IFS sitt U21-landslag reiser til EM på søndag, 03. desember

- Vi er så privilegerte som får reise til Spania!
Annonse:

Viktig info: Fra fredag 01. desember kl 16:00 til søndag 03. desember kl 18.00 vil det være en del serverarbeid/flytting som kan medføre liten eller ingen tilgang til futsal.no. Vi beklager bryderiet. 


04.-08. desember er det klar for både Futsal-EM for kvinner og U21 herrer i regi Det Europeiske Futsalforbundet UEFS. Det vil være en historisk uke og år for IFS, da forbundet ikke har hatt satsing innenfor disse kategoriene. IFS vil gjerne organisere mest mulig aktivitet innenfor flest mulige kategorier, men økonomien setter dessverre en stopper for utvidelse og prosess. Spillerne som nå deltar for U21- og kvinnelandslaget har stilt opp med egne ressurser og økonomi for å bidra til at IFS får sendt ut troppene til Spania.

-Vi er kjempeglade for at spillerne på begge landslagene har ønsket å være med på de premisser IFS kunne foreslå, og all honnør til disse, kommenterer Kurt Hartvedt, leder for IFS; – To personer skal ha ekstra stor honnør, og det er søskenparet Amund Aano og Anna Aano som begge tok initiativ til å være lagansvarlig. U21-laget består av spillere fra Ticamasaga fra Oslo Indoor hvor Amund er lagleder, og kvinnelandslaget består hovedsaklig av spillere fra OSI Futsal hvor Anna er sentral.  Ekstra spennende er det at vi får sendt kvinnelandslag til Europa med tanke på at vi ikke har en egen kvinnesatsing. Vi håper at vi i nærmeste fremtid kan få til egne turneringer for kvinner, og at landslagssatsingen kan være en dytt i riktig retning.

Her følger intervju med U21-gutta og lagleder Amund Haaland Aano.

 

Kan dere beskrive spillerstallen?

–   Spillerstallen som reiser til EM U21 består av ni spillere. En del av oss spilte sammen i Ticamasaga (Oslo Indoor) i fjor og gikk også sammen på Sagavoll Folkehøgskole. I tillegg har vi hentet inn fire nye spillere for å kunne hevde oss i Spania i desember!

Amund Haaland Aano:

Var med å starte Ticamasaga futsal i fjor og er vel den på laget med mest futsal-erfaring. Jeg er ikke den beste på banen, men gjør det aller meste av det utenfor banen. Melder på laget før hver turnering og sørger for at vi er nok spillere og slike ting. I tillegg ser jeg på meg selv som en som aldri gir opp og alltid gir alt!

Petter Sandal Nodevik:

Ticamasagas kanskje viktigste spiller fra i fjor! Er alltid en trussel for motstanderen med et enormt rykk, en fantastisk teknikk og et veldig bra skuddben! I tillegg er Petter en spiller som alltid er trofast og som man kan stole på at gjør den defensive jobben sin!

Martin Johansen:

Litt dumt å si dette – for han kommer til å bli enormt kjepphøy, men han er Ticamasagas toppscorer! Måltyv av rang som alltid på rett plass til rett tid! Martin er også veldig viktig for oss og han er alltid gira på fotball og futsal, uansett om det er trening eller turnering.

David Harbo:

Min gode hjelper når det kommer til alt før og etter turneringene og alt rundt Ticamasaga og i forberedelsene til EM U21! Alt fra å ringe til bedrifter og spøre etter sponsing til å legge ut bilder på instagram (følg gjerne Ticamasaga)! I tillegg er han en av de roligste og tryggeste på laget. Ingenting gjør han stresset og han fikser enhver situasjon med en stødig hånd.

Vegard Samuelsen:

Vegard var også med på oppstarten på Sagavoll og var veldig viktig for oss å få med til EM! Han har en fysikk og en fart som er gull verdt både offensivt og defensivt! Selv om han selv ser på seg selv som en ubrukelig spiller offensivt har vi flere eksempler på hans utrolig viktige og ikke minst imponerende bidrag offensivt! Med Vegard på banen kan du føle deg ganske trygg på det defensive!

Saken fortsetter under.

 

 

Anders Mattingsdal:

Vår keeper i EM! Spiller til vanlig i KFUM fotball. Er en keeper som liker å inkludere seg i spillet og som er veldig «safe» bakover, samtidig som han liker å prøve å utfordre med litt lengre baller høyere i banen. Han har god kontroll med bein og er en spillende keeper, noe vi kommer til å nyte godt av! I tillegg er han veldig god på næravslutninger og har enorme reflekser!

David Fjeldskår:

Var med oss i Ticamasaga på en turnering i fjor og viste da sine kvaliteter! En enormt solid spiller som alltid gir alt og som gir en trygghet i laget! David F. har nok sine styrker defensivt i banen og liker å styre angrepet bakfra! Noe som også er gull verdt er snakkingen til David! Han liker ikke bare å styre angrepet vårt, men han liker også å kommentere det defensive!

Bjarte Hovland:

Bjarte ble hentet inn eksklusivt til EM da vi har hørt at han har en frekk teknikk og er veldig målfarlig. Bjarte spiller for Lyn toppfotball og har bevist sine kvaliteter der! Bjarte sin teknikk og hans bidrag offensivt kommer til å bli utrolig viktig for at vi skal få resultater i Spania! Han elsker også å utfordre 1 mot 1 noe som er veldig bra og noe vi skal prøve å utnytte best mulig!

Bjørnar Berge:

Ser på seg selv som en klumpete forsvarer med en solid venstrefot. Når han får ladet venstrebeinet vil du helst komme deg vekk fra ballen! Det at han er en klumpete forsvarer skjønner vi ikke helt! Bjørnar ble hentet inn til EM og er en spiller vi tror og håper vil gi oss ekstra trygghet defensivt. Vi tror også at skuddfoten kan skremme motstanderne og gjerne gi oss noen poeng! Bjørnar er også en spiller som du kan føle deg trygg på at gjør sin del og litt til!

Amund Haaland Aano, Bjørnar Berge, David Harbo, Anders Mattingsdal (keeper) og Bjarte Hovland. Resterende spillere hadde ikke anledning til å stille opp til bildetaking.

 

Nivået vil være annerledes enn i Norge, og strukturen, taktikken og spilloppbygning kan være mer «tricky» og gjennomtenkt enn hva dere er vant til. Har dere en strategi/taktikk dere tenker å prøve ut?

–  Vi er veldig spente på hvilket nivå og hvilken struktur som møter oss der nede! Vi kommer til å spille futsal på vår måte og skal jobbe knallhardt hele kampene! Strategien vår er egentlig den samme som i Oslo Indoor; ha det gøy og gjøre hverandre gode!

 Se tidligere U21-kamper fra UEFS-mesterskap:
Saken fortsetter under videoene:
Tsjekkia vs. Katalonia
Tsjekkia vs. Russland

 

 Hva er erfaringen deres i IFS-sammenheng?

–  Den er litt blandet! Som sagt så har jeg, Petter, Martin, Vegard, David H. og David F. spilt futsal i IFS-sammenheng med Ticamasaga. Jeg har i tillegg spilt litt i Stavanger Indoor og deltok i NM 2015 og NM i 2016 (og nå i NM 2017, red. anm.). Bjørnar, Bjarte og Anders har ikke spilt i IFS sine turneringer per dags dato.

Hva tror du motstanderlagene vil tenke om dere?
–  Vi vet jo ikke hvilket nivå som vil møte oss, men jeg tror motstanderen vil se på oss som et lag som jobber knallhardt for hverandre og som er vanskelige å score på. Men vi er et lag som har lyst å score mye mål og som noen ganger gjør at vi blottlegger oss defensivt. Dette kan være en styrke ved at det kommer uventet på motstanderen hvis det lykkes, men kan også være en ulempe. Jeg vil tro vi spiller annerledes enn de andre lagene ved at de fleste av oss kommer fra fotballen og gjerne spiller mer fotball enn futsal til tider.

Hva ser dere frem til i Spania?
–  Vi ser frem til en enorm opplevelse med flagget på brystet! Vi er så privilegerte som får reise ned til Spania og representere Norge i en idrett alle som reiser ned elsker! Vi gleder oss også til å se hvordan nivået på motstanderne er! Sosialt blir dette en tur som vi kommer til å huske! Vi er en sammensveiet og gira gjeng som reiser ned og håper på å få enda flere opplevelser sammen!

Amund, du har en bror, Alf Jakob Aano, som har deltatt tidligere i landslagssammenheng, hva er hans råd og tips til dere?
–  Han har bare sagt av vi må kose oss og ha troen på oss selv! Ikke tro at noen andre er bedre enn oss!

Saken fortsetter under bildet.

Beste spiller i NM 2017: Alf Jakob Aano (midten)

 

 

Se Ticamasaga fra IFS Futsal-NM 2017:

U21-landslaget har lagt inn mye av egne, økonomiske ressurser. De hadde satt veldig stor pris på hjelp fra deg. DU kan støtte dem her: https://www.ibelieveinyou.no/ibiy-no/src/#!/projectdetail/7429/u21-landslaget-i-futsal-til-em-i-barcelona

Kvinnelandslaget kan du støtte her: https://www.ibelieveinyou.no/ibiy-no/src/#!/projectdetail/7386/norges-forste-kvinnelandslag-i-futsal-skal-til-em

Oppsettet for kvinner og U21 publiseres etter informasjonsmøte 03. desember. Et forbund har dessverre ikke oppfylt økonomiske krav, og Det Europeiske Futsalforbundet har besluttet å vente med publisering av oppsettet. IFS beklager dette.

Relatert:

Kvinnelandslaget til Futsal-EM i Spania!

Please follow and like us:
error
Annonse: