IFS fyller 20 år!

Snart 1000 IFS-turneringer!
Annonse:

IFS startet kameratfotball-konseptet i Bergen i 1998, og utvidet videre til flere avdelinger i Norge, og i tillegg Stockholm og København. I 2002 ble IFS medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet, og i 2003 sendte IFS landslaget til norgeshistoriens første Futsal-VM. IFS innførte for alvor begrepet futsal i Norge i begynnelsen av 2000-årene.

– Det har vært en eventyrlig futsalreise for meg som har vært med helt fra begynnelsen; vi nærmer oss 1000 arrangerte turneringer!  sier IFS-leder Kurt Hartvedt (bildet t.v.), – Vi har også organisert NM siden 2003, og Norge har deltatt i tre VM og seks EM. Det har vært mange fantastiske opplevelser!

Hartvedt fortsetter: – Nå er vi kommet dertil at futsal ikke er det samme fenomenet som det var når vi startet organiseringen. Flere aktører, både store og små, holder på med futsalaktivitet. Vi merker på rekrutteringen, og dermed på økonomien, at det er atskillig vanskeligere enn før å opprettholde et stabilt og solid aktivitetstilbud. Ikke minst blir det vanskeligere å fortsette landslagssatsing når likviditeten er laber. Fremover håper vi på økt rekruttering, men vi vet at veien kan bli vanskelig. Vår generalpartner, Folkeandelen, avsluttet kontrakt i fjor, og frafall av deres økonomiske støtte merkes. Vi må gjøre en del innhogg i fleksibiliteten og ressursbruken fremover; deriblant å minimere antall turneringer, redusere arbeidshonorarer og effektivisere ressursbruk sentralt, ta pause fra landslagsaktivitet i nærmeste fremtid og unngå flere faste kostnader. Vi håper at futsaleventyret fortsetter med brask og bram etter disse grepene pluss flere. Samtidig krysser vi fingrene for at ny økonomisk støttespiller kan komme på banen, eller at en større aktør eller ressurssterk gruppe kan erverve/overta sporten og vårt konsept for å skape mer stabile og beregnelige fremtidsutsikter, sier Hartvedt og avslutter: – Vi ønsker uansett alle lag og spillere lykke til i årets sesong, og vi lover å gjøre vårt ytterste for å skape engasjement i turneringene og via våre web-kanaler. Samtidig håper vi at dere deltakere kan fortelle om IFS til andre slik at vi får økt deltagelse av nye lag. Husk også å delta jevnlig slik at vi kan få stabil oppslutning. Ikke glem oss:)

Bildet øverst: Rosenborgs eminente Birger Meling i velkjent driv i tidligere NM da Meling satset på IFS Futsal med laget Neste Generasjon.

Relatert:

Alex Valencia: Futsal-VM var en opplevelse for livet!

 

Fra kameratfotball til europeisk futsal

15th edition of IFS National Championship Arena: Gimlehallen By: Kristiansand, Norway

Publisert av Futsal Norway Torsdag 23. november 2017

Avdelingsleder Christine Hotvedt: Kameratfotball er inkluderende!

En NM-takk fra IFS-lederen

Please follow and like us:
error
Annonse: