Ekholt Futsal skal ha det gøy i Sofaligaen

10 Ekholt-jenter gjør sin entrè i Sofaligaen i Oslo Indoor
Annonse:

Lene Andreassen er lagleder for Ekholt Futsal som deltar i helgens Sofaliga i Oslo Indoor. Andreassen sier selv at hun personlig verken har spilt fotball eller futsal, hun bare leder laget. Men for en lagleder! Hun ønsker å ha med jentene på all slags turneringer, serier og cuper, og laget begynner å få god futsalerfaring med Lene Andreassen i førersetet. Nå står IFS-futsalen for tur, og Sofaligaen er altså neste stopp for Andreassen og Ekholt Futsal. Nedenunder følger kort intervju med laglederen:

 

Hei Lene, hvis du skal beskrive futsal med tre ord, hvilke ord popper opp i hodet ditt da?

– Innendørs, vinterstid og mye mål.

Hva blir utfordringene i Sofaligaen i Oslo Indoor?

-Ekholt Futsal deltar for første gang i IFS.  Utfordringen blir vel mest at vi møter guttelag, og ikke kvinner.  Håper derfor det melder seg flere jentelag etterhvert.

Kan du fortelle litt laget?

– Glad og positiv gjeng som har det veldig gøy sammen og liker å spille futsal.  Vi har spillere mellom 17-35 år, og deltar mest for gøy – selv om vinnerviljen absolutt er tilstede.

Vi har også en super trener som heter Lars Christian Lofstad Andersen, han har fulgt jentene i Futsal i 3 år når de spilte i Oslo Krets (futsalaktivitet utenfor IFS, red. anm.).  Vi gikk helt til topps i 2017 etter tre sesonger.  Derfor ønsker vi nå å finne på noe annet, så valget ble ingen serie, men vi leter opp det som er av cuper i området vårt denne vinteren.

Til helgen har vi også med Ida Gustafsson og Synnøve Graneng.  10 spillere gleder seg til å prøve ut IFS cupen i Ekeberghallen.

Hvordan rangerer du lagets nivå fra 1-3, hvor 1 er et typisk sofalag og hvor 3 er et topplag/lag med ambisjoner? Hva er grunnen for denne rangeringen?

– Rangering 2. Vi er et damelag med mange gode spillere, men ambisjonene er ikke de største.

 

Hva er målet for laget ditt i Sofaligaen i Oslo Indoor?

– Å ha det gøy!

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den gøyeste?

– Det morsomste er å få være med jentene når de spiller, trener og ved sosiale anledninger. Den vanskeligste oppgaven for meg er å holde meg rolig ved spennende kamper 😉

 

Hvilken utendørsspiller kunne passet for dere i futsal?

– Ada Hegerberg. Hun kunne nok scoret noen mål for oss.

 

Hva er det gøyeste med futsal?

– At det blir mye mål.

 

Hva er taktikken deres?

– Å score flere mål enn vi slipper inn.

 

IFS ønsker Ekholt Futsal velkommen til Sofaligaen. Ta vel imot dem!

Bildene er fra Ekholt Futsal sine erfaringer med andre turneringer hvor de har vist gulltakter, deriblant i Sprint Jeløy Cup og i nasjonalt mesterskap i Bergen.

Merk: I desember skal prøveprosjektet «Kvinnelandslaget til IFS» ut i aksjon i Spania i UEFS Futsal-EM. Da IFS ikke selv kan organisere denne satsingen økonomisk, utlyste IFS før sommeren muligheten for at et ambisiøst jentelag  å representere Norge som et prøveprosjekt. Prosjektet settes i live i desember da et kvinnelag takket ja. Kan dette bli begynnelsen på en reell jentesatsing i IFS? Mer info og intervju med kvinnelaget kommer i november!

Please follow and like us:
error
Annonse: