Pedersen: Balkan Express på gullpallen i Stavanger Indoor – Nå venter NM

Kenan Mehremics mannskap overlistet Alf Jakob Aanos Luringane.
Annonse:

Av Kay Ingvald Pedersen i samråd med Alexander Gjengedal Sunde

Etter et rolig gruppespill hvor de forventede lagene gikk videre ble det desto høyere temperatur i sluttspillet.

Balkan Express vant sin gruppe foran Stavanger Futsal, mens Luringane tok seg lett videre fra sin gruppe med full pott. Et nytt mannskap i «Per Aspera ad Astra», anført av lagleder Munjic, gikk også videre med full pott.

Den første kvartfinalen skulle dermed spilles mellom Munjics menn og landslagssjef Tommy Nicolaysen’s Stavanger Futsal. Her trakk Nicolaysen & Co det lengste strået etter straffekonk hvor keeperen ble helten.

For gutta i fra Balkan ble veien videre en enkel match i kvartfinalen mot ungguttene fra U18 som tidvis imponerte med god teknikk og godt spill men dessverre ble litt for lite fysiske. I semifinalen ble det en jevn kamp mot gruppekollega Stavanger Futsal som de klarte å dra i land 2-0 etter godt spill foran begge målene.

For de regjerende turneringsvinnerne, Luringane, ble det en meget lett match i kvartfinalen mot Vikingguttene Ækkeleik, mens de i semifinalen fikk det tøffere mot Polonia Futsal og her måtte ut i sudden death.

Relatert fra forrige sesong (referatet fortsetter under):

Referat fra Stavanger: Blir Luringane tittelutfordrer i årets NM?

Finalen var en meget spennende affære hvor Luringane går opp i en 1-0 ledelse midtveis i første omgang etter å ha trykket på i starten, før Balkan Express utligner bare 30 sekunder etterpå. Første omgang ebber ut i 1-1, mens i starten av 2. omgang er Luringane uheldige og udyktige og gir bort 2 lettvinte mål og Balkan Express får et overtak. 2. omgang blir deretter mer amper og det er  mye engasjement fra begge lag. Luringane reduserer 6 min før full tid til 3-2, men det blir like etter gitt et akkumulert straffespark til Balkan som de setter kontant i nota til 4-2.

Ved 2 minutter igjen øyner Luringane en liten mulighet til å komme i kapp med Balkangjengen igjen, men misbruker sjansen de får ved et akkumulert straffespark. De forsøker febrilsk, men makter ikke å lage flere mål og kampen ender 4-2 til Balkan Express etter en intens og høyt temperert finale.

Balkan Express (tidligere Dukati) skal nå til NM og vise Balkan-krefter mot de øverste fra resten av IFS Norge.

Balkan Express (tidl. Dukati)

Etter finalen fikk vi et kort intervju med Luringanes lagleder og kaptein, Alf Jakob Aano som også spiller for IFS-landslaget.

 

Alf Jakob Aano,  UEFS Futsal-EM 2016 i Russland

 

Har du noen kommentarer til helgas turnering i Sandneshallen?

-Kjekt med IFS Stavanger igjen! Har lengtet etter å kunne spille futsal i Stavanger-området, er ikke for mange av disse turneringene, samtidig som det er lenge siden forrige sesong.

Futsal Action fra Sandneshallen: Luringane vs. Interboys 5-1

Hvordan synes du turneringen gikk for deres del?

-Gruppespillet gikk fint med tre seire og 17-1 i målforskjell. Sluttspillet startet bra, men dårligere i semi. Finalen kastet vi dessverre vekk; det ble jo litt ampert mot Balkan i finalen, men vinnerviljen de har kan vi lære litt av. Alt usportslig og truende oppførsel er ikke like positivt. Kjedelig avslutning å gå på Luringanes første tap, men vi spilte mye fin futsal.

 

Noen du synes utmerket seg under turneringen?

-Riska/Hana var gode jenter som » trøkka te i duellene», bra!

Please follow and like us:
error
Annonse: