Big Shaq Attack årets siste sofamajestet

Fair play-finale
Annonse:

Referat fra desemberturneringen i Oslo Indoor, Sofaligaen
Vi beklager at denne saken ikke ble lagt på forsiden på futsal.no i desember.

Av Kim Lönn

Oslo Indoor, Sofaligaen, 08.-09. desember 2018

Totalt 3 puljer skulle ut i krigen denne helgen. Det var flere lag som imponerte og alt endte i en nervevrakene finale!

Pulje 1:

I denne 3-lagspuljen var det forholdsvis liten tvil om at Westchester Flames var laget som skulle være de som tok hjem puljeseieren. Man mistet kun 2 poeng etter å ha spilt uavgjort i en av de siste kampene, denne mot FC Nillos. Nillos tok ellers en stabil 2. plass etter å ha vunnet begge kampene sine mot Jura & Co. Jentene fra Jura & Co møtte opp med godt humør og spredde glede gjennom hele lørdagen med positivitet og en «Never say die»-attityde. Dessverre holdt det ikke til noen poeng, og man endte på siste plass i gruppen.

Pulje 2:

I pulje 2 fikk vi se sjelden spenning når det gjaldt sluttspillsplassene! Den første var det liten tvil om da FK Piratene fullstendig dominerte puljen og etter 4 kamper fikk se seg gå videre som gruppevinner med full pott og forkrossene 14-1 i målforskjell. 2. plassen, og siste plassen til sluttspillet, var helt åpen innfør siste kampen i gruppen. Der kunde lag gå videre. Lasaron United sto på 7 poeng, Gran Oldis på 4 og Prime Icons på 6 poeng. I siste kampen skulle Gran Oldis og Prime Icons møtes og forutsetningene var ganske enkle: Seier til Prime Icons – Prime Icons går videre. Uavgjort – Lasaron United. Seier til Gran Oldis med 7 mål eller med – Gran Oldis går videre. Og Gran Oldis satte fart med en gang og vant til slutt med overraskende 11-2, så med 2 mål til gode så går man bragdartet forbi Lasaron i siste kampen og kniper 2.plassen.

Pulje 3:

I turneringens tredje pulje huserte noen klassiske sofa-lag. Svett med Tvedt klarte seg så vidt videre på 5 poeng. De vant ikke noen mer enn kampen på walk over, men de tapte heller ikke noe annet enn et respektabelt 1-3-tap mot blivende sofaligamesteren Big Shaq Attack. Og återkommende Sofaliga-laget Big Shaq Attack tapte gruppefinalen mot Frelserens Disipler – noe som resulterte i en andreplass på 9 poeng samtidig som Frelserens Disipler gjennom 3-2-seieren mot Big Shaq Attack allerede var gruppevinner før siste kampen mot Svett med Tvedt – en kamp som begge lagene var fornøyde med å spille 0-0 da begge to gikk videre til sluttspill.

Sluttspill:

Samtlige favoritter holdt mål i kvartfinalene. Westchester Flames stakk kanskje ut litt ekstra når de tok ut samtlige frustrasjoner på Svett med Tvedt og vant forrykende med 4-0. Westchester hadde nemlig møtt opp 2,5 time før kampstart i troen om at det var da de skulle spille. Kanskje hadde de scoutet Svett med Tvedt bra, kanskje var de irriterte, kanskje er 2,5 time oppvarming en oppskrift for suksess?

Westchester fortsatte seierstoget i semifinalene og krosset Frelserens Disipler med 6-2.

I andre semifinalen fikk vi se mye mer drama der en jevn og tight kamp ender 1-1 mellom favorittene FK Piratene og Big Shaq Attack. Et klassikermøte i semifinalen skulle til slutt måtte avgjøres på straffer og der viste seg Big Shaq hakket sterkere.

Så tok vi oss helt til finalen og her skulle to unge og gode lag gjøre opp om årets siste mesterskap i Sofaligaen. Finalen mellom Westchester Flames og Big Shaq Attack var meget meget jevn. Det var vanskelig for begge lagene å skape noen store sjanser og når det først ble noen så sto begge keeperne tight bakover. Det hele går til straffeavgjørende og etter 2 scoringer for begge lagene setter også Big Shaq sin tredje straffe. Westchester slår en god tredje straffe, men her bruker keeperen til Big Shaq hele sin rekkevidde og klarer å få opp hendene mot krysset. En hard straffe til tross – keeperen holder skuddet ute og Big Shaq Attack kan feire seieren sammen! Kanskje var det at man vant også semifinalen på straffer som gjorde at man kom til straffene med en rolig innstilling?

Uansett var det en fin finale med veldig god sportsmanship og bra fair play. Stort grattis, Big Shaq Attack!  

Påmelding til neste turnering på høyremenyen.

Se resultater i link under:

Please follow and like us:
error
Annonse: