Oslo Sofaligaen: Underholdende sesongavslutning

Referat fra Sofaligaen hvor Slush imponerte med seier!
Annonse:

Referat Oslo 17-18. februar

Av Kim Lönn

Sofaligaen

Pulje A                P            MF

Croatia IL            9            9-3

Fyllesjuk              9             9-3

Tiki-Taka M.       6             5-4

IDV                       6             6-7

Forvalt                 0             5-17

 

Full fart og god futsal fikk vi se i Pulje A av Sofaligaen. 2 av lagen som skulle gå videre til sluttspill møttes i første kampen når Fyllesjuk vant en tøff kamp mot Tiki-Taka Masala. Croatia innledet mot IFS-klassikeren IDV og i den kampen tok IDV en imponerende seier. Men som treneren på Croatia sa: «Vi taper alltid første kampen, men sen er vi i gang». Og det kan man godt si, Croatia satte fart og vant alle resterende kamper i gruppespillet på en overbevisende måte. IDV som altså startet puljespillet med en god seier kom til å fortsette med 2 tunge tap, begge med 2-0, først mot Fyllesjuk og så mot Tiki Taka Masala. «Vi sliter med å score i dag. Synes vi spiller bedre og skaper sjanser men målene komme ikke» kommenterte en oppgitt Jonas Huser Falleth på IDV. Og at IDV ikke klarte å score mål mot Tiki Taka Masala var det som skulle vise seg avgjørende for hvem av de to som gikk videre til sluttspill. Begge to havnet på 6 poeng men siden Tiki Taka Masala vant kampen mellom de to lagene så gikk TTM videre på innbyrdes møte. Også Croatia og Fyllesjuk havnet på samme poeng og her var det Croatias 2-1-seier som tok de videre som gruppevinner.

 

Pulje B                P            MF

FK Piratene         9             7-3

Lærkula FK         4             4-4

Colombia            3             4-5

Caleños               1             3-6

Pga en litt spesiell situasjon i Nivå 1 pulje 1 (les referatet fra Nivå 1) gikk Lærkula FK inn i denne puljen som lag nummer 4. «Vi skulle egentlig ha meldt oss på sofaligaen men han som meldte oss på gjorde en feil. Vi har jo tapt alt på nivå 1 i år så dette blir nok bra for oss», kommenterte laglederen på Lærkula i forkant av første kampen. Pulje B var en kjempefin pulje å følge med på fra sekretariatet. Herlig stemning på og utenfor banen med mye latter og felleskap. Men også gode prestasjoner og bra intensitet på banen. FK Piratene hadde stort show og viste frem noen gode skills i løpet av sine 3 kamper som endte i 3 seiere og 9 poeng. Lærkula fikk innfridd sinn spådom og innkasserte en av hver mulig utgang i kampene, 1 seier (mot Colombia), 1 uavgjort (mot Caleños) og 1 tap (mot Piratene). Det ble litt ekstra spennende i nest siste kampen der Colombia skulle spille mot kompisene i Caleños. Her kunne faktisk Caleños vinne kampen og gå opp på samme poeng som Lærkula og tatt det til en målforskjellsaffære om å gå videre til sluttspill. Men Colombia nektet å gi etter i derbyet og vant en kjempespennende kamp med 3-2. Med samme resultat slo Piratene Lærkula i siste kampen og da ble det altså FKP og LFK som gikk videre til kvartfinale.

 

Pulje C                 P            MF

Slush                    10          12-3

Amista Latina    7             6-3

Svett medTvedt                6             10-7

Godfoten FK       6             3-8

NOFF                    0             1-11

 

Slush bare kjørte gjennom denne puljen og det var aldri noe tvil om at de skulle vinne den. De var kun i de siste kampene når de var klare for videre avansement som de slo av på tempoet litt og spilte uavgjort mot Amista Latina. Dog en god innsatts fra Amista Latina som innebar at de tok andreplassen. Det var ekstremt spennende innfør siste kampen (den mellom Amista og Slush) da vi hadde 3 lag på 6 poeng med følgende forusettning. Hvis Amista tapte siste kampen skulle det bli målforskjell siden alle (Svett med Tvedt og Godfoten) hadde vunnet og tapt mot hverandre. Skulle da Amista åkt på et stort tap mot Slush så kunde det endt med at de kommer på 4. plass og så ikke gått til sluttspill. Det betydde at Godfoten faktisk fremdeles hadde en sjanse til tross for at de låg på 4. plass før den avgjørende og siste kampen i gruppespillet. Men Amista sto for en god innsatts samtidig som Slush var litt trøtte og bekvem i å gå videre til sluttspill. Kampen endte 2-2 og resulterte i at Slush vinner gruppen, Amista kommer på 2. plass på 7 poeng og at Svett med Tvedt ender på 3. plass etter seier i innbyrdes møte mot Godfoten. NOFF hadde en tøff dag på jobben men stilte med store smil og ble litt av en publikumfavoritt. Helgens største jubel kom når NOFF scoret sitt eneste mål for turneringen i 5-1-tapet mot Svett med Tvedt.

 

Kvartfinaler

Til tross for mange spillere og innbyttere føltes Amista Latina slitne når de skulle stille til kvartfinale mot Croatia IL som hadde fått en hel dag å hvile seg opp på. To sterke lag men der Croatia ble eneste lag med scoring. 1-0 og de blå balkanguttene tok seg videre til semi.

FK Piratene ble litt overraskende presset av Svett med Tvedt i sin kvartfinale, men klarte å ta seg videre etter en 2-1-seier. I de andre kvartfinalene tok seg Slush og Fyllesjuk videre litt med komfortabelt med en 2-0-seier hver mot Tiki Taka Masala og Lærkula FK.

Semifinaler

Piratene og Croatia møttes i en på forhånd helt jevn semifinale. Og jevn kan man definitivt si at den ble. 0-0 var stillingen helt til klokken sto på 13.58. Med 2 sekunder igjen scoret Piratene på et kontant skudd og rett etter scoring blåser dommeren av kampen. Utrolig spennende og et skuffet Croatia måtte forlate turneringen. I den andre semifinalen var det show Slush for hele pengen. En overtygende 4-0-seier mot et slutkjørt Fyllesjuk og en behagelig vei til finalen var et faktum.

 

Finalen

Her var det da dags for de 2 lagene som velfortjent skulle til å gjøre opp om seieren i Sofaligaen. De 2 lagene med høyest teknisk nivå og best kollektiv var også de som møttes i finalen.

Kampen står og veier ganske lenge og begge lagene skaper en del sjanser, men klarer ikke å forvalte dem. Men så kommer 1-0 når Piratene er de som presser på. Slush vinner ball fra bakerste mann på Piratene og Dauda på Slush går rundt keeperen og scorer 1-0 i åpent mål. Med bare noen få minutter igjen til pause scorer Piratene etter noen gode kombinasjoner og fint pasningsspill. Siste pasningen går diagonalt over straffeområdet og setter opp for enkel scoring. Lagene går til pause med 1-1.

Andre omgang starter med et fyrverkeri! Slush scorer 2-1 etter bare 11 sekunder! Og som om ikke det var nok – 3-1 kommer etter 58 sekunder! Slush sjokkerer Piratene med to kjappe scoringer der man kombinerer raske og presise pasninger med gode skudd. Heretter står kampen og veier litt uten noen klare initiativ. Piratene får frispark i farlig situasjon men klarer ikke å forvalte den uten den går ut til corner via muren. Men på den corneren hopper den høye FKP-backen høyest og header inn reduseringen med 2 minutter igjen og helt plutselig lever kampen igjen. Piratene hiver alt fremover og når man gjør det så er det vel typisk at Slush vinner ball av bakerste mann på Piratene. 2 Slush-spillere kommer alene med keeper på Slush og gjør ingen mistak. 4-2 og der var finalen avgjort.

Sofaligaen var ekstremt underholdende i denne turneringen og finalen fikk være kulmineringen. Grattis, Slush med en imponerende seier og grattis, Piratene, med en flott turnering.

 

Slush

 

Vi beklager liten aktivitet på futsal.no; det arbeides internt med web i månedene fremover.

Please follow and like us:
error
Annonse: