Team Fivert: Ambisjonene er å vinne NM – Annet ville vært tull!

- Likevel har minst like gode lag som oss røket tidlig før, medgir lagleder Reinertsen.
Annonse:

Team Fivert fra Trondheim Indoor er regjerende avdelingsmester, og fortsatte i vinnersporet etter seier i sesongens første turnering i Nidelvhallen. Fivert ledes av Stian Reinertsen, som også ledet IFS-landslaget som kaptein i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Saken fortsetter under bildet.

IFS-landslaget under EM 2016 i Russland. F.v: Stian Reinertsen, Alf Jakob Aano, Simen Lirio, Mattias Høiland, Joakim Johansen, Thomas Lyngbø, Eivind Daniel Røed, Jon Christian Wilmann, Esben Rashid, Geir Valland og Torgrimm Tveito.

 

Her følger intervju med Reinertsen:

Hei Stian,  hvordan er årets spillerstall?

-Spillerstallen er bredere og bedre enn på samme tid i fjor. Vi begynner å nærme oss 25 spillere som kjemper om plasser i kamptropper i ulike serie- og cupspill. Konkurransen er sunn og nødvendig for å skape en god utviklingskultur i vår futsalklubb.

Hvordan vil du beskrive laget ditt som et futsal-lag?
-Formasjoner og oppsett varierer veldig etter type motstandere og situasjonsbestemt motspill. Samtidig er oppstillingen et viktig virkemiddel for å etablere kontroll og effektiv angrepsoppbygning med flere muligheter for støtte og videre jobbe ut kanaler for fremdrift. Med så korte avstander både mellom med- og motspillere, og mellom målene, så er det viktig for oss å både angripe og forsvare oss med god balanse. Det motsatte vil ofte gi våre motstandere større handlingsrom enn det de strengt tatt trenger å få. Defensivt handler det mye om å ha numerisk og mental kontroll over de viktigste sonene til enhver tid.

 

Du har deltatt for IFS-landslaget internasjonalt; hvilke erfaringer fra utlandet har du tatt med deg videre til Norge, og hva gjør de med deg som futsalspiller, lagspiller og lagleder?

-Internasjonal erfaring – altså referanser fra møter med de beste – er helt avgjørende for at vi skal bli bedre. Det er lett å tro at det vi gjør til enhver tid er godt nok, hvor en realitetssjekk etter møter med de beste ofte gir oss nye utgangspunktet for forbedring. Dette må føles på kroppen jevnlig – og vil være lettere å ta innover seg sammenlignet med en passiv observasjon av de samme taktiske, tekniske og fysiske arbeidskravene gjennom video etc. Det er i alle fall min erfaring. Når man fysisk kjenner på sine svakheter i møtet med de beste, så vil videre utvikling avgjøres av hvordan man faktisk forholder seg til disse svakhetene. Så er det bare hjem å øve. Den viktigste jobben gjøres i det daglige treningsarbeidet.

Saken fortsetter under bildet.

Stian Reinertsen i aksjon for IFS-landslaget mot hvitkledde Russland i UEFS Futsal-EM 2016 i Egorievsk.

Hva kan du si om Team Fiverts tidligere opptreden i NM?

-Vi har ikke deltatt mange ganger, men vi ser at veien til bli Norgesmester er tøff. Kort kamptid, mange gode lag og i særdeleshet gode individualister gjør alltid NM til veldig åpne turneringer. Man skal ha fullklaff, flyt og gjerne marginer med seg. Vi hadde ei tøff pulje i 2015, og karret oss så vidt videre etter vinnerskåring sekunder før slutt mot gode Høllen Futsal. Deretter  ble det tidlig stopp mot Møller Dæhli og hans Spellagå i sluttspillet. En tett og jevn kamp som kunne bikket begge veier.

Relatert (saken fortsetter under relatert sak):

Mats Møller Dæhli: Spellagå må gjennomføre et taktisk prikkfritt NM!

 

Hva er ambisjonene deres i årets NM?

-Ambisjonene i år er helt klart å vinne. Noen annet vil være tull med det mannskapet vi kommer med. Samtidig har vi fått spilt masse turneringer, fått øvd oss på å konkurrere over lengre tid, så mulighetene bør absolutt være tilstede. Likevel har minst like gode lag som oss røket tidlig før, så her vil som sagt dagsform og flyt spille en viktig rolle.

Team Fivert fra IFS Futsal-NM 2015

Hvilken IFS-avdeling synes du besitter de beste lagene og de beste individualistene?

-Denne er vrien. Jeg har dessverre ikke fullgod oversikt over de andre avdelingene. Jeg synes Oslo-lagene hadde svært mange gode individualister under NM 2015. Kristiansand hadde gode kollektiv, mens Trondheim og Bergen leverte mer ujevnt med relativt gode mannskap. Lag med gode individualister som fungerer dårlig sammen, kommer ikke særlig langt.

Hvilken type futsal-lag er vanskeligst for et lag som Team Fivert å hamle opp med?

-Dette blir nok typisk lag som legger respekten igjen i garderoben. Lag som tørr å utfordre egen basis mot antatt sterkere lag, vil ofte ha større sjanser for å slå oss. Vi ser at også at kamper mot gamle gjengangere, som kjenner oss veldig godt, kan være tøffe å vippe i vår favør. Helt naturlig.

Saken fortsetter under bildet.

Stian Reinertsen til venstre.

Dere fortsetter seiersløpet i Trondheim Indoor. Er det ingen lag i Trondheim Indoor som kan bekjempe dere? Hva kan du si om sølvlaget fra forrige gang, 0 Selvinnsikt?

-Det er mange lag som kan beseire oss. Det er klart at vi har noen fordeler med spillerkvalitet og mye treningstid sammen, men konseptet med kort kamptid gjør at det automatisk vil være muligheter for alle. Et godt eksempel er unggutta fra ‘0 Selvinnsikt’ på det jeg nevnte tidligere. Uredd, null respekt og offensive i sin tilnærming. Kanskje er dette et resultat av nettopp null selvinnsikt, men det fungerte da godt mot oss. Gav oss god kamp. Håper de fortsetter å spille futsalturneringer – mye for spillerutviklingen sin del.

Som kaptein fikk Stian Reinertsen æren av å bære flagget under åpningsseremonien.

Relatert:

PÅMELDING TRONDHEIM INDOOR

Påmelding til IFS Futsal-NM 2017 – Frist utvidet til 01. november!

Please follow and like us:
error
Annonse: