Sofaligaen: FK Piratene kapret finalegullet

Les referat fra Sofaligaen i Oslo Indoor
Annonse:

Referat av Erik Benjaminsen og Kim Lönn (t.h.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sofaligaen, Oslo Indoor, 12.-14. oktober 2018

 

Første turnering i sofaligaen hadde totalt fire puljer. Disse puljene var fordelt utover fredag, lørdag og søndag.

Pulje A som ble spilt på fredagskvelden var underholdende til siste spark. F.K. Piratene som kommer fra finaletap fra fjorårets siste finale, gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Imponerende 22-2 i målforskjell over 4 kamper.

Kampen mellom Lag & Orden mot 8 Guys 1 cup i siste kamp, var kampen om plass i sluttspillet.

Med bedre målforskjell trengte 8 Guys 1 Cup uavgjort for å gå videre, Lag & Orden trengte en seier. Kampen inneholdt et høyt tempo, bra spill og mange viktige redninger. Ingen av lagene klarte å vippe kampen i sin favør og dermed endte det 1-1.

F.K. Piratene fikk med seg 8 Guys 1 cup til kvartfinalene.

Lærkula FK i pulje B gikk gjennom denne puljen som de så mange ganger har gjort tidligere. Fire seire og 11-1 i målforskjell. I likhet med pulje A ble det målforskjell som ville avgjøre hvem som skulle bli puljetoer. Ghetto Allstars og Glommaguttæne hadde lik poengsum før de skulle møtes i siste kamp. Glommaguttæne trengte bare uavgjort for avansement pga bedre målforskjell. Kampen bar preg av to lag som ville vinne og underholde. Mye mål og bra spill endte med uavgjort 4-4. Glommaguttæne gikk videre med ett mål bedre i målforskjell

Pulje C bestod av nye lag og IDV som har vunnet maratontabellen to år på rad. Ungguttene FC Nillos ville vise seg fram og gikk videre etter mye bra spill og disiplinert forsvarsspill. IDV trengte seier fra FC Nillos mot Blaze it FC for å gå videre. Kampen endte 1-1 og Blaze it FC fulgte FC Nillos til kvartfinalene.

Amazonas og Das Boot fra pulje D ble for sterke i denne puljen og gikk fortjent videre til kvartfinalene. Gutta fra Sør-Amerika og lag Amazonas fikk 12 poeng og 12-2 i målforskjell. Das Boot fikk 9 poeng og 8-6 i målforskjell.

 

 

Kvartfinaler

F.K. Piratene møtte et mannsterk Das Boot som hadde spilt tidligere på dagen. Piratene som hadde tatt seg lett videre fra gruppespillet fikk en reell kamp fra Das Boot, men som de mange ganger har gjort tidligere gikk de videre etter 2-1 seier.

Lærkula FK gikk videre på walkover mot Blaze it FC som ikke klarte å oppføre seg på banen slik vi ønsker. Lærkula oppførte seg eksemplarisk og vi takker dem for hvor hvordan de taklet situasjonen.

FC Nillos tok seg lett videre til semifinale etter en klar 4-1 seier over Glommaguttæne. Kvartfinalen mellom Amazonas og 8 Guys 1 cup gikk til ekstraomgang etter 1-1 ved fulltid.

Lagene gikk til sudden death der første målet vinner, de hadde tre minutter på seg før det ville blitt avgjort på straffer. Rett før tiden gikk ut klarte Amazonas å spille seg gjennom 8 Guys 1 cup og satte inn målet som sendte dem til semifinale.

 

Semifinale

Lærkula FK som ikke hadde fått spilt så mye i kvartfinalen møtte F.K. Piratene som på sin side hadde litt flere minutter under beltet etter kvartfinalen. Lærkula FK fikk tøff kamp mot Piratene og klarte ikke å hente inn en 2-0 ledelse. F.K. Piratene var dermed klar for sin andre strake finale.

Ungguttene fra FC Nillos ga Amazonas en skikkelig utfordring. Etter fulltid var stillingen 0-0. Det ble heller ingen mål i sudden death. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Både FC Nillos og Amazonas var tydeligvis klar for en slik duell. Straffene var godt plassert og mye kraft. Etter en god redning fra keeper til Amazonas fikk de muligheten til å sikre seg videre avansement ved scoring. Rolig gikk Amazonas spilleren opp til merket, tok noen steg tilbake, satt fart og traff ballen så rent at den suste forbi FC Nillos keeperen. Amazonas videre!

Finale

FK Piratene mot Amazonas i finalen

Siste turneringen i fjorårets sofaliga finale sto mellom F.K. Piratene og Slush. Der vant Slush etter en vanvittig start på andre omgang.

F.K. Piratene og Amazonas hadde begge gått gjennom gruppespillet uten tap, kriget seg gjennom kvartfinale og semifinale og det var ingen tvil om at disse to lagene fortjente å spille finalen.

Kampen er jevn og begge lagene gjør alt de kan for å vinne kampen. Dommer blåser av kampen på 1-1 og når ingen klarte å bruke sudden death muligheten gikk finalen til straffesparkkonkurranse. Amazonas hadde tidligere gått videre på straffer og hadde med seg god erfaring og selvtillit.

Begge lagene så ut til å være komfortabel med å ta straffer. F.K. Piratene på sin side var innstilt på at denne gangen skulle de vinne finalen. En god redning av keeperen til Piratene, ga dem muligheten til å avgjøre.

Spilleren gikk fram og satt straffesparket sikkert ned i hjørnet. F.K. Piratene fikk sin revansj fra sist finale.

 

FK Piratene

 

Vi gratulerer F.K. Piratene med seieren og Amazonas for andreplass! Vil også takke alle andre lag som stilte opp i sofaligaen. Ønsker dere velkommen til neste turnering 7.-9. Desember, påmelding under:

Sofaliga | Påmelding Oslo Indoor 07.-09. desember 2018

 

 

Relatert:

Oslo Futsal med årets første seier i Nivå 1

Nivå 1 (vanlig klasse) | Påmelding Oslo Indoor 07. – 09. desember 2018

 

Please follow and like us:
error
Annonse: