Oslo: El Haam går inn i nyåret som regjerende vinner

Referat fra Oslo Indoor, Nivå 1
Annonse:

På denne siden er referat fra Nivå 1. Ser du etter referat fra Sofaligaen? Klikk i link under:

Referat fra desemberturneringen i Oslo Indoor, Nivå 1
Vi beklager at denne saken ikke ble lagt på forsiden på futsal.no i desember.

Av Kim Lönn

Oslo Indoor, Nivå 1, 08.-09. desember 2018

Hele 7 puljer møtte opp til helgens oppgjør i Nivå 1 i Ekeberghallen. Mange lag med meget høyt nivå gjorde at vi satt med store forhåpninger på en klasseturnering! Og når det kom til futsal-ferdigheter så ble vi neppe skuffet. Flotte finter, nydelige angrep og flere klassescoringer satte fyr på turneringen.

PULJESPILL

Pulje 1 hadde 2 lag som var noe ekstra. FC Tigerstaden (fd FC Snegle) hadde fått mersmak fra NM og møtte opp til ny turnering med nytt navn. En nystart for gutta var kanskje bra – for i gruppespillet imponerte de skikkelig med solide 10 poeng etter å kun ha mistet poeng mot Wang. GodNattvig spiller seg til andreplass i gruppa etter å ha tapt den tidlige gruppefinalen mot akkurat Tigerstaden med 0-1. At det skulle bli få mål scoret i den kampen var neppe en overraskelse. Her møttes turneringens absolutt beste keepere. Tigerstaden holdt rent bakover gjennom hele gruppespillet! Og bra var vel det når man kun klarte å score 6 mål fremover.

Boyzters imponerte i pulje 2 og tok full pott! De fikk med seg Fehns Disipler (9poeng) og Hambørgjær (6 poeng) til sluttspill.

I pulje 3 var det 2 lag som skilte seg ut skikkelig. Murings FC med flere klassiske spillere tok puljeseieren på 10 poeng og Dalkurd sikret seg andreplassen på 9 poeng etter å ha vunnet kampen mot FC Gutta med 2-0.

Pulje 4 tok Steve P hjem seieren inn som eneste ubeseiret lag. Headhunters mistet kun poeng mot akkurat Steve P og tok dermed andreplassen. Viggo FC og LPT sto for en fin innsats med høyt energinivå og tidvis veldig gode futsalsekvenser. Begge jentelagene imponerte og vi håper de gjerne vil komme tilbake!

 

 

IFS Oslo Indoor 08-09. desember 2018

Publisert av Futsal Norway Torsdag 10. januar 2019

Hele turneringens jevneste gruppe var uten tvil pulje 5. Med 2 kamper igjen var det helt åpent blant alle 5 lag. Men etter at Sayonara slo Hvit Rød Oslo stod det klart at Sayonara skulle vinne gruppen på 9 poeng. Skulle Gruva ta poeng i siste kampen mot Tem så skulle Hvit Rød fortsatt kunne gå videre dog. Tem klarte å vinne med 4-1 og tok derfor siste sluttspillsplassen.

Mange lag skilte seg ut i puljespillet. I pulje 6 fikk vi se IFS-profilen Amund Aano spille i ny drakt. Gamle gode Ticamasaga stilte ikke til helgens turnering, og isteden møtte Amund med sitt skolelag. Dessverre endte det ikke med de samme sportslige fremgangene han er vant til og Hurdal Verk måtte avrunde turneringen etter 5 kamper og 0 poeng. AJ Futsal, med Espen Øverås i spissen, som for bare 2 uker siden sto igjen som Norgesmester møtte opp med et noe svekket lag, men klarte uansett en stabil andreplass i gruppen etter 9 poeng. El Haam imponerte stort og tok med seg 10 poeng etter gruppespillet – det holdt til førsteplass i gruppen.

Gruppen som på forkant såg ut til å bli den absolutt tøffeste virker å bli den med Veitvet, Oslo FC (tidligere Oslo Futsal) og Prishtina/Sarajevo. Ikke like kjente Sompmyra Oldboys 4 spilte også i puljen og til tross for kun en seier på walkover mot Nhhi Croquet så imponerte dem. Tap med 1-2 i alle tre kamper er ikke dårlige resultat mot 3 av turneringens klassiskt beste lag. Det skal bli interessant å se hva de kan få til fremover. Ellers imponerte Oslo som vanlig med høyt høyt teknisk nivå. Før siste kampen i puljen var det klart at Oslo var videre, men kampen mellom Veitvet og Prishtina skulle avgjøre hvem av de to som ble med Oslo videre og hvem som skulle ende på første resp. andre plass. Prishtina tok en meritterende seier og slo Veitvet med 2-0. Det gjorde at man havnet på samme målforskjell som Oslo, men siden Oslo hadde scoret et mer mål tok de førsteplassen i puljen og Prishtina fikk være fornøyde med en andreplass. Litt overraskende gikk vi til et sluttspill uten Veitvet.

SLUTTSPILL

Med så mange gode lag i turneringen så var vi klare for noen skikkelige oppgjør allerede i 1/8-delsfinalene. Tigerstaden skulle først ut mot Prishtina! Og Prishtina skulle bli første laget til å klare å score mot Tigerstaden. Seieren skrevs til 1-0 til P/S og til tross for kun et mål bakover i hele turneringen måtte Tigerstaden si «takk og ha det» allerede i 1/8-finalen. Unggutta i Boyzters spilte en god kamp mot rutinerte AJ Futsal – men kanskje var det akkurat rutinen som gjorde at det var AJ som tok seieren til slutt når det gikk helt til straffer?

Murings FC var helt dominante i sin 1/8 mot Tem FC men klarte ikke å sette ballen i mål. Men i sudden death klarer de å drible seg rundt på venstersiden og passe ballen inn foran mål og score bak en ellers godt spillende keeper. Murings så sterke ut og tok en velfortjent seier.

I kvartfinalene fortsatte spenningen! Prishtina vinner en tight kamp med 2-1 over AJ Futsal, Murings fortsatte å vinne så vidt med 1-0 mot Hambørjgær og El Haam imponerte i en ny 4-1-seier – denne gangen over Sayonara. Den mest underholdende kampen var derimot den mellom Oslo FC og godNattvig. Uten keeperen til godNattvig hadde det fort blitt 10-0 i denne kampen men han var utomjordisk. Etter denne kampen var det null tvil om at han skulle inn i rundens lag. Til slutt var den individuell magi fra Amin Chikh som avgjorde kampen. Første scoringen er en lobb i krysset fra liten vinkel og andre er en klassisk Amin-scoring der han i høy fart kommer alene med keeperen og chipper enkelt over ham.

Sjelden har vi hatt semifinaler med 4 så gode lag. Det var helt umulig å gjette seg frem til hvilket lag som skulle kunne ta seg videre herfra.

Murings FC tok kampen mot Prishtina helt til straffer men tapte der med 2-3. Kampen mellom El Haam og Oslo FC ble vanvittig jevn men en det taktiske ble forskjellen her. El Haam klarte å stå imot angrep på angrep og kunne kontre inn 2-1 med bare noen minutter igjen.

Finalen ble en velspilt underholdende kamp. 0-0 til pause i en tight og jevn første omgang. El Haam setter deretter opp tempoet og var i ærlighetens navn noe bedre enn Prishtina. 3-1 føltes rettferdig selv om Pristhina/Sarajevo gjorde sitt beste for å presse mot kvittering så holdt El Haam unna. Stort grattis til El Haam som kan feire nyttår som regjerende Oslo-mestere!

El Haam

Se resultater i link under:

Please follow and like us:
error
Annonse: