Oslo: Referat fra Nivå 1 og Sofaligaen

Engasjerende referat fra Oslo-ledelsen!
Annonse:

Av avdelingsleder Kim Lönn

Kim Lönn under spillermøte i Futsal-EM 2016 i Russland.

Sofaligaen:

I pulje A var det tidlig 2 lag som skilte seg ut. Forrige sesongs maratonmester IDV stilte med et sterkt lag: «Vi har med våre beste spillere og har 5 innbyttere» fortalte lagleder og primus motor Jonas Huser Falleth. Og IDV imponerte stort med seier i samtlige kamper – uten en. Man gikk på tap mot Østerdalsjønn i puljen og det var også de som til slutt endte på topp når gruppen ble summert etter fredagen. Østerdalsjønn trengte bare å vinne sin siste kamp i puljespillet for å ende som nummer en og i den kampen kjørte man over Brun Standard med 7-1. Brun Standards rutinerte lagleder Sigmund Rougemont Arentz Enger var litt fortvilet etter turneringen og konstaterte følgende: «Man går faktisk ikke videre om man bommer på alt av målsjanser.». Sanne ord fra IFS Oslos kanskje meste spiller de siste 2 åren. Brun Standard endte på 3 poeng. Det var like mange som Østlandskameratene og en færre enn Har du Lacazette på maken (assisterende avdelingsleder Eriks favorittlagnavn: «Jeg skjønte ikke helt først… men når jeg leste det på nytt så smilte jeg».).

Pulje A                Poeng   +/-

Østerdalsjønn    10          13-4

IDV                       9             8-1

Har du Lacaz.     4             5-7

Østlandskam.     3             3-9

Brun Standard   3             2-10

 

Pulje B

Hvem som gikk videre til sluttspill skulle komme til å avgjøres med minste mulige margin – i siste kampen. Tidlig så man at Big Shaq Attack og Slush virket være de som skulle ta de 2 sluttspillsplassene når begge lagene imponerte med god defensiv men i hovedsak en herlig offensiv. Særlig viktig seier var nok den da Big Shaq Attack vant over Furuseth IF med 1-0 i puljens andre runde. Men mot slutten av puljespillet virket Slush slappe av litt for mye. De trengte kun 1 poeng i sin siste kamp mot Furuseth for å sikre førsteplassen i puljen. Men her hadde FIF andre tanker. Etter en enorm innsats så vinner Furuseth med 3-2. Kampen etter vinner Big Shaq Attack med hele 7-1 over Botful og det innebar da at BSA og Slush endte på 9 poeng. Hvis FIF skulle vinne sin siste kamp skulle også de ende på 9 poeng. Furuseth satte fart fremover med en gang og gjorde egentlig prosessen kort med 69’ers. Seieren skrevs til 4-1 og dette betydde at vi fikk 3 lag på 9 poeng der alle hadde vunnet mot hverandre. Alt måtte avgjøres på målforskjell. Her var Slush best med 7 plussmål og tok derfor førsteplassen. Men til tross for sin storseier i sin siste kamp så holdt det ikke hele veien for Big Shaq Attack som endte på 5 plussmål. Det siste målet Furuseth scoret endte med at de havnet på 6 pluss og klarte med minst mulige margin å ta andreplassen og således den siste sluttspillplassen.

Pulje B                 Poeng   +/-

Slush                    9             14-7

Furuseth IF         9             11-6

Big Shaq A.         9             10-5

69’ers                  3             4-10

Botful                  0             5-18

 

Furuseth IF

Vi fikk drama i begge semifinalene når begge endte uavgjort etter full tid. I en åpen kamp mellom Furuseth og Østerdalsjønn bølget spillet frem og tilbake. Ved kampens slutt var stillingen 2-2 og til tross for noen fine sjanser under Sudden Death klarte ikke noe av lagene score. Kampen gikk til straffer og etter bare 2 strafferunder kunde Furuseth score vinnende straffen og litt overraskende ta seg til finale. I andre semifinalen møttes altså IDV og Slush. IDV fortsatte med sin solide defensive struktur og var mer eller mindre umulige å score mål på. Dessverre var de ikke like produktive på motstanderens banehalvdel – noe som ble tydelig i semifinalen. Østerdalsjønn slet med å score mål på IDV og kampen ender 0-0 etter full tid. Det tar dog ikke lang tid før Østerdalsjønn plukker opp en ball og alene med keeper klarer å putte vinnende målet i Sudden Death.

Finalen var betydelig med åpen enn semifinalene og her ble Slush det sterkeste laget. De viste tidlig i gruppespillet at de var å regne med og viste også i finalen at førsteplassen var deres. Seieren skrevs til 4-2 og vi gratulerer Slush med en flott gjennomført turnering. Det er dog ikke tvil om at Østerdalsjønn og de andre semifinalistene besatt fine ferdigheter og det var en meget underholdende Sofaliga som ble gjennomført denne helgen, men Slush hadde finalen i et solid grep og nektet å la noen annen enn de ende opp øverst på den hypotetiske prispallen.

Slush

 

Nivå 1

Pulje 1

I årets første pulje på Nivå 1 fant vi mange lag med høy kvalitet. Veitvet Futsal var endelig tilbake i Oslo-futsalen og viste seg frem med en gang gjennom en 2-1-seier over Bjørnholt – noe som skulle vise seg være ganske imponerende. Veivet dominerte puljen og vant den på 12 poeng og kontante 16-1 i målforskjell. Bjørnholt slet innledningsvis med uavgjort mot Puerta FC og tap mot Veitvet. Men etter det var de ferdig med poengtap; seier mot BG og Imzouren holdt for å ta andreplassen i puljen. Puerta viste at de har et godt nivå i laget – noe de ikke alltid klart å omvandle i gode resultat tidligere i sesongen. Men de tapte kun mot Veitvet og det resulterte i en tredjeplass i puljen og videre avansement som nummer tre i gruppen. BG endte på 4 poeng og Imzouren var nok turnerings store skuffelse. Selv ikke med hele turneringens største stjerne Ibba Lajaab klarte man å ta et eneste poeng. Men de kommer tilbake sterke – regne med det!

Pulje 1                 Poeng   +/-

Veitvet Futsal    12          16-1

Bjørnholt Vgs     7             10-6

Puerta FC            5             6-9

BG                        4             3-11

Imzouren            0             3-11

 

Pulje 2

Denne puljen skulle vise seg bli et oppgjør blant unggutta. Jeg er overbevist om at denne puljen har den laveste snittalderen på spillerne som vi har sett i IFS Oslo på mange år. Men ung alder til tross – det var høy kvalitet på futsalen som ble spilt. Skreppe Samba kom noe nervøse til turneringen da de ikke hadde en eneste innbytter. Lag med bare 5 spiller pleier sjeldent å gå langt. Men de sto for en kjempeinnsats og spilte veldig smart. Brukte tid med ball når de kunne og scoret de målene de trengte. De var bare 5 spillere – men det var 5 gode spillere. Skreppe Samba på full pott, 12 poeng, med en målforskjell på solide 11-3. Hvis Skreppe Samba var stabile så var laget som ente på andreplass i puljen, Ozzeys Disipler, helt det motsatte. Her var det ville western med mange scoringer offensivt og bare noen færre defensivt. De slapp inn lest mål i puljen – men heldigvis scoret de også flest. 13-9 i målforskjell gav 9 poeng. Sayonara var endelig tilbake med turneringens yngste lag. Eldste spilleren var født i 2000 og i noen momenter veide de litt lett. Men med flotte kombinasjoner, bra futsalblikk og høyt teknisk nivå så klarte de seg helt fint. 3. plassen var deres, akkurat som sluttspillplassen. Gutta fra Sletta sto også de for fin futsal og herlig intensitet – men det holdt ikke hele veien denne gang. Jeg håper å få se dem igjen, det var helt klart et interessant lag!

Pulje 2                 Poeng   +/-

Skreppe Samba 12          11-3

Ozzeys Disipler  9             13-9

Sayonara             6             5-5

Gutta fra sletta  3             5-9

Tiki Taka             0             0-8

 

Pulje 3

Om det hadde var generelt mye spenning i hallen denne helgen så var denne puljen den mest svettete, nervøse, nervepirrende og gale av de alle. AJ Futsal tok initiativet tidlig i gruppen med solide seiere. RDV slet og skulle havne langt bak. Godis (spillere fra XxSKxX og Oslo Futsal) hadde noe av et favorittstempel på seg, men imponerte ikke veldig stort. Ticamasaga med mange sluttspill denne sesongen rangeres alltid høyt men fikk det ikke helt til. Allerede har jeg droppet mange tunge lagnavn – men som femte lag stilte selveste Frikktators. Her er det altså 4 erkjent gode lag som skal slåss om 2 plasser for videre avansement. Og hør her: AJ Futsal og Frikktators spilte mot hverandre i den absolutt siste kampen. Før det hadde Godis tatt en avgjørende seier på Frikktators og endte på 9 poeng. Før siste kampen sto Frikktators på 6 poeng og AJ Futsal på 7. Blir det seier til AJ blir de nummer 1 i gruppen. Uavgjort og AJ tar andreplassen. Seier til Frikktators og Frikktators tar andreplassen bak Godis. Jeg blir nervøs bare jeg skriver om det. Kampen som skulle avgjøre var utrolig velspilt. Halvveis inn i kampen er det Frikktators som tar ledelsen og nå må altså AJ gå for målet. Men Terje Kirsebom i Frikktators-målet har en storkamp og sørger for at AJ taper kampen og ryker ut. 1-0 til Frikktators.

Pulje 3                 Poeng   +/-

Godis                   9             11-4

Frikktators          9             7-3

AJ Futsal              7             8-4

Ticamasaga        4             12-7

RDV                      0             0-20

 

I kvartfinalene gjorde Veitvet prosessen kort med Ozzeys Disipler og vinner bekvemt med 4-1. Skreppe Samba vant 2-0 over Puerta FC uten å måtte gå på banen en gang og Godis fikk det småtøft i starten mot vilt kjempende Sayonara, ledet av 16 år gamle Marcus Melchior, som tok ledelsen. Men skillsen på Godis var alt for gode til slutt og de kunne vinne med 4-2. Den mest åpne kvartfinalen på forhånd var nok den mellom Bjørnholt og Frikktators. Men kanskje var Frikktators utslitt fysisk og mentalt etter en tung pulje fordi Bjørnholt vant komfortabelt med 3-1.

I første semifinalen møttes Veitvet og Skreppe Samba. Nå måtte det vel ta stopp for Skreppe Samba? Ingen innbytter og stilles nå mot Veitvet som har sett uslåelige ut. Men… hvem tar ledelsen? Jo, Skreppe Samba selvfølgelig. De bare fortsetter å imponere. Men kollektivet Veitvet Futsal går ikke å stoppe. Med bare noen minutter skjer det som ikke får skje når man ikke har innbytter – Skreppe Samba får gult kort (2 minutters utvisning, spiller kan erstattes når man har spillere på benk, red. anm.). Som på bestilling scorer Veitvet 1-1. Etter en målløs sudden death går kampen til straffer. Etter en kjemperedning av Veitvet-keeperen scorer så Veitvet og tar seg til finalen. Men Skreppe Samba får applaus fra sekretariatet, publikum og motstander for en vel gjennomført turnering. Kanskje kommer de tilbake med innbyttere neste gang og da kan de bli veldig interessante å følge med på. Maskinen Veitvet Futsal ruller bare på og de klarer altså å snu kampen til seier med 2-1. Andre semifinalen mellom Godis og Bjørnholt endte også den med 2-1-seier. Og Bjørnholt, som fløy litt under radaren, imponerte stort. I en kamp med mye følelser og hett temperament var de Bjørnholt som kom seierendes ut av fighten. Det var også en interessent kamp i kampen mellom Oslo Futsal-profilene og brødrene Amin og Reda Chikh. Begge to har hatt gode sesonger i Oslo og vært med på Rundens lag. Storebror Reda kommenterer kampen: «Det ble som forventet, jeg kjenner alle gutta fra Bjørnholt. Vi visste at de var tekniske og offensive og derfor var det kanskje dumt av oss å legge oss lavt etter at vi tok ledelsen. De skapte en del, men vi bommet også på store sjanser. Men de er et veldig godt lag og med min lillebror i veldig god form så stakk de av med seieren.». Stort av Reda, men her var det yngre Chikhen som dro det lengste strået. Amin kunne kneppe Reda på nesen og si «snakkes, jeg er i finalen».

Reda Chick i mørk drakt fra tidligere IFS-turnering

Og for en finale så! Begge lagene hadde virkelig vist at de fortjente plassen. Her var det ikke snakk om noen «moralsk» finale i semifinalene eller annet tull. De 2 beste lagene møtte hverandre. Kampen startet med to forsiktige lag med respekt for hverandre. Det var også tydelig at lagene var bevisste om ikke å lage for mange frispark for å unngå 9-metersstraffer. Jeg synes faktisk at det er Bjørnholt som har mest ballbesittelse i første omgang og det er også de som scorer kampens første og omgangens eneste mål. Stjernen på Bjørnholt, Pamadou Jatta, kom seg løs og vippet den opp til Han Adil som til slutt klarte å score på den storspillende keeperen på Veitvet. Støtteapparatet fra Bjørnholt hadde studert keeperen til Veitvet og var helt klart nervøse i begynnelsen av kampen. «Såg du straffen han reddet i semifinalen? Han reddet med ansiktet! For en maskin!», sa Bjørnholt-treneren med ristende underleppe.

1-0  til pause og Veitvet var tydelig skjæret. Nå er jeg ikke særlig godt bevandret i språket som ble brukt av treneren til de grønne – men pausepraten var ikke rolig og ikke særlig stille. Men den gav effekt! I 2. omgang kom et nytt Veitvet ut og kunne etter en nydelig diagonalpasning på bakre stang score 1-1. Kampen lever igjen. Og ikke lenge etter scorer også Veitvet 2-1. Bjørnholt er nå de som ser usikre ut. Veitvet er godt organisert og har et fint fungerende kollektivt. Og nå sto Bjørnholt der med den billedlige kniven mot den symbolske halsen. Den realistiske ryggen mot det fiktive repet! Men man slår seg løs fra hjørnet og kriger seg tilbake inn i kampen. 2-2 kommer etter en fin scoring av Han Adil på nytt. Han får ballen i midten, vender bort sin spiller og klinker den opp i krysset. Kamper står og veier med bare et par minutter igjen når Veitvet slurver i oppspillsfasen. Pamadou vinner ballen av Veitvets siste spiller og når de kommer 2 alene med keeper gjør de ingen mistak. Pasningen går i sideledd og keeperen har ikke en sjanse når Amin Chikh ruller inn 3-2 i åpent mål. Veitvet gjør alt de kan for å få inn en kvittering, men hvis ikke utespillerne til Bjørnholt står i veien så gjør keeperen Ali Noori det. Ingen forsøk er gode nok – dommerne Agron og Fredrik blåser av kampen og Bjørnholt kan juble over sin første turneringsseier på nivå 1! Velfortjent!

 

Bjørnholt

Sluttspillet, Nivå 1:

Sluttspillet:

Søndag 07.01.18

Kvartfinaler:
1430 K1 Veitvet Futsal  4  1 Ozzeys Disipler
1430 K2 Skreppe Samba  2  0 Puerta FC
1445 K3 Godis  4  2 Sayonara
1445 K4 Bjørnholt VGS  3  1 Frikktators
Semifinaler:
1515 Z1 Veitvet Futsal  2  1 Skreppe Samba
1515 Z2 Godis  1  2 Bjørnholt VGS
Finale:
1540 F1 Veitvet Futsal  2  3 Bjørnholt VGS

Klikk her for alle resultater

Please follow and like us:
error
Annonse: