Frikktators: Målet er å ta bøtta i Oslo!

Athit Bergs mannskap har modnet!
Annonse:

Frikktators har spilt i en årrekke i IFS Oslo Indoor, og lagleder Athit Berg og gutta er klar for nye bragder på parketten i kommende turnering i Oslo Indoor, 03.-05. november. Nedenfor følger intervju.

 

Hei, Athit, beskriv futsal med ord:
– Kombinasjoner, såle og trippelsvett 😉

Hvor lenge har du spilt futsal i IFS, og hvilke meritter kan du skryte av?
-Vi har spilt IFS siden vi var 15 år gamle, og vi er nå 19-20 år, så vi begynner å begynner å dra på oss litt erfaring nå! Vi har i løpet av disse årene hatt en svært god statistikk, og vi har kvalifisert oss til NM i 2014, 2015 og 2016, men har ikke hatt anledning til å delta i noen av årene. Vi klarte ikke å kvalifisere oss til 2017, ettersom 2016 sesongen var vår svakeste med tanke på oppmøte til turneringer, da vi bare deltok i 2 turneringer. Men i 2017 har vi skumle planer!

 

Athit Berg, Oslo

Kan du fortelle litt om deg selv og spillerne dine?
-Vi i Frikktators har hatt stort gjennomtrekk av spillere, og hatt mange forskjellige spillere til enhver tid. Dette er fordi vi er et lag sammensatt av gode kompiser fra NTG Bærum og har derfor et bredt nettverk av spillere. De fleste har en tett kalender, så når det er noen som ikke kan, dukker det gjerne opp et nytt fjes. Og i år er jeg sikker på at det kommer mange gamle, men også noen nye fjes. Men jeg kan presentere for dere fjorårets mest betrodde spillere.

Athit Berg
Laglederen og undertegnede.
Mannen som alltid melder på lag og ordner. På parketten vil jeg se på meg selv som en liten og kvikk spiller, som kan gjøre jobben både defensivt og offensivt.

Simen Lyngbø
Simen er min høyre hånd når det kommer til lagledelse; stiller alltid opp og han er like glad i futsal og kameratfotball som undertegnede selv.
På parketten er Simen et defensivt demon og jeg tør å påstå at han er en av de beste i avdelingen når det kommer til 1-mot-1 defensivt. Han har fått et rykte på seg at han «ikke har et eneste offensivt gen i kroppen», men har gang på gang bevist dette feil med lekre scoringer!

Tobias Børkeeiet
Tobias er på mange måter en komplett futsalspiller i våre øyne. Til tross for sin lange kropp innehar den blonde gutten en blendene nærteknikk og en sterk fysikk, noe som gjør det svært vanskelig å ta fra han ballen. Han har også et svært intelligent fotballhode, samt to gode skuddben, noe som gjør at han enten kan sette opp medspillerene sine, eller avslutte selv. Defensivt er han svært sterk i kroppen, og med hans lange ben får han alltid den siste t-viktige tåen på ballen.

Hugo Vetlesen
Hugo Vetlesen, eller «skuddårsbabyen» som vi kaller han. Du har kanskje sett han i Eliteserien, der han har fått sitt gjennombrudd på midtbanen for Stabæk i en alder av 17. Men før det gjennombruddet så fikk han sitt gjennombrudd på parketten lenge før den tid! Til tross for at han er 2 år yngre enn oss andre, har han vært en av våre mest betrodde spillere i Frikktators. Dette er grunnet hans eminente teknikk og rykk, noe som gjør at han kan dra av hvem som helst som kommer i hans vei. Med hans elegante spillestil kan han også både være servitør og avslutter offensivt, mens defensivt er han en terrier av rang, og har ofte vist at han er den som kan komme med den avgjørende blokken.

Kristian Thorstvedt
Kristian innehar mange av de samme kvalitetene som er nevt på Tobias. Han er også relativt lang, men har også en fantastisk ballkontroll og en venstrefot som er like presis som trepoengerene til Steph Curry! Kristian er også veldig glad i luker, og smeller gjerne opp en luke eller to, bare for show.

Daniel Mitchell Moe
Daniel er vår eminente keeper bakerst. Uredd og en fantastisk reaksjonsevne har gjort han til en solid keeper bakerst. Han har også med årene forbedret ferdighetene sine med ballen i bena, og har tilogmed notert seg for et par assist!

Espen Lindøe
Espen er løpsvillig spiller som liker seg best bakerst i banen. Han er raskere enn lynet og har en styrke i kroppen som gjør at han sjelden blir dyttet vekk, men heller dytter andre vekk. Han er et sikkert kort å ha, siden hvis vi som er mer glade i å angripe, glemmer litt defensivt, kan du være trygg på at Espen løper opp alle som nærmer seg.
Men man skal ikke kimse av Espen sine offensive ferdigheter, med dype, hurtige løp og knallharde høyrefot har han scoret mange viktige mål opp igjennom.

Didrik Fredriksen
Didrik er nok en fotballklok spiller vi har i stallen vår. Didrik har en fantstisk forståelse for spillet, noe som gjør at han ser åpninger andre ikke gjør. Han er svært glad i å sette opp andre i gunstige situasjoner, men kan også dra av to-tre mann før han selv banker ballen i hjørnet.

Honorable mentions:
Spillere som ikke har fått deltatt så mye det siste, men som har hatt en stor betydning i Frikktators jakt mot toppen:
Frikk Strand Wulff (aka. Gud),Mathias Mikalsen, Jesper Lenander, Eirik Bækkelund, Oskar Løken, Eivind Fallås Dahl, Mattias Cooper Seip, Edvard Linnebo Race, Cornelius Bencsik. Med fler.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre oppe: Simen Santos Lyngbø, Daniel Mitchell Moe, Espen Lindøe, Kristian Thorstvedt
Fra venstre nede: Athit Stephen Berg, Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet

Hvordan rangerer du lagets nivå fra 1-3, hvor 1 er et typisk sofalag og hvor 3 er et topplag/lag med ambisjoner?
-Jeg vil rangere vårt lag på en solid 2. Vi spiller futsal i hovedsak fordi det er gøy, og det er en fin måte å holde formen oppe når fotballsesongen er over. Men når vi først møter opp på turnering så gir vi alt for å vinne, samtidig som vi ønsker å spille fest-futsal.

Hva er målet for laget ditt i Oslo Indoor?
-Målet i år er å ta bøtta i minst en turnering! Vi har vært nære flere ganger, men vi tror at i år kan vi gå hele veien!

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den gøyeste?
-Den vanskeligste oppgaven er uten tvil å samle lag i de periodene folk er opptatt! Enten skal folk på tur på hytta, passe bikkja, spise familiemiddag hos bestemor, eller så er det en fest dagen før, og man gjerne vil gjøre andre ting enn å spille futsal dagen derpå!
Det morsomste er jo selvfølgelig når alle møter opp på Ekeberg i Garderobe K (vår faste garderobe) og er klar for å trille!

Noen lag du vil fremheve i Oslo Indoor?
-De beste lagene i våre øyne, og de lagene vi alltid sliter mot, må være lag som Oslo Futsal og Få Det På Futsal. Disse lagene vet hvordan å spille futsal, og de gjør alle jobben defensivt og offensivt. Det er 12 minutter med full konsentrasjon når man møter de, ellers blir du straffet!

Saken fortsetter under bildene.

Oslo Futsal

 

Få Det På Futsal fra tidligere IFS-turnering:
Bak fra venstre: Olav Øby, Magnus Aasarød, Andreas Steinbakk-Olsen, Erik Sivertsen.
Foran fra venstre: Martin Fasting, Jens Rongved, Axel Pedersen

Hvilke utendørsspillere ville du hatt med på laget ditt, og hva ville spilleren tilført laget ditt?
-N’Golo Kante! Da kan vi fokusere på det offensive, så soper Kante og keeper Daniel alt som kommer bak der!

Hva er det gøyeste med futsal, og hva kan gjøres enda bedre for å gjøre futsal enda gøyere?
-Det morsomste med futsal er når man spiller god futsal; ballen går fort og hurtige kombinasjoner som resulterer i mål, sammen med gode kompiser. Da kan man ikke be om mye mer!
Det som jeg savner er at arrangørene slår hardere ned på dårlig oppførsel. Det er alltid kjedelig når man møter et lag som begynner å miste hodet helt og er mer opptatt av å lage bråk og skade oss. Det føler vi har skjedd litt for mange ganger i avdeling Oslo (IFS og avdeling Oslo vil følge nøye med på sesongens lag. Avdelingsleder Kim Lönn i samråd med assistenter og dommere holder oversikt over eventuelle lag som opptrer uvørent, og sanksjoner ved overtredelser vil være strenge, Red.anm.).

Hva er taktikken deres når dere entrer parketten?

-Taktikken er å være leken og fin offensiv, med en hard og god defensiv jobb! Ellers er det bare å kose seg!

Kommende turnering er 03.-05. november. Meld på laget ditt her:

PÅMELDING OSLO INDOOR

 

Please follow and like us:
error
Annonse: