Maestro Esben Rashid: – Futsal er som sjakk med liten tid til feil!

Har mer forståelse for spillet og bevegelser på banen etter å ha vært i utlandet!
Annonse:

Esben Rashid er lagleder og sentral maestro for storlaget Oslo Futsal. I forrige turnering vant de første Nivå 1-turnering i Oslo Indoor. Rashid har fartstid på IFS-landslaget, og han er en ballbehandler og skytter i særklasse. Selv sier han at alle på Oslo Futsal besitter egenskaper som hører hjemme på landslags-og elitenivå. Futsal.no har tatt en prat med Rashid.

IFS-landslaget under EM 2016 i Russland. F.v: Stian Reinertsen, Alf Jakob Aano, Simen Lirio, Mattias Høiland, Joakim Johansen, Thomas Lyngbø, Eivind Daniel Røed, Jon Christian Wilmann, Esben Rashid, Geir Valland og Torgrimm Tveito.

 

Hei Esben, hva kan du si om gruppespillet deres?

-Som jeg husker så var det et ok gjennomført gruppespill hvor vi vant alle kampene og endte på 1.plass.

Hvordan vil du beskrive kampene deres i sluttspillet?

-Kampene gikk som de pleier. Vi har mye ball og setter nok sjanser til å komme oss til finalen. Litt rustne siden det er første cup for i år sammen, men blir nok bedre utover høsten og vinteren. Finalen var jevn hvor ingen av lagene ville ta så store sjanser. Vi ligger under 2-0, men greier å snu det til 3-2. Ticamasaga er et ungt lag med gode spillere.

 

Ticamasaga og Oslo Futsal

 

Hvem er spillerne på Oslo Futsal?

-Vi har en stamme på 9-10 spillere. Den første spillehelgen var det litt omrokkeringer fordi en del spillere var opptatt med divisjonsspill i futsal og utefotball. Vil nok være noen nye fjes å se, men for det meste det samme laget som spilte ifjor.

Vi har spillere på laget fra 18-30 år.

Erfaringsmessig så har vi alt fra 4.divisjon til tidligere tippeliga spillere på laget.

Oslo Futsal

Hva er målet for laget ditt i Oslo Indoor?

-Målet er selvfølgelig å prøve å vinne alle cuper vi deltar i. Prøve å spille så fin futsal som mulig.

 

Hva er taktikken / strategien deres når dere entrer parketten?

-Vi prøver å holde ballen i laget og styre kampene vi spiller. Vi har egentlig en del trekk i både spill, corner og frispark-situasjoner, men når det kommer nye spillere av og til er det vanskelig å få gjort det i kamper, men ellers er det å holde ballen i laget og skape situasjoner gjennom fint spill.

 

Du har spilt internasjonal futsal, hvilke erfaringer derfra har du tatt med til Norge som spiller? Hva er dine råd som aktet futsalspiller til unge spillere som ønsker å spille futsal?

-At futsal er ikke hva folk tror det er. Det er mye mer enn det. Det er sjakk og veldig liten tid til feil, spesielt internasjonalt. Det er gøy å spille her i Norge for det er enkelt, men når du kommer ut og møter lag som virkelig spiller futsal så finner du fort ut av hvor langt bak vi er her i Norge. Som spiller vil jeg si at jeg har mer forståelse for spillet og bevegelser på banen nå etter å ha vært i utlandet.

Til unge spillere vil jeg si at dere må bare spille så mye som mulig. Tenke teknikk og spill i høyt tempo framfor lange pasninger og rett frem spill. Altså være litt unorsk i spillestilen.. Tikitaka fremfor alt annet… Sånn du utvikler deg!

Relatert:

Saken fortsetter videre under.

Esben Rashid: Målet er EM 2018 og VM 2019!

Esben Rashid vs. Frankrike i UEFS Futsal-EM 2016

Hva skiller en utendørsspiller fra en futsalspiller? Hvilke egenskaper bruker du fra futsalen i eventuell utendørsfotball?

-Utendørsspillere har en tendens til å ta imot ball uten såle, men heller ta imot med innside eller utside av foten som kan gi deg «steintouch» av og til… Også lange touch når man utfordrer 1 mot 1 ser man mye hos utespillere… Det er også litt mer rom for feil ute enn inne.

Lenge siden jeg har spilt utefotball nå, men vil si at jeg er flinkere til å orientere meg grunnet mye spill i små flater gjennom futsalen. Hvis jeg kommer i en vanskelig situasjon er jeg flink til å skjerme ballen fra eventuelt en eller to spillere.

Hva er den vanskeligste oppgaven med å være lagleder, og hva er den gøyeste?

-Synes ikke det er så vanskelig å være lagleder på laget vårt. Det er en gjeng som alle respekterer hverandre og trives både på og utenfor banen sammen, noe som gjør det til en enkel oppgave å være lagleder.

Det morsomste er nok å bruke en dag sammen for å spille futsal-cup slappe av og prate om alt eller ingen ting. Derfor vi fortsatt gjør det etter alle de årene her.

Hvis du skal beskrive futsal med tre ord, hvilke ord popper opp i hodet ditt da?

-Ferdigheter, passion og glede.

Oslo Futsal spiller i dødens pulje i morgen, 05.11.2017:

1145-1415 NIVÅ 1
Pulje 5 Bane 3
Lag 1 Bredde IL
Lag 2 Sigma Gutta
Lag 3 Oslo Futsal
Lag 4 Veitvet Futsal
Lag 5 Selecticos
1145 Bredde IL Sigma Gutta
1200 Oslo Futsal Veitvet Futsal
1215 Selecticos Bredde IL
1230 Sigma Gutta Oslo Futsal
1245 Veitvet Futsal Selecticos
1300 Bredde IL Oslo Futsal
1315 Sigma Gutta Veitvet Futsal
1330 Selecticos Oslo Futsal
1345 Bredde IL Veitvet Futsal
1400 Sigma Gutta Selecticos
Please follow and like us:
error
Annonse: