NM: Her er vurdering av alle gruppene i Gimlehallen

Her er samlet vurdering av alle gruppene i NM
Annonse:

I helgen er det duket for IFS sitt femtende Futsal-NM i den nyoppussede storstua Gimlehallen. 30 håpefulle lag vil møtes for å kjempe knallharde, prestisjefulle oppgjør om NM-gullet.

Opplevelsene står i kø! Vær forberedt på temperatur, intensitet, tempo –
effektivitet kontra sindig oppbygning, defensiv tankegang versus rastløse goalgettere, illsinte lagledere som maner til kamp, svensk og bergensk speakerengasjement, ivrig sekretariat, sprudlende medisinsk ansvarlig, staute og stødige kampledere, møysommelige IT-updatere-
trøstesløshet, håp, avgjørende strategier, mesterlig eller feilaktig taktikk –
tap, stortap, bitre tap, seiersrus og gullpokalen! You name it!

IFS Futsal-NM byr på alt – også overraskelser, outsidere, sjokkresultater, nye og gamle futsalkunstnere og fremadstormende stortalenter! IFS holder pusten – Dette blir spennende!

Her følger innspill om gruppene:

GRUPPE 1

Lørdag 11:30-14:00

Snublepupp Futsal (Kristiansand)
Balkan Express (tidl.Dolap) (Stavanger)
Team Seriøs (Oslo)
El Cartel (Kristiansand)
FK Kvest (tidl.Svein2019) (Kristiansand)

 

Snublepupp

IFS-landslagsspiller Joakim Bønch Johansen tar med seg sitt regjerende maratonmester-lag i Kristiansand Indoor, Snublepupp Futsal. Johansen ble selv beste spiller i avdelingen, og entrer parketten med selvsikkerhet og internasjonal erfaring.

– Jeg deltok på min første turnering når jeg var rundt 17-18 år. Etter at jeg flyttet til Kristiansand når jeg var 19 så har jeg så og si spilt hele tiden, men andre sesonger mer enn andre. Jeg vil prøve å utvikle meg videre og bli bedre på enkelte ting da jeg har veldig lyst å bli med på landslaget videre. Det kommer jo også et NM nå i november, og der går vi jo alltid for gull! Jeg vil også være med på flere mesterskap og bidra videre, har Johansen tidligere uttalt til futsal.no etter at han hadde deltatt i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Joakim Johansen (andre fra høyre). Foran er Jon Christian Wilmann, og bak Johansen følger Thomas Lyngbø og Geir Valland.

Relatert:
Saken fortsetter under.

Etter EM: Johansen har fått mersmak!

 

Lederteamet i Kristiansand,ved Christer Eidsaa, uttaler følgende om Snublepupp:

-Mye kvalitet. Kan variere noe men man må alltid regne med laget. Spennende typer og ett spillende lag.

IFS anser Snublepupp som en klar kandidat til avansement fra gruppen.

 

Balkan Express (tidl. Dolap/Dukati)

Balkan Express kommer fra Stavanger Indoor med smaken av gull. Laget vant sist turnering i Stavanger Indoor etter et knallhardt oppgjør mot Luringane.

Sasa Hrnjez og Dolap kom på andreplass i Stavanger Indoor forrige sesong, like bak 1-2-3 Rogaland Futsal. De kaller seg nå Balkan Express. Med forsterkninger i Dukati-spillere og med en vinnervilje som av og til kan grense til for høy temperatur, kan Express-laget nå langt i NM. Da må de klare å holde hodet kaldt!

Roy Larsen, tidligere turneringsleder og spiller fra avd. Stavanger med lang IFS-fartstid, gir sin kommentar:

– Balkan Express kan nok gå helt til topps. Laget slo suverene Luringane i forige turnering i Stavanger og består av spillere fra Dolap og Dukati (slått seg sammen). Får guttene samspillet til å virke, samtidig som samholdet i gruppen fungerer optimalt, kan dette laget overraske de fleste i årets NM. Potensiale er der med finale, men tror dessverre det stopper med kvartfinale.

Kenan Mehremic er en av spillerne som har deltatt i lang tid i IFS Stavanger. Han er klar for Balkan Express, og er en hardtarbeidende, rolig og sikker ballbehandler. Mehremic er en av flere Balkan-spillere som er å se på spillertabellen i Stavanger.

IFS blir svært overrasket hvis Balkan Express ikke kommer seg videre til sluttspillet. 

Relatert:

Saken fortsetter under.

Indoor-profilen: Kenan Mehremic

 

Saken fortsetter under bildet.

TEAM SERIØS | Øverst fra venstre: Markus Berntsen, Magnus Hellem, Kim Gulbrandsen
Nederst til venstre: Sondre Smith, Jonas Flood, Markus «Niko» Berntsen og Thomas Møller Jensen

Team Seriøs kommer fra Oslo med en fandenivoldskhet og seiershunger. Lagleder Thomas Møller Jensen er ikke snauere i sine uttalelser enn at han spår gull, til tross for alle topplag og enestående spillere Team Seriøs må overkomme frem til en eventuell finale. Allikevel, Team Seriøs fortjener å ha troa! Laget har vunnet gull i Oslo Indoor tidligere, og mye kan skje mot de antatt beste i løpet av 14 minutters kamper.

-Team Seriøs løftet bøtta i fjorårets nest siste Oslo turnering og kom på 5. plass på maratontabellen. Vi har også gått helt til topps i en rekke andre småturneringer, sier Møller Jensen til futsal.no, og fortsetter:  – Våre ambisjoner er å gå videre fra gruppespillet og derifra knuse alt og gå hele veien. Vi tenker ikke på hva vi møter. Vi spiller fysisk, kynisk og gjør det som skal til for å vinne!

Relatert:

Saken fortsetter under.

NM: Team Seriøs fra Oslo skal knuse all motstand!

IFS rynker ikke på nesen av Team Seriøs, men vi betrakter laget som en outsider, ikke gruppefavoritt.

 

El Cartel og FK Kvest mener vi vil få tøffe oppgjør i gruppen. Lagene betraktes ikke som noen top dogs, men i IFS-turneringene vet vi jo at de beste kan tape mot antatt dårligere motstand; det avhenger av fokus, samspill og kommunikasjon. Dersom de beste spillerne på topplagene svikter, kan vi være vitne til at underdogene våkner til live. Klarer El Cartel og lagleder Fabio Andres Meza Gualdron å benytte ressursene korrekt i hver kamp? Gualdron må være listig, organisert og lede laget med jerngrep. El Cartel har ikke råd til å gjøre feil. Hver kamp vil telle! Ungguttene på FK Kvest kan heller ikke ta store risikoer i spillet. Kommunikasjonen må være på topp!

Eidsaa sier følgende: -El Cartel har variert litt. Har fått litt kontinuitet i laget og da har resultatene også blitt bedre. FK Kvest het tidligere Svein 2019. Aleksander Austvik og co. er litt urutinerte i futsalsammenheng. Men for all del, de har fine kvaliteter!

 


IFS tror El Cartel vil gjøre det bedre i gruppen enn urutinerte FK Kvest, men ungdommelig engasjement har gitt fortrinn tidligere. Avansement til sluttspill for lagene vil overraske oss. 

 

GRUPPE 2
Lørdag 11:30-14:00

Laksekongan (Kristiansand)
XxSKxX (Oslo)
Lund Futsal (Kristiansand)
Tiki Taka Futsal (Kristiansand)
Hpd Futsal (Oslo)

 

Laksekongan fra Kristiansand Indoor er ingen enkel nøtt å knekke. Christoffer Myhre og co. leker ikke futsal. Laksekongan er et topplag, intet mer å si. Sølv er beste NM-meritt for laget i 2011, da med virtuosen Daniel Aase og tidligere IFS-landslagsspiller og teknikeren Ali Al-Gashamy på laget. Utsøkte ballbehandlere besitter laget ennå, og IFS-landslagsspiller Simen Lirio vil garantert prøve å briljere med sin uredde, tekniske spillestil.

Saken fortsetter under bildet.

Futsaleleganten Daniel Aase ble kåret til beste spiller i IFS Futsal- NM 2011, og beste spiller i innledende runder i IFS Futsal-NM 2010.

Eidsaa kommenterer:  -Laksekongan er alltid blant Topp 4 når de deltar. Mye kvalitet i begge ender. Lenge siden sist NM for laget. Blir gøy å se hva de får til.

Gøy vil det bli når Laksekongan og IFS-landslagsspiller Simen Lirio starter spillet sitt!

Relatert:

Saken fortsetter under.

NM All-Star Team 2011

Storheten Laksekongan tilbake med gull!

NM-klare Simen Lirio: Laksekongan går for gull i årets NM!

IFS tror Laksekongan kan nå langt i NM, og seiler opp som gruppefavoritt og en av gullkandidatene. 

 

XxSKxX fra Oslo Indoor blir spennende å følge med. Laget er vant til knallhard motstand i Oslo, og vil nok ikke bli vettskremt av  gruppemotstanderne. Spørsmålet er heller om de faktisk klarer å stå imot Laksekongan og Lund Futsal som begge helt klart vil prøve å trille ball og eie kampen.

Sjefen for Oslo, Kim Lönn, kommenterer: – Laget har ikke vært med på de to første turneringene i Oslo. Tidligere har de fått mange maratonpoeng på grunn av mange kvartfinaler og noen semifinaler.

Med andre ord gjenstår det en forløsning for Phillip Blindern Myhre og mannskapet. Det skader ikke å oppleve en endelig full seier i selveste NM, selv om vi tror gullfangst kan bli altfor tøft for Myhres gutter.

IFS tror XxSKxX kan klare å komme seg videre fra gruppen, men veien videre kan bli i vanskeligste laget for Oslo-laget. 

 

Bak fra venstre: Hans Berge Jr., Henrik Femsteinvik, Mats Olsen og Jens Jærnes.
Foran fra venstre: Mathias Madsen og Sander Sjøkvist.

Lund Futsal består av unge majesteter som blåste Albbos av banen med 5-0 i tidligere turnering denne sesongen. Albbos vant sin første turnering noensinne forrige gang, og blir regnet for å være sterke. Lund Futsal er altså ikke til å spøke med.

-Veldig like kvaliteter som Morgendagens Helter, de liker å spille ball, sier Christer Eidsaa.

Ikke dårlig å bli sammenlignet med thunderlaget Morgendagens Helter som kom på sølv i forrige NM!

IFS tror laget kjemper om topp-plassering i gruppen. Fortsettelsen videre er åpen. 

Relatert:

Saken fortsetter under. 

Lund Futsal i føringen i Kristiansand!

 

Tiki Taka Futsal og HPD Futsal (kaller seg Helt på Dass i Oslo Indoor) vil være underdogs i denne gruppen.

HPD Futsal er ungt lag, og består av Henrik Børve Nygård, Henrik Kronborg, Vetle Ekern, Sebastian Horn, Isak Jubler, Niklas sekkelsten, Eskil martinsen, Jonathan Bondevik. Laget sanket akkurat nok poeng til å komme innenfor Topp 15 i Oslo Indoor.

Tiki Taka ledes av Sebastian Nuri og Eric Stensøy. Laget kom på en delt trettende plass på maratontabellen i Kristiansand Indoor, og er ifølge Sebastian Nuri med for å oppleve NM og å kose seg på parketten.

-Tiki Taka liker å trille ball, og lever altså opp til navnet, sier Christer Eidsaa, – de har imidlertid litt liten rutine og manglende fysikk, derfor har de ikke klart å gå helt veien i regionale sluttspill.

 

GRUPPE 3

Lørdag 11:30-14:00

Team Fivert (Trondheim)
Ticamasaga (Oslo)
Blaker IL (Kristiansand)
Sjakk matt (Kristiansand)
Fiskå Futsal Forening (FFF) (Stavanger)

Som kaptein fikk Stian Reinertsen æren av å bære flagget under åpningsseremonien.

 

Når vi skal introdusere første lag i gruppe 3, så er det naturlig å eksponere lagleder for maratonmesteren Team Fivert, Stian Reinertsen. Selve ryggmargen i Team Fivert. Helgelendingen har vært med i IFS helt tilbake til begynnelse av 2000-tallet, og mannen er spekket med all erfaring som er nødvendig for å seile Fivert-skuta helt i havn. Og med havn mener vi NM-gullet. Stian Reinertsen er en akademiker; faglig sterk i sitt virke, og ikke mindre sterk i «læren om futsal». Hans tilnærming til futsal, i ord og gjerninger, er annerledes og nettopp mer akademisk og analytisk rettet enn hos andre futsalentusiaster. Han forstår spillets gang og faser; han prøver å lese spillet for å avgjøre når spesifikke overganger skal gjøres, når man bør ligge kompakt, når man skal vise eksplosivitet offensivt i korrekte takter og bevegelser, og ikke minst når man bør endre taktikk. Ikke rart han ble kaptein for IFS-landslaget i Futsal-EM 2016 i Russland. Taktikeren av rang tar med seg et aldeles solid lag fra Trondheim Indoor, og Reinertsen har kommentert dette om laget:

-Spillerstallen er bredere og bedre enn på samme tid i fjor. Vi begynner å nærme oss 25 spillere som kjemper om plasser i kamptropper i ulike serie- og cupspill. Konkurransen er sunn og nødvendig for å skape en god utviklingskultur i vår futsalklubb.

IFS ser på Team Fivert som en av favorittene til å nå helt til topps. Samtidig skal vi bite merke i hva Reinertsen selv sier:

-Vi ser at veien til bli Norgesmester er tøff. Kort kamptid, mange gode lag og i særdeleshet gode individualister gjør alltid NM til veldig åpne turneringer. Man skal ha fullklaff, flyt og gjerne marginer med seg. Vi hadde ei tøff pulje i 2015, og karret oss så vidt videre etter vinnerskåring sekunder før slutt mot gode Høllen Futsal. Deretter  ble det tidlig stopp mot Møller Dæhli og hans Spellagå i sluttspillet. En tett og jevn kamp som kunne bikket begge veier.

Relatert sak:

Saken fortsetter under relatert sak:

Mats Møller Dæhli: Spellagå må gjennomføre et taktisk prikkfritt NM!

 

Amund Haaland Aano og Ticamasaga kommer fra Oslo Indoor etter en delt førsteplass på tabellen i fjorårets sesong. Oslo-sjefen Kim Lönn sier følgende om laget: – Ticamasaga kommer «alltid» til semi i Oslo – sist bare kvartfinale dog. Ryktene sier at Alf Jakob Aano er med og da er laget toppet.

Ticamasaga

 

Respekten er stor for sympatiske Alf Jakob Aano. Sympatisk, men også dristig og slu på parketten. Vinnerinstinktet er godt på plass! Han har ballegenskaper som skaper vansker for motstanderlaget og et driv som gir offensiv løft for ethvert lag han er med på. Ikke minst landslaget. Aano har vært inne i troppen siden AMF Futsal-VM 2015, og med en slik erfaring så kan han mane frem det beste i lillebror Amund og resten av Tica-troppen!

 

 

 

 

Relatert:

Saken fortsetter under.

Landslagsprofilen | Nr. 3: Møt Alf Jakob Aano

Alf Jakob Aano, EM 2016

Amund Aano sier følgende til futsal.no: –  Vi har gjort en ganske så bra signering her! Han tar også med seg kompis og lagkamerat fra tiden i Løgnaslaget – Peter Guttormsen.

Løgnaslaget var et storlag i Oslo Indoor til troppen ble oppløst. Guttormsen har altså vinnererfaringen som skal til for å være med å løfte Ticamasaga, han også!

Forøvrig består Ticamasaga av David Harbo, Petter Sandal Nodevik, Martin Johansen, Vegard Samuelsen, Ole Martin Flaat utifra opplysninger vi har mottatt. Disse gutta har opplevd toppnivået i Oslo Indoor!

Fra å være et topplag i Oslo Indoor har Ticamasaga blitt enda mer toppet. IFS tror på klart avansement til sluttspillet, men nøler med å hinte om Topp 4 -plassering i NM. 

 

 

BLAKER| Bak fra venstre: Tor Sælthun, Tobias Haslemo, Robin Christensen og Stian Ingebrethsen Foran fra venstre: Alexander Ruden, Kent-Erik Sælegg og Brian Jensen.

Blaker Futsal har to års fartstid i IFS-sammenheng. Kent Erik Sellægs gutter entret Kristiansand Indoor med gode resultater, og kom på fjerdeplass på tabellen i første sesong de deltok i, og andreplass i fjorårets sesong. Ikke verst for gutter med kun 8 turneringer bak seg.

 

Relatert:

Sak fortsetter under.

Blaker IL stoppet FC Pejas seierrekke

-Blaker stiller i NM uten IFS-turneringer bak seg denne sesongen. De er gode defensivt, og vanskelig å møte, sier Christer Eidsaa i avd. Kristiansand.

I fjorårets NM kom Blaker til åttendelsfinalen hvor laget tapte 3-2 mot OSI Futsal.

Balker sier selv på sin Insta-konto følgende: Gutta er klare for å herje på hjemmebane!

IFS tror ikke på nevneverdig herjing fra Blaker da motstanden i NM er av høy kaliber. Med defensiv, kompakt struktur kan laget karre seg til sluttspillet med tidlig stopp der. Når det er sagt, så la oss ikke glemme at Kristiansand-lag gjør det heftig i NM; prove us wrong, Sellæg! – På hjemmebane!

 

Kamil Bieleckis Sjakkmatt og Vegard Terøys Fiskå Futsalforening (FFF) blir underdogene i gruppen, etter vår mening. 

-Sjakk Matt liker å spille. Det blir spennende å se utviklingen i laget fra sist sesong da de de så lovende ut, sier Christer Eidsaa.

Lagleder Kamil Bielcki sier følgende til IFS: – Vi har veldig bra, ungt og spillende lag! Vi har meget gode enkeltspillere som fører til at vi kommer langt i hver eneste turnering! Vi varierer litt på mannskapet men jeg lover at det ikke blir lett å slå oss ut av NM 2017!

-FFF vil nok slite med å komme seg videre til årets NM-sluttspill, sier Roy Larsen fra avd. Stavanger, – til det har det blitt for lite turneringer på laget på parketten. Om laget har fått trent i skjul kan laget overraske. Laget har noen uslipte teknikere som virkelig kan slå til neste helg. Laget hadde en heftig kamp om puljeseieren mot nevnte Dynamo Klepp tidlig i 2017. Kampen der endte uavgjort. Det er mye potensiale i laget, men vil nok få det svært tøft i Kristiansand. Men håper laget motbeviser meg. Deltok heller ikke på årets første turnering forige helg i Stavanger, kanskje Vegard Terøy lar guttene hvile seg i form til NM?

Underdogene har glimtet til i tidligere NM, men da må Bielecki fortsette å få frem det beste i Sjakk Matt, og Terøy må få FFF til  å arbeide rundt teknikerne sine uten at det går utover defensiv reparering.

Pulje 4
Lørdag 14:30-17:00

Oslo Futsal (Oslo)
KSI Futsal (Kristiansand)
International Rogaland (tidl.Aksamije) (Stavanger)
Åros FK (Kristiansand)
Lag kommer

Oslo Futsal skal toppseedes, kommenterer Kim Lönn, leder for avd. Oslo. Mer er det ikke å si om den saken.

Oslo Futsal

Esben Rashid vs. Frankrike i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Disse gutta kan spille og briljere. Med seg på laget er mister Oslo Futsal himself; IFS-landslagsspiller Esben Rashid. En gigant i Futsal-Norge; en artist og maestro. Rashid har en nærkontakt og kontroll med futsalballen som er misunnelsesverdig. Han skjermer ballen som et skjold, og når muligheten er der spiller han seg fri og skyter så hardt at keeper mister fotfestet hvis han prøver å redde. Normalt går skuddet så raskt at keeperen ikke har tilstrekkelig reflekser til å reagere. Pang i mål. Igjen og igjen! Møter du Esben Rashid, møter du en av de aller ypperste futsalartistene Norge har sett.

 

 

 

 

Relatert:

Saken fortsetter under.

Maestro Esben Rashid: – Futsal er som sjakk med liten tid til feil!

 

Men spiller Rashid? Ryktene skal ha det til at han blir rådgiver på sidelinjen grunnet skadeplager. Oslo Futsal kan gå glipp av Rashid! Hvilket tap for laget isåfall!

La oss allikevel ikke kimse av resten av troppen: Teknikere og ballbehandlere av rang som ikke har respekt for motstanderlaget. Disse gutta spiller sitt spill, basta!

I tidligere intervju sier Esben Rashid følgende: – Oslo Futsal besitter egenskaper som hører hjemme på landslags-og elitenivå!

That sums it up!

IFS mener at Oslo Futsal går videre fra gruppen, men vi er usikre på troppens slagkraft til troppen uten en Rashid på laget. Er Rashid alfa og omega? Ihvertfall hvis de skal helt til topps, tror vi. 

 

KSI Futsal kjenner vi alle til som hardtarbeidende og defensivt sterke, krydret med gode individualister. Historisk har vinnerviljen vært enorm hos KSI-gutta. Vi er usikre på troppen i årets NM. Joachim Johansen og Simen Lirio spilte med KSI-gutta i fjorårets NM, nå skal de spille for henholdsvis Snublepupp Futsal og Laksekongan. EM-keeper Trogrimm Tveito skal etter sigende heller ikke være med. KSI Futsal rangeres høyt nettopp fordi de har gjort det bra i tidligere mesterskap og turneringer. Ingen piller disse gutta på nesen i store mesterskap, men kanskje det skjer i år?

-Lederteamet i Kristiansand sier følgende: – KSI har gjort det veldig godt i NM. Usikker på hvem som stiller i år. Men att lag som aldri må undervurderes!

KSI Futsal tok bronse i fjorårets NM. Klarer de å erstatte toppspillerne Johansen og Simen Lirio?

IFS tror KSI kjemper seg til sluttspill-plass, men uten gode individualister på laget kan veien videre bli tøff. 

 

International Rogaland er tidligere Aksamije som vi vet besitter gode futsalegenskaper og masse erfaring. Vi lar tidligere turneringsleder fra avd. Stavanger, Roy Larsen, gi en kommentar:

-Futsal International Rogaland, her oser det av rutine. Laget har i en årrekke vært i toppen av Stavanger Indoor da under navnet Aksamije. Fysisk rutinert lag som bruker rutinen til å lure andre lag til å gjøre feil. Har også 2-3 teknikere som kan sende motstanderens spiller opp i sekreteriatet under kampene. Får de ting til å stemme kan de komme seg videre til sluttspillet, kanskje en kvartfinale er innen rekkevidde. Hver kamp kan egentlig gå i alle retninger, de kan slå det beste laget i puljen. Så kan de plutselig overraske i siste puljekamp med tap. Får de alt til å stemme er det ikke mange som kan stoppe dem. Blir en tøff kamp på å komme seg videre i gruppespillet. Potensiale til å nå kvartfinale.

Actionbilde fra tidligere turnering i IFS Stavanger Indoor: Aksamije – Duakti 4-0

IFS lar Roy få siste ord. International Rogaland kan avansere, men da må spillet klaffe. 

Christian Keims Åros FK og annet relativt lavere rangert lag (settes snart inn i oppsettet) fra Kristiansand Indoor vil få det tøft i gruppen sin, tror vi.

-Åros har mange unge fjes. Laget tenker offensivt og er i en spennende utvikling, sier lederteamet i Kristiansand. Åros kan underholde med offensiv tankegang, men med tanke på nivået på motstanderlagene i gruppen har de ikke råd til for mange tabber høyt på banen.

Pulje 5

1-2-3 Rogaland Futsal (Stavanger)
La Familia (Trondheim)
Albbos (Kristiansand)
Pølsebua FC (Kristiansand)
FC Mødre

 

Landslagsleder Tommy Nicolaisen, EM 2016

1-2-3 Rogaland Futsal styres av landslagsleder Tommy Nicolaisen. Spillertroppen består av svært gode teknikere, og utfordringen til Nicolaisen blir å strukturere laget som ser ut til være et nykomponert lag uten mye spilletid sammen. Det ryktes at toppspillere som Thierry Dje Dje og Behajdin Celina skal være med. Høy klasse og individuelle ferdigheter! Men denne puljen kan vise seg å være meget hard. Nicolaisen må holde laget i sin støpeform hele veien. Samspillet må fungere og Nicolaisen må holde kommunikasjon oppe.

Faren er stor for defensive glipp, og vi mener at det ikke er en selvfølge at 1-2-3 Rogaland er gruppefavoritt mot sterke lag som La Familia og ikke minst fremadstormende Albbos. Avansement er uansett klart i rekkevidde.

 

 

Deniz Akat, La Familia

Leutrim Berbatovci sitt trønderlag, La Familia, kommer fra Trondheim Indoor med andreplass på tabellen ifjor, 5 poeng bak Team Fivert. Joachim Andersen, leder i avd. Trondheim, mener at La Familia ligger på samme nivå som Ragazzi, men har et stykke igjen til å komme opp på Team Fivert sitt totalnivå. Selvsikkerheten er uansett stor hos La Familia, og den kan være viktig. Respekt for motstanderlag kan være feilaktig tankegang, av og til bør man fokusere på sitt spill, sitt eget spill kjenner man ihvertall som lag, og det kan man forholde seg til. Defensive knagger blir allikevel viktig å ha i et NM, og spørsmålet er om gode spillere som Deniz Akat kan holde oppe trykket og dominere uten at det går på bekostning bakover. En av toppspillerne, Prince Kala er dessverre for laget fraværende i årets NM. Leutrim Berbatovci holder nå fokuset på Deniz Akat som vil være en avgjørende, individuell brikke. – Han er neste landslagsspiller, etter min mening, sier laglederen bastant. Berbatovci var selv med på regional landslagssamling i Trondheim Indoor, og vet hvilke gode spillere som befinner seg i Trondheim Indoor. Han kommenterer at keeper Joakim Vanebo er blant de beste i Trondheim Indoor, og foran Vanebo har de godt samspilte spillere som Erik Berdal, Leutrim Berbatovci, Anthony Pham og Deniz Akat. Anthony Pham kan også bli en nøkkelspiller!

 

La Familia kom på andreplass i forrige turnering i Trondheim Indoor.

Vi tror at La Familia innehar kvaliteter til å avansere til sluttspillet, men laget er ikke gruppefavoritt. 

 

Albbos er vi virkelig spente på å se. De er i en stigende formkurve med sin første turneringsseier i forrige Kristiansand Indoor. Fra før vet vi at de har gode spillere som eksempelvis Emir Hapovac som regjerte i flere år i Stavanger Indoor, men det viser seg at de i årets NM har fått en enda bedre stall. Eidsaa sier følgende: – Albbos er med denne stallen et kjempespennende lag, ett fyrverkeri offensivt, sier lederteamet i Kristiansand, og modererer seg litt: – Men blir spennende å se om de får orden defensivt…

-Albbos er et lag som begynte å spille futsal-turneringer siden desember 2016, og siden da har vi spilt 3 av 5 i finalen i Kristiansand indoor. Forrige turnering i november så kom vi på førsteplass. Laget består albanske, bosniske og norske talenter. De beste spillerne på laget er kapteinen Emir Hopovac som blir kalt for Messi i FUTSAL; en annen god spiller er 17 år gamle Altin Ujkani og flere andre talenter som Sinan Maksumic, Besnik Cimili, Ole Kristensen, Marcus tanum, Anel Valjevic og to nye spillere Wilhelm Pepa og Dardan Dreshaj. Vår teknikk i futsal er en blanding av balkansk og norsk.  Vi håper med de spillerne vi har at vi skal komme til finalen, kommenterer lagleder til Albbos, Bahri Ujkani.

Wilhem Pepa var med for IFS-landslaget i EM 2014 i Tsjekkia.

Albbos på hjemmebane kan fort vokse seg sterk nok i gruppespillet til å vinne gruppen. Samtidig har laget variert i spillet, så vi skal være obs på det. Nevertheless! Dardan Dreshaj og Wilhem Pepa vil være en stor forsterkning og de er i tillegg vant til å spille sammen fra topplaget FC Peja. Sammen med Emir Hapovac og resten av playmakerne tror vi laget kan imponere med en gruppeseier. Nå er presset stort på lagleder Bahri Ujkani : ) 

 

Pølsebua FC og FC Mødre kommer inn fra sidelinjen som lag som vi tror kan få det tøft. Marius Olsen sitt Pølsebua-lag beskrives av Christer Eidsaa fra avd. Kristiansand som en fin gjeng som liker å spille og kan skape underholdning.

FC Mødre tror vi har hakket større sjanse for å overraske i gruppen enn Pølsebua FC. Eidsaa kommenterer følgende om Lasse Byklums Fc Mødre: – Unge FC Mødre begynte futsalkarrieren sin i Sofaligaen, men ble flyttet til Nivå 1 fordi de var for gode for sofaklassen. I Nivå 1 gjorde de seg ikke bort, og scoret et av de fineste målene jeg har sett i avd. Kristiansand.

Saken fortsetter under Instagram-posten.

 

Fredrik Fredriksen i lederteamet supplerer: – FC Mødre har ikke vært med i høst, og er vanskelig å vurdere. Antar de prøver å toppe laget i NM, men blir i beste fall en outsider.

Henrik Espeland på FC Mødre sier følgende: -Vi er et lag med ikke de aller beste enkeltspillerne, men spiller veldig bra som kollektiv og har vist at vi kan slå hvem som helst.

Med nivået på Topp 3-lagene blir det allikevel for tøft for Pølsebua FC og FC Mødre. 

 

Gruppe 6
Lørdag 14:30-17:00

Morgendagens Helter
Ragazzi
Volvo240
Tobienborg Futsal
Dynamo Klepp

Oioioi! I dene gruppen blir det fart, teknikk, målhunger, temperatur og tempo!

Morgendagens Helter. Disse er virkelig morgendagens helter: Stortalenter som ifjor viste briljans og ekstremferdigheter. Laget mangler etter sigende Kristoffer Syvertsen og Jesper Daland, men spillerstallen er balansert allikevel ifølge Morgendagens Helter selv:

-Vi har fått tilskudd av en annen stor tekniker med navn Tobias Christensen. Han er blitt en fast bidragsyter til Start sitt A-lag så vi håper han kan sende dem rett opp til Eliteserien slik at han slipper å spille kvalik, noe som kan gå utover Futsal-NM.

Sørlandets stolthet rykket jo opp, så det må være gode nyheter for Morgendagens Helter. Spekket med talent og utsøkt ballbehandling kan Heltene spille seg til gruppeseier.

Lederteamet i Kristiansand kommenterer: – Laget kom på andreplass i NM ifjor, og de har fått mer tyngde og rutine til årets NM. De må absolutt regnes med som kandidat til å nå lengst!

Morgendagens helter har tidligere uttalt om stallen: – Det er generelt gode, fotrappe fotball/futsalspillere som liker å spille den kjente Tiki taka-stilen. Pasningsspillere, kombinasjonspillere og driblere er stikkord som beskriver spillerene våre godt.

Morgendagens helter | Bak fra venstre: Sander Hansen Sjøkvist, Lars Kvarekvål (ikke med på laget), Fredrik Kristensen Dahl, Mathias Myhre Madsen, Daniel Goa Utgård, Sebastian Hornnes Heggland. Foran fra venstre: Jesper Daland, Kristoffer Sindholt Syvertsen

Vi tror Morgendagens Helter kan toppe gruppen dersom spillerstallen er intakt.

Relatert:

Saken fortsetter videre under.

Morgendagens Helter: Kristiansand-lag kan vinne årets NM!

 

Ragazzi kom på tredjeplass ifjor å tabellen i Trondheim Indoor. Knut Kåre Brøndbo sitt lag regnes for å være blant Topp 5 i Trondheim, og er temposterke, fysiske og målhungrige.

-Vår største styrke er nok at vi er veldig samspilte etter å ha vært på samme lag både i futsal- og fotballsammenheng i mange år.

Abdi Mohamed er lagets viktigste brikke, og har vært i søkelyset hos landslagslederen. Han vil være sentral brikke, og han må holde sitt toppnivå jevnt, og ikke miste fokus. Han kan falle nedpå, og da kan Ragazzi falle nedpå. Brøndbo må følge med på tenningsnivået!

Ragazzi fra IFS Futsal-NM 2016

Relatert:

Saken fortsetter videre under.

Oddsfavoritten Ragazzi: – Vi er veldig samspilte

Vi tror Ragazzi kan få det tøft i gruppen, men har en viss sjanse til avansement hvis de klarer å løpe i senk motstanderne med hardt press og høyt tempo. 

 

Volvo240

Lederteamet i Kristiansand Indoor innleder: – Veldig varierende. Kan spille fantastisk futsal, men kan også slippe motstander lett til. Greier de å tette igjen bak?

Det er spørsmålet. Greier de å tette bak?

Ingen kan si noe på kvaliteten på spillerne på Volvo240, og laget har verdifull erfaring fra UEFS Mesterligaen 2017 i Italia. God stall og internasjonal erfaring, men litt rotete i det defensive. Oppskriften er da simpel: Hold forsvaret kompakt og la kommunikasjonen være på topp i markeringsfasene. Lett å si, men vanskelig å utføre mot bevegelige Ragazzi og teknisk, dyktige Morgendagens Helter. Man skal heller ikke kimse av Tobienborg som vil stille mannssterke.

Volvo240 kan fort endre på tredje eller fjerde hvis ikke Andreas Torkildsen får orden på rekkene.

Men Volvo240 har Jan Åge Nordbø! Får Volvo-gutta en i trynet, reiser Nordbø seg og utligner. Han er goalgetteren! Scoret nesten tosifret mål i gruppespillet i fjorårets NM.

-Vi har få trekk og er en del individualister, men vi er kontringssterke, noe vi viser i dag når vi får alle mål på kontring, sa Nordbø etter kamp i Mesterligaen.

Jan Åge Nordbø og kontringer = Volvo240

Volvo240 fra UEFS Mesterliga i Italia 2017: Bak fra v.: Torgeir Aslestad, Andreas Ajer, Kristoffer Hetlebakke, Andreas Torkildsen, Einar Lundefaret, Edvard Ajer Foran fra v: Gaute Aas Levang, Lars Petter Jonskås, Erlend Kasin, Jan Aage Nordbø (kaptein), Kjetil Sveinsson, Håvard Lilletvedt.

Vi tror Volvo240 avanserer til sluttspillet hvis de har arbeidet med det defensive og får i gang sitt velkjente, offensive driv. Kontringer kan fort bli nøkkelen for laget!

 

Jarle Rogstad fra regional IFS-landslagssamling i Kristiansand

Tobienborg Futsal stiller med nykomponert tropp basert på spillere fra Høllen Futsal. Høllen-gutta er gode, veldig gode! Mindre erfaring i Kristiansand Indoor gjør at vi ikke er helt sikker på toppnivået til laget, men er de tilbake i sin vante form så kan vi fort oppleve en overraskelse i denne gruppen. Ingen må ta lett på NM-utgaven av Tobienbiorg Futsal. Høllen-spillerne har deltatt i Mesterligaen i Spania, og har årevis med futsalrutine. Se opp for Jarle Rogstad dersom han spiller! Se opp for tettheten i det defensive og klokskapen i spillet.

Jakob Rogstad kommenterer for Tobienborg Futsal: – Gruppen ser veldig sterk ut med to lag på et veldig høyt nivå fra Kristiansand. Volvo 240 er i mine øyne et lag man må regne med at kan gå hele veien til NM- gull.

Tobienborg kan plutselig danke ut alle lagene, eller ihvertfall stille jevnt mot absolutt alle. Men vi vet ikke nok om dagens tropp til å være bombastisk, men aner en liten overraskelse i vente hvis Tobienborg stiller med alle Høllen-spillerne. De går derimot ikke helt til topps i NM!  

 

Dynamo Klepp har lite fartstid i Stavanger Indoor, og vil nok få det vanskelig i denne gruppen. Ingvald Austrått, lagleder for Stavanger-laget sier følgende: – Hvis jeg skal beskrive futsal-laget mitt må det bli hurtighet, teknikk og pumping. Våre futsalmeritter er  kvartfinale i Stavanger Indoor og åttendedelsfinale i Tryggheim Nattcup. Vi spiller med en klar defensiv struktur, svært kynisk taktikk og unike goalgettere . Målet er å gå videre til sluttspillet i NM, og min største utfordring er å holde laget samlet.

Dynamo Klepp | Bak fra høyre: Per Undheim, Martin Bore, Dag Bjarne Carlsen, Ingvald Austrått(Manager)
Foran fra høyre: Axel Kindervaag, Simon Tønnessen, Stig Marius Haugland, Kalle Skrettingland Roba
(Ikke tilstede på bildet: Sebastian Solheim og Tron Olav Kleppa)

Tidligere IFS-leder i Stavanger er ikke helt skeptisk til at Dynamo Klepp kan overraske: – Dynamo Klepp tror jeg kan slå alle og tape mot alle lag i helgens NM. Laget består av unggutter med stort engasjement på parketten. Husker godt hvor respektløse de var i kvartfinalen mot Fallom. De kjørte nærmest over Fallom de første 5 minuttene, samtidig som de hadde stålkontroll bakover. Dessverre tapte guttene 4-1 etter at Fallom brukte sin rutine (tålmodighet) mot Dynamo Klepp sin utålmodighet. Guttene tok litt større sjanser fremover, noe som gjorde at Fallom fikk inn noen kontringer. Får de luket vekk utålmodigheten og spiller slik dem gjorde mot Fallom helt i starten av nevnte kvartfinale kan de nok karre seg videre til sluttspillet, men blir nok tøft grunnet lite futsalturneringer i Stavangerområdet. Krysser fingrene for god trekning og god futsal på parketten for Dynamo Klepp. Tips: Tar en 3. plass i gruppespillet (som kanskje gir sluttspillplass).

Relatert:

NM: Dynamo Klepp fra Stavanger har mål om sluttspill-plass

Etter samlet vurdering tror vi ikke Dynamo Klepp har nok futsalrutine til å overvinne de andre motstanderne. 

Please follow and like us:
error
Annonse: