Kameratfotball for dummies

Annonse: I kameratfotballen samler du dine venner til innendørsfotballturnering i en travel idrettshall. Dere spiller futsal, som er en internasjonal betegnelse på en variant av innendørsfotball. I kameratfotballen er reglene litt forenklet slik at spillet skal være lett forståelig for […]
Annonse:

I kameratfotballen samler du dine venner til innendørsfotballturnering i en travel idrettshall. Dere spiller futsal, som er en internasjonal betegnelse på en variant av innendørsfotball. I kameratfotballen er reglene litt forenklet slik at spillet skal være lett forståelig for alle.

Det er 5 spillere på banen til enhver tid (på hvert lag), dvs. keeper + 4. Vi anbefaler minst 7 spillere på laget slik at dere har innbyttere. Eksempelvis stiller noen lag faktisk med 12-16 personer, og bytter ut hele laget utpå banen med en uthvilt rekke.

Banen er normalt på størrelse med en håndball-bane, og målene er såkalte «håndball-mål».

Ballen som blir brukt i spill er en futsal-ball som er ca. på samme størrelse som en 4’er ball utendørs. Ballen er utformet spesielt for futsal (les: innendørsfotball) og spretter dermed mye mindre enn en normal ball. Slipper du ballen fra 2-meters høyde skal den sprette under 1m opp igjen, og helst bare lette fra bakken 2-3 ganger. Med en slik ball unngå du det mange nok kjenner igjen fra gymmen på skolen, der ballen flyver «vegg-i-mellom».

Sesongen for innendørsfotballen går motsatt av utendørsfotballen, og starter dermed i september/oktober og varer frem til mars. Det spilles turneringer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Østfold og Hardanger i regi av IFS ,og normalt holdes det 1 – 2 turneringer pr. mnd i hver by (i sesongen). Dermed kan også laget ditt reise rundt og delta i andre byer om ønskelig.

Under turnering spiller laget ditt mot 4 andre lag i gruppespillet, dere spiller da 4 kamper hver i løpet av 2.5 timer. Hver kamp varer i 14 minutter, men tempoet kan til tider være høyt – så det gjelder å ha litt kondis «innenbords». Dersom du og laget ditt føler dere mest hjemme i «sofasliter»-kategorien krysser dere av for «sosial deltakelse» i påmeldingsskjemaet eller melder dere på i egen Sofaliga-turnering der det er mulig, så får dere normalt spille mot andre lag som spiller mest på gøy og som kanskje har lagt igjen kondisen hjemme på sofaen.

Føler du og laget ditt at dere blir mer truffet av kategorien for futsal-kunstnere melder dere laget på som normalt, og får her brynet dere på et litt høyere nivå.

1-2-3 fra Stavanger Indoor vant IFS Futsal-NM 2012

Dersom dere er gode nok (dette gjelder både sofaslitere og futsalkunstnere) går dere videre til sluttspillet som spilles søndag i turneringshelgen. Dersom dere kommer langt i sluttspillet samler dere opp poeng som i totalen (etter alle turneringene i din by) bestemmer om dere kvalifiseres til NM i futsal som holdes i Oslo i november hvert år.

I NM møtes de 15 beste lagene fra hver by til dyst, og her får tilskuerene se futsal på høyt nivå! Vi har foreløpig ikke noen samling for de lagene som gjentatte ganger taper, men kanskje det kan være en idè til videre utvidelser…?

Oppsummering:

Meld på laget ditt her på www.futsal.no, dere kan også skrive inn ønsket puljetid.

Onsdag før turnering publiseres oppsettet for turneringen først LIVE på vår facebook-side Futsal Norway. Etterpå kommer oppsettet i sin helhet på websiden vår også (www.kameratfotball.no / www.www.futsal.no).

Dere møter opp til oppsatt tid i hallen. Lagleder går opp i sekretariat og mottar en spillerliste som han fyller ut, deretter samler han sammen  lag-avgiften og leverer denne til funksjonær i sekretariat. Dere er da klare til å spille. Merk: Dere kan også laste ned spillerlisten her og fylle ut før dere kommer på turneringen.

Møt opp på banen og kos dere med kameratfotball! 🙂

Etter turnering blir resultater publisert her på våre sider, laget ditt får sin egen lag-profil her på www.kameratfotball.no der dere kan etterhvert se lagbildet deres, se statistikk og ikke minst se hvem som er motstanderne deres!

Rundens lag blir også lagt ut, samt nyhetssaker om turneringen generelt.

Oppsummering:

Slik gjør du det:

 

  1.  Samle sammen kameratene/venninnene dine og finn på et lagnavn.
  2. Trykk på påmeldingsknappen oppe til høyre på siden vår og meld dere på. Her taster dere inn laginfo og informasjon om lagleder. Dere kan også ønske puljetid for når dere vil spille.
  3. Spill og kos dere! Gå deretter tilbake til pkt. 2 før neste turnering og meld på ditt lag! 🙂 Gjør dere det bra i en turnering og kommer til sluttspillet, får dere poeng for hvor langt dere når. Disse poengene tar dere med til neste turnering dere melder dere på (maratontabell).

 

  • Etter påmelding vil tidspunktet for når dere skal spille bli publisert på våre sider innen onsdag kveld før turneringsstart. Dere blir da satt opp i en pulje med fire andre lag som dere spiller mot, og alle kampene i puljen blir spilt i løpet av 2.5 timer.

 

  • Vi har puljer for de som spiller for det sosiale, de som vil vinne, og for jenter – dersom de vil spille i egen klasse. Dersom dere er blant de beste i puljen kommer dere videre til et sluttspill som går helt i slutten av turneringen. All info om tider for sluttspill vil dere finne på turneringssted.

 

  • I våre turneringer spiller både kamerater, venninner, arbeidskollegaer, studentlag/skoleklasser, militærlag, gatelag, familielag osv. Folk i alle aldre har deltatt, et par ganger har vi faktisk hatt tre generasjoner på banen samtidig, så her er det plass til alle!

 

  • I turneringen kan dere vinne reiser, restaurantmåltider og sportsutstyr, og dere jenter kan vinne gavekort på hippe klær og tilbehør!

 

Enjoy!