AJ Futsal: Møtte god motstand i hver NM-kamp!

Finalen satte nervene i høyspenn!
Annonse:

Espen Øverås er lagleder for den sekstende NM-Mesteren i IFS Futsal Norge, AJ Futsal. Her følger den stolte lagsjefen og keeperen sine tanker om AJ Futsals vei til gullet:

Espen Øverås

Øverås om gruppespillet:
Vi gikk inn i gruppespillet med svært begrenset informasjon om motstanderne. Men scouting på futsal.no avslørte at både Tomato Town XI og Team Fivert har vært toneangivende i seriespillet, i henholdsvis Bergen og Trondheim.
El Haam hadde på sin side luftet ambisjoner om å gå helt til topps, så alt lå til rette for en knalltøff gruppe. Det viste seg senere at vi har spilt mot El Haam tidligere, men de kjørte et navnebytte i anledning NM. Uten tvil for å forvirre motstanden. Det taktiske spillet var med andre ord i gang, lenge før vi hadde fått på oss skoene. Bare å applaudere !

Taktikken vår ble av den enkle sorten: Med bare 14 minutter på klokka og regel for passivt spill på egen banehalvdel, virket høyt press meget forlokkende. Vi forventet å bli presset høyt (av grunnen over), og hadde fokus på å holde igjen spillere lavt i banen, for å spille av presset. Vi ønsket å spille motstander lav, pøse på med avslutninger fra 10 meter og inn. Men vi blir stort sett møtt med lavt press og kommer nesten til så mange avslutninger fra distanse som vi måtte ønske. Det høye presset fungerer veldig bra, vi får bruddene høyt i banen og scorer først i tre av fire kamper. Sliter litt defensivt når vi ikke får satt presset eller blir spilt lave. Slipper inn 4 må totalt, hvor 3 er skikkelige klabb og babb-mål inne i egen boks. Vi scorer bra med mål og avslutter gruppa som gruppevinner med 2 seire, 2 uavgjorte og 8 poeng. Gruppa ble akkurat så jevn som man fryktet. Knappe 3 poeng skilte mellom første og fjerdeplass.

AJ Futsal sin NM-gruppe
Lag 1Team Fivert52-3Trondheim
Lag 2El Haam (tidl.Big Shaq)66-4Oslo
Lag 3Tomato Town XI02-9Bergen
Lag 4FC Snegle65-3Oslo
Lag 5AJ Futsal88-4Oslo
1030Team Fivert11El Haam (tidl.Big Shaq)
1045Tomato Town XI02FC Snegle
1100AJ Futsal20Team Fivert
1115El Haam (tidl.Big Shaq)20Tomato Town XI
1130FC Snegle11AJ Futsal
1145Team Fivert10Tomato Town XI
1200El Haam (tidl.Big Shaq)22FC Snegle
1215AJ Futsal42Tomato Town XI
1230Team Fivert00FC Snegle
1245El Haam (tidl.Big Shaq)11AJ Futsal

…om sluttspillet:
I 1/8 finalen venter Stavanger Futsal. Velspilt kamp hvor vi får svært lite gratis. De veksler i presshøyden og vi avslutter stort sett fra distanse, keeperen deres har god kontroll. Stavanger Futsal er på sin side trygge med ballen, arbeider seg trygt oppover i banen og gir oss lite overgangsmuligheter. Men så stemmer plutselig bevegelsene for oss. Erlend pirker inn 1-0 etter litt klikk-klakk spill. Vi fortsetter med høyt press på jakt etter 2-0, og holder de lavt i banen. Men litt ut av intet dras det frem et kunstverk av en langpasning fra Stavanger Futsal. Løpet inn i bakrom er perfekt og avsluttes med en nydelig heading i krysset; 1-1, vi er like langt. Tiden er i ferd med å renne ut, når Farid (Rahim, red. anm.) finner seg litt rom i et kompakt Stavanger Futsal-forsvar. Han drar av en mann og hamrer ballen inn i nettet 2-1. Sekunder senere er det over. Bærer videre til kvartfinale og Ex-Yu Futsal (bildet under).


Ex-Yu Futsal forsvarer seg lavt og intensivt, vi har god kontroll og mye ball. Taktikken er fortsatt den samme, spille de lavt og avslutte. Vi maler på og det virker som det bare er et spørsmål om tid før vi setter vårt første. Ex-Yu Futsal får et frispark fra rundt 12 meter, noe som i utgangspunktet ikke er krise, knapt nok en sjanse. Men undertegnede setter opp en helt håpløs mur. Skuddet går rundt muren og i nærmeste hjørne, 0-1, pinlig. Vi setter opp tempoet og øker risikoen i angrepsspillet betraktelig. Finner ikke helt åpningene og gir bort noen veldig skumle kontringer. Litt Hawaii-fotball over dette nå, frem og tilbake med svære sjanser begge veier. Etterhvert så sitter målene på rekke og rad for vår del. Farid setter 1-1, Petter (
Schiøtz , red.snm.) 2-1 og rett før slutt fastsetter Petter sluttresultatet til 3-1.

Semifinalen taler egentlig for seg selv, der fungerer så å si alt. Forsvarsspillet til Albbos (bildet over) er ikke ulikt Ex-Yu sitt, vi kjører samme taktikk og kommer til en rekke avslutninger fra halvlangt hold. Erlend (Karlsen, red.anm.) setter det første fra 8-9 meter, via en forsvarspiller og bak en utspilt keeper. Kjetil (Neple, red. anm.) setter 2-0, etter noen motsatte bevegelser, hvor han plutselig er alene med keeper. Albbos blir mer aggressive i presset, det resulterer i vårt fjerde frispark og dermed en 9 meter straffe. Farid ekspeder den kontant i mål, 3-0. Albbos er på ingen måte ufarlige, har blant annet et mål annullert. Rett før slutt kommer Marko (Nazari, red. anm.) og Erlend i en 2 mot 1 situasjon, som ender i at Erlend får æren av å sette inn 4-0. Lite tid igjen og det ender 4-0, sterk prestasjon av oss.

Finalen:
Luringane (bildet over) har sett veldig solide ut i sine kamper og det er ingen overraskelse at de er motstander i finalen. Samspilte, trygge med ballen og har et par veldig gode avsluttere. Vi starter på samme måte som resten av turneringen, presser høyt, vinner ballen og holder i den. Vi har et godt tak i kampen, men Luringane møter oss relativt høyt i banen og de helt store sjansene uteblir. Det er en skikkelig stillingskrig i det Marco tryller med seg ballen under hardt press, avanserer fra egen halvdel og setter ballen i nettet. Resten av omgangen fortsetter i samme spor, ingen av lagene tar særlig med risko og vi går til pause på stillingen 1-0. I andre omgang blir vi møtt av et aggressivt press, 2 trekk etter avspark mister vi ballen på 10 meter. Luringane lar seg ikke be 2 ganger, en pasning til siden og ballen settes i hjørnet. Katastrofal start på andre omgang, men avspark er tydeligvis et angrepsvåpen. Vi går rett i angrep. Spiller opp på Petter, som drar seg fri på ene kanten. Legger på tvers til Erlend som avslutter på første, men skuddet barberer stolpen. Vi står høyt i det Luringanes keeper setter i gang, Petter stjeler en nonchalant pasning i ekstremt farlig område. Setter opp Farid som sender ballen i nettaket. Andre omgang er knappe minuttet gammelt, men vi har rukket å miste og ta tilbake ledelsen. Etter et fyrverkeri av en åpning, virker begge lag litt rystet og det spilles på det trygge i noen minutter. Vi plukker med oss noen frispark, og er bare ett unna en 9-meter straffe. Med fem minutter igjen setter Luringane inn sluttspurten, presser oss bakover på banen og kommer til en rekke gode sjanser. Vi henger i tauene og blir for første gang i turneringen avblåst for passivt spill. Men vi står imot og det ender 2-1. Takk til Luringane for en finale som satte nervene i høyspenn – rematch samme tid neste år?

Alt i alt en velspilt turnering for vår del. Litt rusk i maskineriet i gruppespillet, men vi hevet oss et hakk til sluttspillet. Vi møter god motstand i hver eneste kamp, gruppespillet ble så jevnt som det kan bli. Vi ble fulgt til døra i 1/8 finalen, det så stygt ut en periode i kvartfinalen. I finalen var det spenning til siste spark på ballen, veldig morsomt med så tette kamper.

Alf Jakob Aano, lagleder for Luringane, gav sin kommentar etter finalen:
– Skuffet over å tape finalen når vi var så nærme, men honnør til AJ Futsal som gjorde det vanskelig for oss. Kjekt med en finale med tempo og fokus kun på det sportslige.

Aano ble kåret til NMs beste spiller andre år på rad!


Se video av finalen her:

Les her om stallen til AJ Futsal:


Please follow and like us:
error
Annonse: