-Gleder meg som et barn før julaften!

Let the games begin!
Annonse:


Endelig er tiden her igjen!

Kim Lönn

AV NM-sjefen Kim Lönn

Mange timer på parketten har blitt lagt for å komme seg helt til Ekeberghallen og hovedstaden for årets NM. For endelig er vi tilbake i Oslo! I fjor opplevde vi en særdeles godt arrangert og gjennomført turnering i Kristiansand men det er definivit herlig å bringe tilbake NM til tigerstaden!


Jeg selv gleder meg helt vilt til turneringen starter! Det er alltid en fornøyelse å se Norges beste lag gjøre opp om den flotte trofeen. Det laget jeg kanskje gleder meg mest til å se er Namsos Broncos. De har drevet på en vanvittig kampanje på sosiale medier og det skal bli vanvittig interessant å se om de klarer å backe opp forventningene de selv har satt.
Se Instagram-action av Namsos Broncos fra IFS Trondheim Indoor:


Ellers er det noen andre lag jeg også har forventninger på. Oslo Futsal har fullstendig herjet i avdelingen, men vi så også at de slet i Kristiansand i fjor. Oslo Futsal røk ut i 1/8-dels finalen mot Balkan Express (nå Ex-Yu Futsal), se video nedenfor fra NM-kampen. Oslo Futsal spiller i hvite drakter:

Lag som er organiserte defensivt straffer dem ofte med god kontringsfotball. Så spørsmålet om det ekstremt høye tekniske nivået til Oslo-gutta er nok for å ta seg så langt som mange forventer at de skal. Big Shaq melder at de sikter på NM-gull og til tross for at de har prestert godt gjennom de siste sesongene så skal det mye til for å gå helt til topp, spør dere meg. Men kan de fortsette å kombinere sitt høye tempo med gode individuelle ferdigheter så kan de fort komme seg videre fra gruppespillet og etter det kan jo alt skje. Også Veitvet fra Oslo-avdelningen skal bli morsomme å følge. Alltid godt organiserte, lure og intensive – et skikkelig godt kollektiv. Klarer de å holde temperament og fokus på riktig nivå kan de gå langt!

Fra Kristiansand kommer jo fjorårsvinneren Lund som helt sikkert møter til NM klare for å forsvare gullet.
Se fjorårets kvart i NM mellom Lund Futsal vs. Tiki Taka Futsal:


Men spørs om jeg ikke holder Albbos Futsal hakket foran Lund. Ledet av en av Futsal Norges beste spillere, Emir Hopovac, kan det gå veldig bra.

Albbos

Derimot mister Albbos Simen Lirio, som skulle ha representert sitt tredje lag i sitt tredje strake NM, som er borte grunnet reise. Det kan fort være et tungt frafall. Albbos har også en sterk keeper i Admir Sivac og vil man gå langt i NM må man ha en god skuddblokker bakpå.

Fra Bergen får vi Tomato Town XI og det er et lag jeg ikke kjenner godt til. Men med 3 strake turneringsseiere så må de være et lag å følge med ekstra nøye på! Kan de bli årets overraskelse?
Se video fra Bergen Indoor mellom Tomato Town XI (sorte drakter) vs. Hødden IL:


Et annet potensiellt overasskelseslag skulle kunne være Ticamasaga. Unggutta spiller med enormt tempo og innsats. Ikke veldig mange som har stikker ut som noen stjerner rent individuelt, men som lag er de vanskelige å slå. De viste de ikke minst i NM i fjor. De har fått mange kamper sammen og jeg tenker det er få lag som er så samspilt som dem. 
Se video fra fjorårets kvart i NM mellom Ticamasaga i røde drakter vs. Ragazzi fra Trondheim:


Andre lag å følge med på bør være Luringane. Landslagsspiller og NM 2017s MVP Alf Jakob Aano spiller der og det er for det meste en kompott av gamle Løgnaslaget-spillere – og da bør de være gode! De har derimot ikke spilt mye sammen i det siste og spørsmålet er om det kan være et problem  som gjør at det ikke holder hele veien.

Beste spiller i NM 2017: Alf Jakob Aano (midten)

Ikke heller bør vi glemme Team Fivert med Stian Reinertsen i spissen som kommer helt fra Trondheim. Et av de mest klassiske IFS-lagene. Synger de på siste refrenget? Til tross for habile innsatser i Trondheim skuffet de i Kristiansand i fjor – og bør vel komme meget revansjelystne til Oslo!

Se 1/8-dels fra fjorårets NM hvor Team Fivert vant 3-0 mot Albbos:


Det skal bli utrolig spennende dette og jeg gleder meg som et barn dagen før julaften. Let the games begin!

IFS ønsker NM-teamet lykke til! Vi håper på å få sendt flere kamper LIVE på Facebook Futsal Norway

Please follow and like us:
error
Annonse: