Stian Reinertsen vs junior?

Har overført lærdommen sin til sønnen
Annonse:


IFS startet kameratfotball-konseptet i Bergen i 1998, og utvidet videre til flere avdelinger i Norge, og i tillegg Stockholm og København. I 2002 ble IFS medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet, og i 2003 sendte IFS landslaget til norgeshistoriens første Futsal-VM. IFS innførte for alvor begrepet futsal i Norge i begynnelsen av 2000-årene.

Stian Reinertsen og laget hans Team Fivert deltok fra starten av i Trondheim Indoor, som ble åpnet høsten 2001 i Charlottenlundhallen. Nå er sønnen hans, Sebastian, klar for å prøve seg i IFS-turneringen til helgen med laget Ranheim Futsal jr.

Leder for IFS Norge, Kurt August Hartvedt, en av grunnleggerne av IFS i 1998, deltok i oppbyggingen av sporten i hver avdeling som ble etablert.

IFS-leder Kurt Hartvedt

– Jeg husker godt Team Fivert og lagets sympatiske spillere som deltok i starten i Trondheim. Stian Reinertsen var drivende god, og det var moro å se på Fivert og deres offensive kraft. Det var rett og slett veldig hyggelig å stifte bekjentskap med han og Fivert-mannskapet. Nå er det kjempegøy at junior prøver seg på parketten også. Stian fikk Sebastian rett etter sin avreise til VM i Futsal i Paraguay i 2003, og nå er vi plutselig i 2018! Den første futsalgenerasjonen leverer nå ballen videre til neste generasjon, en generasjon som for alvor kan lære av futsalpionerene i Norge. Er det noen som kan lære bort verdifulle tanker om futsal så er det Stian. Han deltok i historiens første Futsal-VM for Norge. VM ble spilt i Paraguay i 2003 hvor jeg selv var landslagsleder. Jeg er rimelig sikker på at vi begge fikk et sjokk over hva futsal egentlig var, og hvor stort det var i Sør-Amerika. År etter år gikk og vi lærte mer og mer begge to. Nå er det sønnen Sebastian som har fått overført lærdommen, og garantert andre sønner og døtre der ute også.

NORGES VM-LAG 2003: Disse representerte Norge i VM i Paraguay. Bak fra venstre: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro og Tresor Egholm. Foran fra venstre: Håvard Berger, Stig Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen og Thierry Danon Dje Dje
Finale i Asuncion mellom Paraguay og Colombia i 2003. Vertsnasjonen vant. Norge overværte finalen.
EM-laget 2004 Bak f.v.: Robert Stene, Igor Salai, Henrik Arnesen, Stian Reinertsen, Stian Nikodemussen og Kurt Hartvedt.Fremme f.v.: Rodrigo Castillo, Magnar Nordtun, Thierry Dje Dje Danon, Stig Roar Hovland, Roberto Antonio Rojas Ruiz.

 

IFS-landslaget og Stian Reinertsen (hvit tskjorte) jubler etter seier over Belgia i EM i Hviterussland 2004. Norges lag: Magnar Nordtun – Henrik Arnesen, Stian Reinertsen, Roberto Rojas, Rodrigo Castillo, Stig Roar Hovland, Thierry Danon Dje Dje, Stian Nikodemussen, Robert Stene, Igor Salai.
Historiens første landslagsleder var Kurt Hartvedt.

Når begynte du karrieren din i IFS? 
-Den begynte ved deltakelse i den aller første turneringen i gamle Fokushallen og Nidelvhallen i oktober 2001. Da stilte vi med Team Fivert i vår aller første turnering. Det gikk sånn passe.

Team Fivert fra oktober 2002. Fivert ble stiftet 2001 og bestod primært av studenter fra Nord-Norge. Stian Reinserten er bak, nr. 2 fra høyre.


Hvilke minner sitter friskt ennå siden oppstarten
-Den voldsomme interessen og nysgjerrigheten rundt dette nye konseptet. Massiv markedsføring gjorde at det deltok svært mange lag. Høy prestisje og forholdsvis lang vei til tittelen gjorde sitt til at man måtte stille slagkraftig for å det hele tatt komme seg et stykke inn i sluttspillet. 

Her er kommentar på Futsal.no fra desember 2002:

Team Fivert har imponert stort i det siste med to semifinaleplasser på rad. Flere av spillerne på laget holder et meget høyt nivå, ikke minst er laget fysisk godt. Laget har vunnet 30 av sine 36 kamper i år i Trondheim Indoor, og har en imponerende målstatistikk: På 36 kamper har laget puttet gjennomsnittlig 4 mål pr. kamp!


Du fikk barn mens du spilte i Trondheim Indoor, før landslagsopptreden i IFS-regi. Nå er han blitt så stor at han kan utfordre faren sin. Hva har han lært av deg, og har han fått et trent futsaløye så han vet om eventuelle svakheter hos faren?
Sebastian har vært med på utallige futsalarrangement siden han ble født. Etter hvert har han også fulgt godt med på det vi holder på med, og prøver nå å overføre en del av prinsippene inn i sitt lag. Jeg har også vært futsaltrener for disse gutta, så da blir det mye av det samme som oss seniorene holder på med. Han kjenner mine svakheter, så spørs det om det tar ytterligere noen år før han og lagkameratene klarer å utnytte disse til sin fordel.

Sebastian Reinertsen


Hvilke futsalprinsipper har du gitt videre til din sønn? 
-Først og fremst de gode vanene i spillet. Som lag så handler det mye om å skape felles bilder på hvordan man skal fungere med og uten ball. Futsal gir også en «brutal» feedback på god og dårlig jobb. Kort vei mellom mål, og få med- og motspillere, gjør at konsekvensen av en dårlig jobb blir mye mer synlig sammenlignet med eksempelvis fotball. Å kjenne på konsekvenser er veldig utviklende – betinget at man forholder seg til dette på en konstruktiv måte.


Hvordan er dere som futsalstyper, er det vesentlige ulikheter mellom dere som gjør dere ulike på parketten, og isåfall hva er disse? 
-Ganske lik vil jeg si. Begge er gode ballspillere som oppleves som trygge å spille med. God futsalbasis begge to. Jeg var nok mer en ballvirtuos på hans alder, som baserte mye av mitt spill på å hente ut fordeler gjennom gode 1v1-egenskaper. Han ligner nok mer på det som er viktig i den futsal som spilles den dag i dag, med trygg basis og evne til å forflytte seg konstruktivt.


Team Fivert er kjent for å være et godt organisert lag, hvordan er din sønn sitt lag oppbygget?
-Disse gutta er godt organiserte. De vil nok få det vel tøft fysisk noen år mot seniorene, men de har et godt fundert system som gjør at de ikke gjør seg bort mot fysisk sterkere lag. Hadde vi møtt disse gutta som 15-åringer i dag, så hadde vi fått juling. Det sier litt om deres nivå, men også mye om hvordan futsal har utviklet seg siden oppstarten i Norge.


Forøvrig, hva kan du si om toppmotstanderne i Trondheim Indoor, kan du gi en beskrivelse av de vanskeligste motstanderne?
-Stort sett de samme lagene, vil jeg si. Habilidad gjorde det vanskelig for oss sist, så det var et godt, nytt bekjentskap. Dessverre hadde vi ikke mannskap nok til å matche de da. Ellers er det alltid hyggelig å møte gjengangerne La Familia, Fritt Fall, Namsos Broncos m.fl. Desember-turneringen pleier også å være ekstra krydret med kvalitet, så her må vi stramme opp for å forsvare maratonledelsen.

Habilidad

Vi holder åpen påmelding frem til turneringsstart, men meld på laget i dag for å være sikret plass. Se link på høyremenyen.

Relatert:

Please follow and like us:
error
Annonse: