Regelpresiseringer for keeper

Gjelder lokalt og i NM
Annonse:

 

1 Utkast fra keeper:

a) – Skal utføres innen 5 sekunder. Ved feil utførelse, vil motstanderlaget overta ballen på innspark nærmest mulig overtredelsen fant sted.

 

b) Ved dødball/målkast: Keeper skal kaste ballen utenfor sitt målfelt. Keeper kan kaste ballen over midtlinjen såfremt ballen berører først gulvet på egen banehalvdel eller hvis ballen berører først en spiller som befinner seg på keeperens banehalvdel. Keeper kan ikke legge ned ballen og starte spillet selv med bena. Motstandere og medspillere har ikke anledning til å bevege seg innenfor målfeltet ved dødball/målkast. Medspiller kan ikke berøre ballen innenfor målfeltet ved målkast. Ved feil utførelse av keeper, vil motstanderlaget overta ballen på innspark på midten.

c) Når ballen er i spill kan keeper ikke kaste ballen direkte i motstanderens mål, kun dersom ballen berører en annen spiller før den går i mål. Ved feil, vil motstanderlaget overta ballen på innspark nærmest mulig overtredelsen fant sted.

 

2 Ved feil på hjørnekast, skal motstanderens keeper starte ballen ved målkast.
3 Sklitaklinger og skuldertaklinger er ikke tillatt. Målvakt kan skli med kroppen, men ikke med bena først!
4 Keeper er aktiv i spillet, men kan ikke bevege seg lenger enn til midtbanelinjen!
5 Bytte av keeper: Dommer må få beskjed før bytte! Byttet foretas ikke før etter godkjenning fra dommer! Når keeper blir erstattet med utespiller, er denne spilleren å regne som keeper og kan ikke bevege seg over midtbanfeltet.
6 Keeper skal ha annen farge på drakten enn utespillerne; dommer avgjør.
7 Tilbakespillsregelen: Dersom en keeper forsettlig berører eller kontrollerer ballen med hendene etter at den forsettlig er spilt til ham av en medspiller, skal det dømmes frispark til motstanderlaget fra 6m-linjen. Merk: Regelen gjelder også når medspiller benytter andre kroppsdeler enn bena, som eksempelvis hodet og bryst, til å spille ballen til sin keeper.
8 Straffespark: Inntil sparket er tatt må keeper stå med bena i ro/plantet på mållinjen, og kan ikke bevege seg fremover, og kan kun bevege overkroppen. Når straffeskytter berører ballen kan keeper ta maks ett skritt frem. Ved feil utførelse, og keeper avverger scoring, vil straffesparket taes igjen.

Please follow and like us:
error
Annonse: