Kvinnelandslaget til Futsal-EM i Spania!

- Vi er best i futsal når vi klarer å senke skuldrene og ha det gøy på banen!
Annonse:

04.-08. desember er det klar for både Futsal-EM for kvinner og U21 herrer i regi Det Europeiske Futsalforbundet UEFS. Det vil være en historisk uke og år for IFS, da forbundet ikke har hatt satsing innenfor disse kategoriene. IFS vil gjerne organisere mest mulig aktivitet innenfor flest mulige kategorier, men økonomien setter dessverre en stopper for utvidelse og prosess. Spillerne som nå deltar for U21- og kvinnelandslaget har stilt opp med egne ressurser og økonomi for å bidra til at IFS får sendt ut troppene til Spania.

-Vi er kjempeglade for at spillerne på begge landslagene har ønsket å være med på de premisser IFS kunne foreslå, og all honnør til disse, kommenterer Kurt Hartvedt, leder for IFS; – To personer skal ha ekstra stor honnør, og det er søskenparet Amund Aano og Anna Aano som begge tok initiativ til å være lagansvarlig. U21-laget består av spillere fra Ticamasaga fra Oslo Indoor hvor Amund er lagleder, og kvinnelandslaget består hovedsaklig av spillere fra OSI Futsal hvor Anna er sentral.  Ekstra spennende er det at vi får sendt kvinnelandslag til Europa med tanke på at vi ikke har en egen kvinnesatsing. Vi håper at vi i nærmeste fremtid kan få til egne turneringer for kvinner, og at landslagssatsingen kan være en dytt i riktig retning.

Nedenunder følger intervju med kvinnetroppen:

Kan dere beskrive spillerstallen (navn, ferdigheter, annen info)

-De fleste av oss spiller futsal sammen på OSI (Oslostudentenes idrettslag) sitt kvinnelag – i 1.divisjon i Oslo. Vi trener sammen to ganger i uken inne, og har kamper (nesten) annenhver søndag. I tillegg spiller flere av oss sammen ute – på 11-erlaget til OSI. Vi er altså et lag som kjenner hverandre godt i spillsammenheng. I tillegg til å spille futsal og fotball sammen, er vi venner utenfor banen og finner på mye sosialt sammen!

 

Så, spillerstallen:

Anna Haaland Aano:
Aano har stått i spissen for å få til et kvinnelag til vinterens EM. Hun er en spiller som liker å utfordre èn mot èn. Lagets Duracell, og har en kondisjon som ingen andre. Aano er en viktig spiller i etablert angrep gjennom kontinuerlige bevegelser og flink til å oppsøke rom bak forsvaret. Hun er veldig god når hun setter fart offensivt. En spiller som gir alt i kamp!

 

 

Ida Thorsen Innleggen

Ida Innleggen Thorsen: Har lagets beste venstrefot og er samtidig rask med ball i beina. Liker å utfordre èn mot èn. Målfarlig. God i oppspillsfasen og evner å holde på ballen feilvendt. Flink til å sette opp kombinasjoner. Ida er ikke redd for å duellere, og løper gjerne både ball og keeper inn i mål!

 

 

 

Caroline Kallevig

Caroline Kallevig: Er lagets playmaker. Hun er god på å fordele baller og liker seg best sentralt i banen. Kvikke bein, og god til å sette opp kombinasjoner. Tar ofte gode valg og har et rapt skudd. Caroline er også meget god til å føre med seg ball, samtidig som hun er dyktig på lese spillet.

 

 

 

Ellen Marie Hole

Ellen Marie Hole: Solid defensiv spiller, leser spillet godt og er god en mot en defensivt. Viktig spiller i kontringsfasen, flink til å sette fart og følge opp på andreballer. Like god med begge bein.

 

 

 

 

Guro Jakobsen

Gina Ellingsen: Vanvittig dyktig til å lese spillet og er samtidig teknisk god. Dribler seg lett forbi både en og to spillere! Flink til å holde på ball og ikke minst slippe ballen i nøyaktig rett tid. En spiller som kan utgjøre forskjellen på tap og seier.

 

 

 

Nina A. Tungen: Bunnsolid spiller som tar kontroll og styring på banen. Utrolig god å ha bak, da hun stopper absolutt alle som nærmer seg målet vårt. Nina leser spillet svært godt, og er derfor på riktig sted til enhver tid. Hun er også livsfarlig med sine knallharde skudd fra distanse.

 

Kaja Haugen

Kaja Haugen: Målfarligere jente skal du se lenge etter. Har et skuddbein og presisjon som tilhører sjeldenhetene. Sterk i dueller og flink til å holde på ball. Klok spiller med god forståelse, tar svært mange riktige valg.

 

 

 

Mari S. Mathisen: Solide ferdigheter både defensivt og offensivt. God til å utfordre én mot én på høyekanten. En spiller som aldri går halvhjertet inn i dueller. Svært godt driv med ball. Kommer alltid på løp langs høyrekanten, og er et viktig angrepsvåpen samtidig som hun er en aggressiv forsvarsspiller som er flink til å bryte.

 

Malin Vik Malnes

Malin Vik Malnes: Ekstremt teknisk, vanvittig god til å utfordre èn mot èn. I tillegg er hun målfarlig. God spillforståelse og fink til å holde på ball. Ble årets toppscorer av samtlige lag i futsalserien sist sesong (aktivitet utenfor IFS, red. anm.). Komplett angrepsspiller, smarte bevegelser, meget god feilvendt og fungerer derfor som et naturlig oppspillspunkt. Lagets viktigste spiller offensivt.

 

 

 

Guro Jakobsen

Guro Jakobsen: En spiller med veldig god spillforståelse. Har sine styrker både offensivt og defensivt. Har fin ro i spillet og har en samlende effekt på resten av laget; om vi blir litt stressa i kamp og får høye skuldre, er Guro utrolig flink til å samle laget og få oss rolige igjen! I tillegg har Guro en ekstremt bra skuddfot!

 

 

 

Martine Flakk

Martine Flakk: Nyeste bidraget til laget. Kom til OSI i høst og har allerede rukket å utmerke seg. En sterk spiller som evner å holde på ball samtidig som evner å sette fart offensivt og er dyktig til å utfordre èn mot én. Leser spillet godt og er derfor dyktig til å bryte foran. Bidrar i kontringsfasen med fart og helhjertede løp.

 

 

 

Linn-Ida Ellingsen: Lagets keeper under EM. Linn-Ida er flink til å lese spillet og sette ballen hurtig i gang. Hun er uredd og tør å gå i dueller. Har et fint overblikk fremover på banen og er flink til å motivere de som spiller foran seg.

Merk: Bilder av spillerne som ikke var tilstede under fotoshooten vil publiseres på Facebook Futsal Norway Women

 

Nivået i kvinnemesterskapet vil  muligens kunne være annerledes enn i Norge, har dere en strategi/taktikk dere tenker å prøve ut? 

-Det er vanskelig å si hvordan nivået vil være, men vi forventer at det blir tøft da motstanderne trolig er på et høyt teknisk nivå, samt at de er bedre skolert i hvordan man spiller futsal; særlig forventes det at flere av lagene har høyt nivå på offensiv samhandling. I Norge møter vi få lag som har et kombinasjonsspill som gjør at vi blir spilt ut, men det kan tenkes at vi møter i EM.

Vi tror likevel vi har gode muligheter fordi vi er et lag med god defensiv struktur, er løpssterke og disiplinerte (typisk norske kan man kanskje si…). Vi tror vi derfor skal evne å både frustrere motstandere, løpe mer, og på denne måten utnytte vår styrke på kontringer. Dette vil være fokus også i seriespill og trening frem mot EM.

I tillegg er det nye regler i IFS (og UEFS red. anm.) enn det vi er vant til fra futsal-serien her i Oslo. Så å sette oss inn i disse reglene og spille treningskamper med disse – vil være en del av forberedelsene! I tillegg har samtlige godt av (enda mer) kondistrening i forkant av EM!

 

Bak fra venstre: Ellen Marie Hole, Ida Innleggen, Martine Flakk, Malin Vik Malnes, Kaja Haugen
Foran fra venstre: Caroline Kallevig, Anna Haaland Aano, Gina Ellingsen Ikke tilstede: Nina Tungen, Linn-Ida Ellingsen, Mari Mathisen

Hva er erfaringen deres i IFS-sammenheng?

-På vårt lag er det kun Anna Aano som har deltatt i IFS-sammenheng tidligere. Aano har spilt turneringer sammen med brødrene sine i Stavanger og i Oslo, og deltok også – som eneste jente – under NM i Ekeberghallen (Oslo) i 2015.

Amund Aano sammen med søsteren Anna fra IFS Futsal-NM 2015.

 

Hva tror du motstanderlagene vil tenke om dere når de spiller mot dere eller ser dere spille?

Styrker: – Godt samspil (som nevn er dette et lag som spiller sammen til ukentlig på trening og i serie) – Et lag med mye ulike ferdigheter som innad i et lag utfyller hverandre

Godt organiserte, vanskelige å bryte ned, evner å presse både høyt og lavt.

Kontringssterke, evner å komme til avslutning på få trekk, selv fra et lavt press.

I de tøffeste kampene klarer vi vanligvis å mobilisere litt ekstra slik at alle gir 100% hele kampen gjennom.

Svakhet: Ingen tidligere erfaring med å møte internasjonale lag, spesielt ikke på landslagsnivå. Har ikke hatt noen fast trener, har styrt treningene våre selv. Nye regler sammenlignet med de vi spiller med i futsalserien.

Vi er ikke et typisk futsallag, med typiske futsalspillere, og på mange måter er både spillestil og spillertyper mer lik fotball. Dette vil nok motstanderne avdekke og vil nok ikke frykte kombinasjonsspillet vårt som ikke er utviklet så langt som vi forventer å møte. Av andre svakheter mangler vi også noen ballspillere, med kvikke bein, eminent teknikk og flinke i kombinasjonsspillet, som man gjerne ønsker i futsal.

Saken fortsetter under bildet.

Hva ser dere frem til i Spania?

-Spille mye futsal og ha det gøy samtidig! Vi er best i futsal når vi klarer å senke skuldrene og ha det gøy på banen!

Møte rutinerte, gode lag og dermed få erfaring vi kan ta med oss videre.

 

Anna Aano har en bror, Alf Jakob Aano, som har deltatt tidligere i landslagssammenheng, hva er hans råd og tips til dere?

-Legg igjen respekten og ha tro på dere selv. Kos dere og ha det gøy på banen!

 Følg kvinnelandslaget på Facebook!

Se videoklipp fra tidligere kvinnemesterskap (klubb):

 

 

 

Intervju med U21-laget publiseres også denne uken!

Oppsettet for kvinner og U21 publiseres etter informasjonsmøte 03. desember. Et forbund har dessverre ikke oppfylt økonomiske krav, og Det Europeiske Futsalforbundet har besluttet å vente med publisering av oppsettet. IFS beklager dette.

Please follow and like us:
error
Annonse: