Oslo: Referat fra Nivå 1 og Sofaligaen

Faeik Arshad ser nærmere på Oslo-turneringene i januar
Annonse:

Av Faeik Ali Arshad

Gikk du glipp av referatene fra desemberturneringen? Klikk på linkene helt nederst i denne saken.

Eirik Benjaminsen, Benjaminsen, Faeik Arshad og Kim Lönn

Sofaligaen:

Pulje A:
Puljens første kamp ble spilt av Amazonas og Lag & Order. Her sparte ikke de gulkledde brasilianerne på kreftene, og startet med en solid 4-0 seier. Videre utover kvelden ble det spilt flere jevne kamper som inneholdt mange stolpetreff og store sjanser. Etter en sterk seier over Kaozkameratene sikret SSB Stabil seg en plass i sluttspillet sammen med førstnevnte. Grunnet mangel på spillere ble Kaozkameratene nødt til å trekke seg, og ga plassen sin til tredjeplassen; FK Piratene.

Pulje B:
I likhet med pulje A ble kampene spilt fredag kveld inne i Ekebergs storstue. Puljen ble innledet av en kamp mellom Origi’s Mansion og Kristne Unge Karer FK, her stakk Origi’s mansion av med seieren etter en solid 5-1 seier etter gode kombinasjoner og fotball på høyt nivå. De gikk også soleklart videre som gruppevinnere etter fire strake seire og +9 i målforskjell. Kampen om den andre sluttspillsplassen var det mer konkurranse rundt – med Kristne Unge Karer og SL Galaxy i hovedrollene. Her ble målforskjellen avgjørende, og blant annet grunnet en målrik 5-1 seier over Frogner Idrettsforening klamret Kristne Unge Karer seg fast til den viktige andre plassen som ga den en billett til søndagens avgjørende sluttspill.

Pulje C:
I Ekeberghallen ble fotballhelgen tjuvstartet lørdag klokken 11:45 med FC FOFO og Headhunters FC. Til tross for et surt tap for Drillo IF trakk IDV det lengste strået i jakten etter gruppeseieren med sine 9 poeng og 9 plussmål. Spenningen rundt hvem som skulle få den andre plassen varte helt til siste kamp, hvor Headhunters FC og Drillo IF møttes. Etter en kontrollert 3-1 seier gikk Headhunters videre og kunne starte å forberede seg til sluttspill søndag ettermiddag.

Pulje D    
I sin første kamp satt Mevlana FC standarden for videre kamper med en knusende 10-0 seier over Finnmark United. En av gruppens skjebnekamper kom allerede i gruppens andre kamp; ND United og Glommaguttæne. Etter en jevn og tøff kamp tok Glommaguttæne en sterk 2-1 seier som var med på å hjelpe dem til avansement fra gruppespillet. Mevlana tok med seg den gode formen utover i gruppespillet, noe som ga dem 3 av 3 seire, og 15 plussmål i målforskjell – og følgelig avansement.

Pulje E
I pulje E stilte Universitet i Sørøst-Norge med to lag; USN junior og USN senior. Det var lite som tydet på at disse lagene var fra samme universitet i det de entret banen. Tidvis høy intensitet og vilje preget kampen, men det var USN senior som kunne ta med seg de tre poengene og «bragging rights» fra kampen. Med USN Junior i ryggen tok USN seg videre til sluttspillet med to seire og to uavgjorte. Gruppevinnerne Svett med Tvedt gikk komfortabelt videre med 10 poeng. Med kun to innslupne mål kan forsvaret være fornøyde med gruppespillets forsvarsspill.
Etter forrige gangs seier var det store forventinger til Big Shaq Attack, med tre tap og et uavgjort resultat var det en skuffet gjeng som gikk av parketten i Ekeberghallen.

Finalen:

Begge lag kom inn i sluttspillet med full pott fra puljespillet, og forventningene var store før finalen. Mevlana starter sterkt og scorer tidlig etter vakkert spill. Etter flere sjanser uten uttelling går lagene til pause på stillingen 0-1. Mevlana starter andre omgangen som de startet den første, og går opp i 0-2 ledelse tidlig etter en fantastisk soloprestasjon. Mot slutten av kampen utligner Origis mansion etter en klinisk avslutning, men det var dessverre ikke nok for Origis mansions del – og kampen ender 1-2.

Nivå 1


Pulje 1:
Med kun tre lag endte Chicken Salah Please, godNattvig og Øldrikkarlauget opp med å spille en dobbel kamper mot hverandre. Denne gruppen ble utrolig jevn, og alle lagene endte opp på 6 poeng, noe som gjorde at man måtte se på målforskjellen for å se hvem som skulle gå videre til semifinalen. Også her var det utrolig jevnt. GogNattvig tok gruppe seieren med +1 i målforskjell, mens Chicken Salah Please karret til seg andreplassen med 0 i målforskjell. Øldrakkarlauget fikk den sure tredjeplassen etter at de endte gruppespillet med -1 i målforskjell.

Pulje 2:
Tempoet var høyt, og viljen var tilstede i det den første kampen i pulje 2 ble startet. Folkehøyskoleelevene fra Hurdal fikk æren av å spille den første kampen mot gruppevinnerne Apocalypse Dudes. I en tidvis jevn kamp dro sistnevnte avgårde med seieren etter 4 scorede mål. De to andre lagene i gruppen spilte den neste kampen; Oslo Kaimov med sine kjappe bein og kreative finter, mot Action Boys og deres tysk-pregede maskineri. Her stakk Action boys avgårde med en sterk 3-2 som la grunnlaget for avansement til gruppespillet sammen med Apocalypse dudes.

Finalen:

Etter to tøffe semifinaler kjempet God nattvig og Chicken Salah Please seg til hver sin finaleplass. Kampen åpnet i et forrykende tempo, og lagene gikk til pause på stillingen 4-0 til God nattvig. I starten av andre omgang øynet Chicken Salah Please et håp etter de reduserte til 4-1 etter en fin avslutning. Etter reduseringen tok God nattvig tilbake kontrollen og cruiset inn til en solid 8-1 seier.

Gikk du glipp av referatene fra desemberturneringen? Klikk på linkene under:Please follow and like us:
error
Annonse: