styre laget de første årene. Beste mann både ute og inne på skuddfinter. Liker ikke å få ballen i fjeset. Har fremdeles noen sporadiske opptredener i turneringer.

Torger Hetland – Eldre enn meg og holder koken ennå, selv om han har hatt alle skader som er mulig å ha, inkludert brudd i rumpa etter fall på vei til turnering. Scorer aldri mål, men ofrer alltid alt for laget. Utrolig smart spiller.

Yngve Hagen – Må ha med yngste bror også. Fikk sitt gjennombrudd da han plutselig scoret hat-trick i en semifinale mot daværende beste lag i Stavanger, Bandidos. Ekstremt god mann mot mann begge veier, målfarlig, rask og egen evne til å irritere motstandere.

Roger Gimre – Kunne vinne kamper og turneringer alene når han hadde dagen. Ekstrem teknikk og fysisk god.

Arne Rasmussen – Maskin av en forsvarspiller. Utrolig god til å komme på løp som åpner opp forsvaret og en betong-blokk å møte for andre lags angripere.

Beste Stavanger Indoor/Futsal Elite-lag:
Magnar Nordtun (Bømlo) – Utvilsomt den beste keeperen jeg har sett i futsal her til lands. Ingen konkurranse om denne plassen.

 

IFS sin VM-tropp i 2007 (Argentina) hvor Magnar Nordtun deltok: Fra venstre: Andreas Nygård, Kjell-Harald Dalehaug, keeper Karsten Olsen, Eirik Jøssang, Carlos Diaz, Ivan Olivares, keeper Magnar Nordtun, Rodrigo Castillo, Roberto Rojas, Bjørn Viljugrein

Alf Jacob Aano (Los ex Madlas, mfl) – Løpsterk, kjapp, teknisk, målfarlig. Sympatisk fyr som er lei å få has på. Tapte gang på gang mot et ordinært lag bare på grunn av Aano.

Alf Jakob Aano fra spillerbussen til IFS-landslaget Norge Futsal under AMF Futsal-VM 2015.

Eirik Jøssang (Ponte Preta, Sør Rogaland) – Minner en del om Thomas Pedersen i spillestil. Ekstremt god feilvendt, strålende avslutter og fantastisk teknikk.

Andreas Nygård (Sør Rogaland) – Løpsmaskin med god fysikk, meget bra skuddbein og undervurdert teknikk.

Nordtun, Jøssang og Nygård deltok alle for IFS-landslaget i AMF Futsal-VM 2007 i Argentina:

Espen Hægeland (Maximus) – Var bare med en kort periode med Maximus, men da vant de det meste. Ekstremt kynisk spiller med målteft og vanvittig vinnervilje.

Simen Melhus (Ganddal/Sparta) – Smart tekniker som er en fryd å spille sammen med. En av mange meget gode spillere på et Ganddal-lag som var suverene en periode.

Simen Melhus til venstre. Ved siden av på bildet sitter broren Simen Melhus. Begge to spilte for Ganddal, og begge har vært inne på IFS-landslaget. Bildet er fra treningsleir i Belgia 2011, hvor Norge Futsal spilte to privatkamper mot Belgia.

Morten Vadla (Rassnils) – Kanskje et overraskende valg. Var alltid lojal på et Rassnils-lag som aldri nådde helt opp. En spillertype etter mitt hjerte med vanvittig engasjement, knallhard jobbing og meget bra skuddfot.

Morten Vadla, Stavanger

 

Kim Josef Håland (1-2-3) – Selv om han konsekvent kaller meg morfar, fortjener han plass på dette laget. Futsal Norges hardeste skudd og intelligent spiller.

Birger Meling (Neste generasjon) – Har lykkes stort i utefotballen (se TV-reportasje lengre nede, red. anm.), og det kunne mange av oss se ved første møte på parketten. Jeg spilte som en 30-åring da han var 16. Strålende teknikk og overblikk og ledet et meget ungt lag til toppen i Stavanger.

Neste Generasjon fra IFS sin NM-bankett 2011. Birger Meling i hvit genser med røde striper.

 

 

 

Birger Meling (tv) og Kim Josef Haaland

 


Unge, talentfulle Birger Meling viste futsalteft, overblikk og drivkraft i Stavanger Indoor.

Tidligere VG-reportasje om Meling.

 

IFS takker Thomas Hagen for sin lange fartstid i IFS-sammenheng. Lykke til videre, Thomas!

Vedrørende Stavanger Indoor: IFS kan dessverre ikke love mange turneringer i Stavanger-avdelingen denne sesongen, men vi håper på minst tre tureneringer i løpet av sesongen. Ønsker du å bidra som funksjonær eller dommer? Ta kontakt på post@futsal.no eller på direktemelding på Facebook Futsal Norway.

Please follow and like us:
error
Annonse: