Nytt topplag i Oslo vil sikre seg plass i IFS Futsal-NM 2018

Big Shaq: "-Noen av oss vil sikte inn mot landslaget"
Annonse:

Viktig info: Fra fredag 01. desember kl 16:00 til søndag 03. desember kl 18.00 vil det være en del serverarbeid/flytting som kan medføre liten eller ingen tilgang til futsal.no. Vi beklager bryderiet. 

I forrige Nivå 1-turnering i Oslo Indoor, 03.-05. november, stormet det frem et ungt, talentfullt  futsal-lag. Lagleder Amanj Mohammadi hadde samlet en tropp spekket med gull, og laget Big Shaq ble dannet. Plutselig hadde Oslo Indoor fått et nytt topplag da Mohammadis gutter kjempet seg hele veien til gull!

Fjorårets NM-sølvvinner, Morgendagens Helter, er til og med representert på Oslo-laget med selveste Jepser Daland som også spiller for Stabæk utendørs. Lagleder for Morgendagens Helter, Daniel Goa Utgård gir honnør til Mohammadi som har anskaffet seg Daland:

-Jesper var en stor bidragsyter til at vi kom til finalen med Morgendagens Helter. Stor og lang gutt, som til daglig spiller midtstopper for Stabæk og U17-landslaget. En unorsk type som liker å dra av et par mann, selv i forsvar, med sin «sålefinte» som favoritt, kommenterer Utgård.

Saken fortsetter under bildet.

Morgendagens helter | Bak fra venstre: Sander Hansen Sjøkvist, Lars Kvarekvål (ikke med på laget), Fredrik Kristensen Dahl, Mathias Myhre Madsen, Daniel Goa Utgård, Sebastian Hornnes Heggland. Foran fra venstre: Jesper Daland, Kristoffer Sindholt Syvertsen

Også Oslo Futsals Shahin Tahir Nasabi har fått med seg det nye topplaget, ikke minst etter at Big Shaq slo dem i sluttspillet. – Big Shaq er et bra lag med mange gode kvaliteter. De er gode defensivt og offensivt. Lagets beste spiller er keeperen (Håkon Wiksaas, red. anm.), etter min mening. Vi har møtt dem under navnet Vatos Locos, så vi kjenner spillestilen deres godt. Sliter mot tekniske spillere, men de har spillere med ulike kvaliteter som kan true laget ditt defensivt og offensivt! Et lag som gir deg motstand til dommeren har blåst av, konkluderer Nasabi.

Saken fortsetter under bildene.

Håkon Wiksaas

 

Oslo Futsal fra IFS Futsal-NM 2017

 

Lagleder for Biq Shaq, Amanj Mohammadi, gir her sine kommentarer under:

Om gruppespillet i forrige Oslo Indoor: -Gruppespillet var grei skuring, noen lag litt lettere enn andre. Vi har en tendens til å ikke «skru på» før det handler om at vi kan ryke ut. Vi vant første kampen enkelt, og dette var også første kampen vi spilte sammen som ett lag. Andre kampen møter vi et mer rutinert lag, og vi går i ett høyt press og gjør det enkelt for AJ futsal; 0-2 og vårt første tap. Etter dette blir det litt smelling og gutta stepper opp før neste, der vi har full kontroll på kampen, vinner og er klare for sluttspillet.

Saken fortsetter under resultatetoversikten fra Big Shaqs gruppe.

Pulje 3 Bane 3
Lag 1 Lærkula FC  4-12  3
Lag 2 Big Shaq      11-5  9  Videre som gruppetoer
Lag 3 AJ Futsal      14-3  12  Videre som gruppevinner
Lag 4 Lucky Løkka  0-8  0
Lag 5 Bama gruppen  8-9  6
1145 Lærkula FC  1  6 Big Shaq
1200 AJ Futsal  2  0 Lucky Løkka
1215 Bama gruppen  2  0 Lærkula FC
1230 Big Shaq  0  2 AJ Futsal
1245 Lucky Løkka  0  2 Bama gruppen
1300 Lærkula FC  1  4 AJ Futsal
1315 Big Shaq  2  0 Lucky Løkka
1330 Bama gruppen  2  6 AJ Futsal
1345 Lærkula FC  2  0 Lucky Løkka
1400 Big Shaq  3  2 Bama gruppen

 

Om sluttspillet: -Kampene våre i sluttspillet var vanskelig fra første kamp. Selecticos var første motstander, vi hadde sett dem spille en kamp før oss, og skjønte fort at dette skulle bli en tøff kamp. Vi legger oss i en fin ramme, i en 3-1 formasjon og lar ikke Selecticos få ett eneste skudd på mål. Vi bommer på det vi har av sjanser, men ligger bra defensivt og tar det til sudden death. På de 30 sekundene vi hadde pause, sa vi til hverandre at vi ikke skulle ryke etter første kamp, og at alle skulle gi alt. Vi vinner kula, kommer oss rundt på «kanten» får lagt inn – det blir litt krig – før Jens Hoff trekker det lengste strået og smeller oss videre til kvartfinalen.

Saken fortsetter under bildet.

Big Shaq Futsal | Bak venstre:Edin Vuckovic – Jens Mannhart Hoff – Jens Cato Rosenlund – Amanj Mohammadi
Foran fra venstre – Peder Vogt – Håkon Wiksaas -Petter Klemetsdal – Jesper Daland

Kvartfinalen står for tur, og etter å ha slått et så bra lag, lar vi oss ikke stoppe. Neste laget ute er Fullkit Wangers, og noen av gutta kjenner hverandre; ekstra tenning fra start og det blir en slags «teknisk duell» mellom to unge lag. Vi ligger fortsatt i vår kjente 3-1 formasjon, men denne gangen holder vi mer på kulen. Vi treffer stolpen etter 20 sekunder, og det holdt ikke med en gang i stangen, men tre ganger. Ballen gikk ikke inn og det ble videre til sudden-death, som føltes som de tre raskeste minutttene i Big Shaq sin historie. Straffekonk sto for tur. Selvfølgelig skal Jens Hoff opp og ta straffe; kald som han er rister nettet i 5 minutter før nestemann skal ta straffe på selveste Håkon Wiksaas! Turneringens mann! Håkon hiver seg til venstre, og stopper straffen.

Semifinalen er neste stopp! Mot Oslo Futsal; laget vi har fryktet å møte siden turneringen startet. Vi skulle spille mot Esben Rashid, og vi hadde ett mål om å vinne over han. Oslo futsal er det klart beste futsal-laget vi har sett; alle sammen har bra teknikk, overblikk, samspill og forskjellige trekk på dødballer. Det første vi tenker på er mannsmarkering av Esben, men det droppet vi. Vi har 10 minutter på å klekke en plan mot Norges beste lag etter vår mening.

Futsal.no har tidligere skrevet følgende om Esben Rashid og Oslo Futsal i vurdering av gruppene i NM 2017:

«Disse gutta kan spille og briljere. Med seg på laget er mister Oslo Futsal himself; IFS-landslagsspiller Esben Rashid. En gigant i Futsal-Norge; en artist og maestro. Rashid har en nærkontakt og kontroll med futsalballen som er misunnelsesverdig. Han skjermer ballen som et skjold, og når muligheten er der spiller han seg fri og skyter så hardt at keeper mister fotfestet hvis han prøver å redde. Normalt går skuddet så raskt at keeperen ikke har tilstrekkelig reflekser til å reagere. Pang i mål. Igjen og igjen! Møter du Esben Rashid, møter du en av de aller ypperste futsalartistene Norge har sett.»

Les også:

Saken fortsetter videre under relatert sak.

Maestro Esben Rashid: – Futsal er som sjakk med liten tid til feil!

Esben Rashid (nr. 10) spilte for IFS-landslaget som deltok i UEFS Futsal-EM 2016 i Russland.

Mohammadi fortsetter: – Mot Oslo Futsal planlegger vi å fortsette i vår kjente 3-1-formasjon og ha trua på oss selv, og vi går ut som underdogs og senkede skuldre, noe som ser ut til å funke! Etter 2-3 minutter leder vi 2-0 og vi holder oss til kampplanen. Det blir dessverre 2-1 etter litt, og på 2-2 scoringen er vi ikke helt enige; selv om Jens Hoff er på kulen først blir det dømt Oslo-frispark, og vi må si takk for alt til krigeren Jens som måtte gå av banen med en ankelskade. Som vi fryktet satte Esben inn 2-2 på frisparket. Det går til sudden-death og det blir tre minutter med full krig, der ingen lag scorer, og enda en straffekonk! Jens Hoff med ankelskade tar på seg sokken og spør om å skyte, det gikk dessverre ikke, men det ga gutta en slags ekstra motivasjon til å ville vinne kampen for krigeren vår. Håkon Wiksaas lar Oslo ta straffe først og igjen hopper han til venstre og redder denne gangen med ansiktet. Håkon tar kulen, går opp mot merket, skyter alt han har, og finalen er et faktum, Big Shaq har slått ut Oslo futsal, og vi er i finalen!

Saken fortsetter under resultatoversikten fra sluttspillet.

Mellomspill:
1430 M1 FC Brazzers 0  6 FC Kuchi
1430 M2 Big Shaq  1 (Golden Goal)  0 Selecticos
Kvartfinaler:
1500 K1 Økokrise  0  2 (wo) Oslo Futsal
1500 K2 Fullkit Wangers  0  1 (straffer) Big Shaq
1500 K3 AJ Futsal  1  2 FC Kuchi
1515 K4 Ticamasaga  1  2 (straffer) Veitvet Futsal
Semifinaler:
1530 Z1 Oslo Futsal  2  3 (straffer) Big Shaq
1540 Z2 FC Kuchi  1 0 (golden goal) Veitvet Futsal
Finale:
1610 F1 Big Shaq  2  0 FC Kuchi

 

Om finalen mot FC Kuchi: – FC Kuchi er et bra lag med noen ekstreme teknikere. Vi lar Kuchi spille sitt spill og ligger i en 3-1 med Jesper Daland i fronten. Det blir krig fra første minutt, men vi har kriget oss gjennom hver eneste kamp og dette skulle bare mangle. Når vi vinner kula spiller vi med den i laget og stresser ikke. Uten kula holder vi oss til vår defensive plan, det første målet kommer av at bakerste mann Amanj Mohammadi bryter kula, trer gjennom til Jens Cato som tupper kula inn og det var det som hendte i første av to lange omganger. 1-0 til pause og vi er fornøyde! I andre omgang koser vi oss enda mer, og Kuchi må opp og score! Vi ligger i rammen vår, og det andre målet kommer av ett nydelig lagspill før Amanj legger kula i mål og vi leder 2-0. Det ender 2-0 i finalen og vi er VINNERNE.

 

Spillerne på Big Shaq:

Keeper: Håkon Wiksaas er en spiller vi alle stoler på 100%. Selvom han er 17 år og født på 2000- talllet, redder han oss flere ganger. Byr på alle slags redninger, bra med ballen i beina og redder oss 2 ganger i sluttspillet.  Spiller daglig i Holmen Herrer A, og det ser man på modenheten hans i spillet.

Peder Vogt: Spiller høyre bak; en av våre tryggeste spillere. 17 år og født på 2000-tallet. Teknisk, smart, ett steg foran alle og ingen feilpasninger. Kriger fra første kamp, har ett par frekke mål og assist. Peder spiller i Stabæk Fotball og har erfaring fra 3. Divisjon(opprykk til 2.) og Interkrets A G19 (seriemester). Med andre ord: Peder har erfaring og rutine.

Amanj Mohammadi: Bakerste mann i midten: Amanj er 17år, født på 2000- tallet. Spiller foreløpig for Holmen sammen med Edin og Håkon. Har en fantastisk teknikk, og liker å dra av motstanderne med luker og dragninger. God både defensivt og offensivt. Har en skyhøy selvtillit, og det med god grunn. Lagets lagleder og den som står for humoren i laget.

Jens Hoff: Venstre bak. En av våre større spillere. Spiller i Asker Fotball Herrer og liker å «smelle» folk ned. Tekniske ferdigheter, hurtig og veldig stor spiller. Jens er vår kriger som har erfaring fra 4. divisjon og juniorfotball. Jens er der når vi trenger han, han lar ikke mange spillere komme forbi han, og har ett par tekniske lekkerbiskener.

Jesper Daland: Toppspilleren Jesper Daland er vårt pressende ledd i midten foran. 17 år, født på 2000-tallet. Han fører motstanderne mot en av oss andre og bom, ballen er tilbake til oss. Jesper liker å få kula feilvendt, for da kan ingen ta den fra han; han er teknisk, sterk, stor og rask. Den mest rutinerte spilleren vår som har ett sølv i NM og som står for taktikkene våre. Erfaring fra Stabæk sitt rekrutt og jr lag. Seriemester i 3 divisjon og Intekrets G19.

Edin Vuckovic: Toppspiller: Vår sterkeste og største spiller. Farlig kriger defensivt, ikke gøy når han skjermer offensivt og ikke gøy å spille mot i det hele tatt. Leter hele tiden etter nye rom, og finner det alltid. Ingen måte  man kan markere denne 1999- Modellen. 18 år, er leder både på og utenfor banen. Spilte i starten av sesongen i Asker, før han kom til Holmen og ble med Amanj og Håkon.

Petter Klemetsdal: Høyre bak/venstre bak: 1999 modell, liker å ha kulen i beina, Da kan han føre så lenge han vil uten at noen tar fra han kula. Finner rommene han skal være i og setter kula enkelt i nettet. Teknisk begavet, men ligger ett skritt foran i pasningsspillet. 2. divisjons kontrakt med Asker Fotball herrer.

Jens Cato: Alt mulig spiller: Spilte bare sluttspillet, en kriger av de få. Liker å skjerme og spille VELDIG harde pasninger. Han er en spiller vi stoler på 100%. Spilte og var kaptein i Holmen IF forrige sesong.

Gj. Snittsalder på laget: 17,5 År.

Målet for laget: -Målet vårt er å kose oss og etablere ett navn alle husker, dette var vår første cup sammen og det kommer selvfølgelig fler, vi spiller for å ha det gøy, men samtidig vil må vi vinne. NM neste år er ett mål og noen av oss vil sikte inn mot landslaget. Vi får se hvor langt vi kommer og hvordan vi gjør det.

Hvordan kvalifisere seg til NM? Topp 15 på maratontabellen  i lagets respektive IFS-avdeling kvalifiserer seg til IFS Futsal-NM 2018 (red. anm.) 

Mohammadi om taktikken: – Vi ønsker å spille vårt spill, holde oss til kamplanen vår; vi vil ligge i en 3-1 ramme og forsvare oss. Når vi vinner kula liker vi å ta det med ro, og heller bygge opp vårt spill. Vi stresser aldri, og mellom kampene liker vi bare å kose oss og snakke om alt mulig. Strategien vår må være lagspill fremfor enkeltmann. Vi gleder oss til neste turnering!

Klikk her for påmelding til kommende turnering:

PÅMELDING OSLO INDOOR

Please follow and like us:
error
Annonse: