NM: Vurdering av gruppe 3

Kommentarer om gruppe 3.  Resterende kommentarer følger til uken.
Annonse:

Neste helg er det duket for IFS sitt femtende Futsal-NM i den nyoppussede storstua Gimlehallen. 30 håpefulle lag vil møtes for å kjempe knallharde, prestisjefulle oppgjør om NM-gullet.

Opplevelsene står i kø! Vær forberedt på temperatur, intensitet, tempo –
effektivitet kontra sindig oppbygning, defensiv tankegang versus rastløse goalgettere, illsinte lagledere som maner til kamp, svensk og bergensk speakerengasjement, ivrig sekretariat, sprudlende medisinsk ansvarlig, staute og stødige kampledere, møysommelige IT-updatere-
trøstesløshet, håp, avgjørende strategier, mesterlig eller feilaktig taktikk –
tap, stortap, bitre tap, seiersrus og gullpokalen! You name it!

IFS Futsal-NM byr på alt – også overraskelser, outsidere, sjokkresultater, nye og gamle futsalkunstnere og fremadstormende stortalenter! IFS holder pusten – Dette blir spennende!

 

Her følger innspill om gruppe 3:

Gruppe 1 og 2 er skrevet om i annen sak. Klikk her. 

 

GRUPPE 3

Team Fivert (Trondheim)
Ticamasaga (Oslo)
Blaker IL (Kristiansand)
Sjakk matt (Kristiansand)
Fiskå Futsal Forening (FFF) (Stavanger)

Som kaptein fikk Stian Reinertsen æren av å bære flagget under åpningsseremonien.

 

Når vi skal introdusere første lag i gruppe 3, så er det naturlig å eksponere lagleder for maratonmesteren Team Fivert, Stian Reinertsen. Selve ryggmargen i Team Fivert. Helgelendingen har vært med i IFS helt tilbake til begynnelse av 2000-tallet, og mannen er spekket med all erfaring som er nødvendig for å seile Fivert-skuta helt i havn. Og med havn mener vi NM-gullet. Stian Reinertsen er en akademiker; faglig sterk i sitt virke, og ikke mindre sterk i «læren om futsal». Hans tilnærming til futsal, i ord og gjerninger, er annerledes og nettopp mer akademisk og analytisk rettet enn hos andre futsalentusiaster. Han forstår spillets gang og faser; han prøver å lese spillet for å avgjøre når spesifikke overganger skal gjøres, når man bør ligge kompakt, når man skal vise eksplosivitet offensivt i korrekte takter og bevegelser, og ikke minst når man bør endre taktikk. Ikke rart han ble kaptein for IFS-landslaget i Futsal-EM 2016 i Russland. Taktikeren av rang tar med seg et aldeles solid lag fra Trondheim Indoor, og Reinertsen har kommentert dette om laget:

-Spillerstallen er bredere og bedre enn på samme tid i fjor. Vi begynner å nærme oss 25 spillere som kjemper om plasser i kamptropper i ulike serie- og cupspill. Konkurransen er sunn og nødvendig for å skape en god utviklingskultur i vår futsalklubb.

IFS ser på Team Fivert som en av favorittene til å nå helt til topps. Samtidig skal vi bite merke i hva Reinertsen selv sier:

-Vi ser at veien til bli Norgesmester er tøff. Kort kamptid, mange gode lag og i særdeleshet gode individualister gjør alltid NM til veldig åpne turneringer. Man skal ha fullklaff, flyt og gjerne marginer med seg. Vi hadde ei tøff pulje i 2015, og karret oss så vidt videre etter vinnerskåring sekunder før slutt mot gode Høllen Futsal. Deretter  ble det tidlig stopp mot Møller Dæhli og hans Spellagå i sluttspillet. En tett og jevn kamp som kunne bikket begge veier.

Relatert sak:

Saken fortsetter under relatert sak:

Mats Møller Dæhli: Spellagå må gjennomføre et taktisk prikkfritt NM!

 

Amund Haaland Aano og Ticamasaga kommer fra Oslo Indoor etter en delt førsteplass på tabellen i fjorårets sesong. Oslo-sjefen Kim Lönn sier følgende om laget: – Ticamasaga kommer «alltid» til semi i Oslo – sist bare kvartfinale dog. Ryktene sier at Alf Jakob Aano er med og da er laget toppet.

Ticamasaga

 

Respekten er stor for sympatiske Alf Jakob Aano. Sympatisk, men også dristig og slu på parketten. Vinnerinstinktet er godt på plass! Han har ballegenskaper som skaper vansker for motstanderlaget og et driv som gir offensiv løft for ethvert lag han er med på. Ikke minst landslaget. Aano har vært inne i troppen siden AMF Futsal-VM 2015, og med en slik erfaring så kan han mane frem det beste i lillebror Amund og resten av Tica-troppen!

 

 

 

 

Relatert:

Saken fortsetter under.

Landslagsprofilen | Nr. 3: Møt Alf Jakob Aano

Alf Jakob Aano, EM 2016

Amund Aano sier følgende til futsal.no: –  Vi har gjort en ganske så bra signering her! Han tar også med seg kompis og lagkamerat fra tiden i Løgnaslaget – Peter Guttormsen.

Løgnaslaget var et storlag i Oslo Indoor til troppen ble oppløst. Guttormsen har altså vinnererfaringen som skal til for å være med å løfte Ticamasaga, han også!

Forøvrig består Ticamasaga av David Harbo, Petter Sandal Nodevik, Martin Johansen, Vegard Samuelsen, Ole Martin Flaat utifra opplysninger vi har mottatt. Disse gutta har opplevd toppnivået i Oslo Indoor!

Fra å være et topplag i Oslo Indoor har Ticamasaga blitt enda mer toppet. IFS tror på klart avansement til sluttspillet, men nøler med å hinte om Topp 4 -plassering i NM. 

 

 

BLAKER| Bak fra venstre: Tor Sælthun, Tobias Haslemo, Robin Christensen og Stian Ingebrethsen Foran fra venstre: Alexander Ruden, Kent-Erik Sælegg og Brian Jensen.

Blaker Futsal har to års fartstid i IFS-sammenheng. Kent Erik Sellægs gutter entret Kristiansand Indoor med gode resultater, og kom på fjerdeplass på tabellen i første sesong de deltok i, og andreplass i fjorårets sesong. Ikke verst for gutter med kun 8 turneringer bak seg.

 

Relatert:

Sak fortsetter under.

Blaker IL stoppet FC Pejas seierrekke

-Blaker stiller i NM uten IFS-turneringer bak seg denne sesongen. De er gode defensivt, og vanskelig å møte, sier Christer Eidsaa i avd. Kristiansand.

I fjorårets NM kom Blaker til åttendelsfinalen hvor laget tapte 3-2 mot OSI Futsal.

Balker sier selv på sin Insta-konto følgende: Gutta er klare for å herje på hjemmebane!

IFS tror ikke på nevneverdig herjing fra Blaker da motstanden i NM er av høy kaliber. Med defensiv, kompakt struktur kan laget karre seg til sluttspillet med tidlig stopp der. Når det er sagt, så la oss ikke glemme at Kristiansand-lag gjør det heftig i NM; prove us wrong, Sellæg! – På hjemmebane!

 

Kamil Bieleckis Sjakkmatt og Vegard Terøys Fiskå Futsalforening (FFF) blir underdogene i gruppen, etter vår mening. 

-Sjakk Matt liker å spille. Det blir spennende å se utviklingen i laget fra sist sesong da de de så lovende ut, sier Christer Eidsaa.

Lagleder Kamil Bielcki sier følgende til IFS: – Vi har veldig bra, ungt og spillende lag! Vi har meget gode enkeltspillere som fører til at vi kommer langt i hver eneste turnering! Vi varierer litt på mannskapet men jeg lover at det ikke blir lett å slå oss ut av NM 2017!

-FFF vil nok slite med å komme seg videre til årets NM-sluttspill, sier Roy Larsen fra avd. Stavanger, – til det har det blitt for lite turneringer på laget på parketten. Om laget har fått trent i skjul kan laget overraske. Laget har noen uslipte teknikere som virkelig kan slå til neste helg. Laget hadde en heftig kamp om puljeseieren mot nevnte Dynamo Klepp tidlig i 2017. Kampen der endte uavgjort. Det er mye potensiale i laget, men vil nok få det svært tøft i Kristiansand. Men håper laget motbeviser meg. Deltok heller ikke på årets første turnering forige helg i Stavanger, kanskje Vegard Terøy lar guttene hvile seg i form til NM?

Underdogene har glimtet til i tidligere NM, men da må Bielecki fortsette å få frem det beste i Sjakk Matt, og Terøy må få FFF til  å arbeide rundt teknikerne sine uten at det går utover defensiv reparering.

 

Videre vurdering og info om de resterende gruppene fortsetter i denne saken til uken. 

 

 

 

Please follow and like us:
error
Annonse: